TRAVEL & WILDERNESS ADVENTURES

De 5 bud – ting vi altid planlægger at opleve på vores ferier

10. marts 2020

Der er mange ting vi ikke kan sikre os imod, når man rejser som vi gør. Vejret været den største ukendte faktor, dernæst livet/sygdom og pludselige aflysninger af hytter, færger mm. Vi har prøvet det hele. Og lidt mere til. Nogle ting kan man bare ikke planlægge sig ud af. Men vi prøver, så kan vi godt at være på forkant, med de ting vi kan, for at sikre at vi får den bedste mulige ferie.

Vi har efterhånden i noget tid haft fokus på, at planlægge med nogle faste elementer på vores rejser i Norden – udover de helt faste som er at vandre og være i naturen. De elementer, har vi en anelse megalomant døbt for “De 5 bud“.
Med “De 5 Bud” sikrer vi os, et helt perfekt grundlang for en helt perfekt ferie, med oplevelser for livet, med magi, udfordringer og lidt afslapning.

Vor

Har I nogle ting som I altid sørger for, at planlægge ind i jeres ferie?

1. Slå en rekord

Vi vil altid gerne slå en rekord når vi er afsted! Vi synes det er sjovt at udfordre os selv, i takt med at vi bliver mere og mere “hjemmevante” i naturen. For os handler det typisk om en distance og/eller et højdemål. Men det kan også være en egenskab eller noget helt fjerde. Så det har vi sørget for, på alle vores roadtrips i Norge, minus vores mini-nytårsroadtrip.
Vi når jo selvfølgelig en grænse, på et eller andet tidspunkt, når det kommer til distancer og højder. Og så må vi jo finde nogle nye rekorder at slå. Myggestik er jeg er i hvert fald god til at samle på. Er der myg, så sidder de på mig!

Vores top distance på en dag er 32 km og vores højeste højde er indtil videre fra 0-1200 moh. Det betyder, at vi på vores næste tur til sommer, skal slå en af de rekorder. Og det kommer vi i den grad til!! Vi har en fin tur i støbeskeen, som bliver en kombination af udfordring, eventyr (“adventure” lyder bare bedre) og familiehygge.

Lille mig på vej op

2. Vi skal prøve noget, vi aldrig har prøvet før

I planlægningsfasen hygger vi os altid helt gevaldigt med, at finde den perfekte “det har vi aldrig prøvet før”. Det skal typisk være noget fysisk og det behøver ikke nødvendigvis at kræve en anstrengelse.
Vi plejer at være ret enige. Kun en gang har Allan ikke kunne overtales og det var da vi var i Island og jeg endte med at Paraglide alene (en fuldstændig fantastisk oplevelse i øvrigt) og noget han fortryder i dag (siger han).

Nogle af de førstegangere, vi har udfordret os med: isklatring på en gletcher, sove i Iglo, Zipline, bouldering, sove i en jordhule, River Rafte, isbade, sove på toppen af et fjeld, Sove i tentsile, Bungee Jumpe…og så var der den gang vi padlede i kajak for første gang og det blev til bud nummer 5!

Første gangere, som jeg lige kan komme i tanke om jeg gerne vil i Norge på vores næste tur: Rapelle, klatre på Via Ferrata, bungee jumpe ned i en kløft.

3. Camp et magisk sted

Vores intention er altid, at slå telt op et naturskønt sted. For det meste er det tilfældigt, hvor vi ender. Dog har vi i hvert fald altid ét amazing spot planlagt hjemmefra. Og det synes jeg også at vi klarer ret elegant.

På min top 5 over flotte steder vi har campet

4. Bo i et trætophus/ et anderledes type hus

Det her bud, var egentlig vores første bud. Og den synes jeg egentlig, at vi har overholdt pænt flot på samtlige roadtrips, store som små. Fra de helt primitive, til de mere luksuriøse.

Vi har bl.a.boet i: en cocoon, jordhule, iglo, en flydende hytte, adskillige trætophuse, på en mikro ø i et lysthus, i en dome, beduintelt…

Magi i sverige. I 3 dage boede vi i denne glashytte

5. Padle i Kajak eller Kano

Om det er på åbent hav, fjorde eller søer, så findes der ikke noget mere afslappende og mere smukt end at padle. En blikstille diset morgen eller en aftensol; der er seriøst ikke noget mere terapeutisk i det. Så det er noget vi altid forsøger at få planlagt ind på vores ture.

Tidligere morgener på to forskellige søer i Sverige. Og lysthuset jeg nævner i Bud 4

 • Svar
  Annika
  10. marts 2020 at 14:14

  Det er lidt hyggeligt med sådan nogle “ferie ritualer”. Jeg skal f.eks. altid finde mig en god kaffebar, byens bedste kage og altid prøve nationalretten. Og jo, jeg tager på når jeg er på ferie 😂

 • Svar
  Copenhagen Wilderness
  31. marts 2020 at 9:23

  Jeg har også lidt samme tendens når vi er på storbys ferie. Det er simpelthen så hyggeligt. En velsmagende ferie-mission 🙂

Svar

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.