ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Road Trip i Marokko – De 7 steder vi skal bo

1. marts 2018

skaermbillede-2018-02-28-kl-16-23-35

skaermbillede-2018-03-01-kl-05-27-36Scarabeo Camp & Beldi Country Club – er nogle af de stede vi skal bo

Søndag d.11 marts smutter vi på road trip (hjemme) i Marokko og ih hvor jeg dog glæder mig til duftene, til maden, til menneskene og naturen! Men mest af alt glæder jeg mig til at vise Allan, hvor jeg OGSÅ kommer fra. Det bliver fint. Jeg er så spændt på hvad han synes om det. Om det er nu han smutter, efter snart 10 år? En gang skal jo være den første, hvor uhørte mængder lammekød og oliven, får et menneske til at tage benene på nakken! Allan er, som det implicit fremgår, ikke just begejstret for de to ting! Han får det hårdt! Ej, helt ærligt så tror jeg nu at han bliver forelsket i det hele. Særligt hvis vi undgår mave-ballade og nogle af de andre ubehageligheder, som jeg husker fra mine første år dernede! Det er min store skræk for turen…

Årsagen til postet er egentlig at flere af jer, på Instagram har efterspurgt hvor vi skal bo. Så det er egentlig det jeg vil dele med jer, da jeg selv synes, at vi har været ret heldige, tiltrods for at vi har booket hele turen under en måned før afrejse!
Jeg deler også nogle af de andre fine steder som vi har haft kig på, takket være en masse Marrakech-kendinge, der gav sig til kende på IG, da jeg forleden  efterspurgte lidt inspiration! SÅ TUSIND TAK – jeres viden gives nu videre, til gavn for andre! Og fyld endelig kommentarfeltet med andre fine steder eller tips til byerne <3

…og hvis det skulle have interesse har jeg i slutningen af postet skrevet lidt om min relation til Marokko.

 

T U R E N:    1 1    M A R T S  –   23   M A R T S

Vi har planlagt Road Trippen lidt som da vi i sensommeren var i Sverige – dvs. at vi nogle steder kun har en enkelt overnatning. Nogen vil nok synes at det lyder lidt stressende, men for os der fungerer det at være nomader. Vi nyder kørerturene mellem destinationerne, de mange indtryk og de oplevelser man får, når man sådan flytter rundt.

Rejsen: Vi er afsted fra sent d. 11 Marts til d. 23 marts.

Ruten: Agadir – Essaouria – Toubkal – Marrakech – Ourzazate – Agafay – Marrakech – Agadir.

Den 11. marts flyver vi direkte til Agadir, hvor vi i lufthavnen har lejet en bil. Agadir er en super fin by, hvis man er til strand og poolferie. Vi skal dog ingen af delene, så lige i denne by var det bare vigtigt at have en seng og et bad. Hotellet vi har booket hedder Beach Club og det er langt fra charmerende, sammenlignet med de andre steder vi skal bo.
Agadir er den by jeg har boet i længst tid i mit liv. Så vi skal rundt og se mine barndomshjem, min skole og alle de andre værdiladede pletter i byen. Og så skal vi forbi bageren på hjørnet, der laver de bedste Pain au Chocolat og Jordbærtærter og vi skal spise de bedste Tagines i “Banan Byen” lige nord for Agadir. Agadir har en rigtig fin Souk (marked), men den i Marrakech er altså lidt finere, så jeg tror vi venter, til vi når til den røde by. Hvis vejret er til det, tager vi en tidlig morgentur til Paradise Valley og Cliff Jumper lidt.

skaermbillede-2018-02-27-kl-07-52-29

Den 14. marts kører vi nord på langs kysten til byen Essaouria – der tidligere hed “Mogador”. Byen er en lille fin havneby, der har kælenavnet “vindenes by” – så jah der er vind og rigtig mange surfere i byen.
Vi har planlagt at ankomme lige før frokost, så vi kan nå en tur rundt i medinaen, der er på UNESCO’s bevaringsliste. Jeg har været der før, men det er så lang tid siden, at det bliver som at besøge byen på ny. Planen er så at finde et sted at spise frokost og when in Essaouira skal man selvfølgelig have fisk nede ved havnen. Jeg husker området som dødcharmerende, med en masse blå fiskebåde, skrigende måger og en duft af saltvand (og død fisk). Efter frokosten checker vi ind i vores Riad og nupper en Flag (øl) på altanen eller i badekaret, inden vi igen trisser ud og går på opdagelse i byen.
Vi skal bo i Riad Chbanatehvor vi har lejet The Panoramic Suite – mest pga. udsigten. Og altså prøv lige at se det vue der er fra det nedsunkne badekar, som I lige kan skimte på billedet heroppe over! Spørg lige om jeg glæder mig! Havde vi haft en nat mere havde jeg booket en nat i Tyfina Suiten – er det ikke bare dødcharmerende med hængestolen og pejsen?

Den 15. marts  kører vi cirka 300 km. Forbi Marrakech og mod de høje Atlas Bjerge til Toubkal Nationalpark. Her skal vi bo på det bæredygtige Kasbah du Toubkal i noget der temperaturmæssigt er tættere på 0 grader end 10 grader! Der er faktisk sne deroppe lige nu! Jeg kan ikke sige så meget andet end WOW, hvor bliver det en fin oplevelse! Der ser hamrende smukt ud!
Man kan ikke køre hele vejen til Kasbah’en, så når vi lander på parkeringspladsen i den nærliggende by, skal vi ringe til receptionen, hvorpå de sender et par æsler ned for at hente vores kufferter. Det er nemlig en god gåtur op af en kuperet bjergside. I princippet er det fjollet at tage vores kuffert hele vejen med derop, når det kun er for én nat, men det ville være ærgerligt at komme ned til en tømt bil. Stakkels æsel :/

skaermbillede-2018-02-28-kl-18-20-57

Den 16. marts kører vi til Marrakech – her venter 2 overnatninger på smukke Riad Jardin Secret, hvor vi bare skal dase og traske rundt i medianen. Værelset vi har lejet er “The Beldi Room” og vi har ingen ide om hvordan det ser ud. De er lidt hemmelighedsfulde med fremvisningen af værelserne, hvilket er super hyggeligt. I vores tid er vi jo efterhånden forberedt på ALT! Så det er rart med lidt “overraskelser” synes jeg.

Efter de 2 overnatninger i Jardin Secret flytter vi til en anden Riad – nemlig over til Riad SNAN 13, hvor vi de første 2 nætter skal bo i Le Hammam“. Værelset har endnu et nedsunket badekar, men denne gang bag sengen – så eksotisk (se billedet herunder)! Den sidste nat er vi nødsaget til at flytte ned på et andet værelse: Le Théières, der har udsigt til poolen. Det værelse har også et nedsunket badekar! I fornemmer måske et tema? Men det er faktisk ganske tilfældigt! I alle mine 8 år i Marokko erindrer jeg ikke at være stødt på et før! Det er lidt pudsigt 🙂

skaermbillede-2018-02-28-kl-16-27-42Le Hammam i Riad Snan 13

skaermbillede-2018-03-01-kl-05-40-42

Under vores 5 dage i Marrakech, vil vi eventuelt tage en afstikker til den smukke gamle by Ourzazate og til Ouzoud Vandfaldet. Vi tager det lidt som det kommer og vi gider ikke lægger os alt for fast på aktiviteterne. Men én ting vi skal og som vi allerede har booket, er noget jeg vil kunne krydse af min bucketliste – ENDELIG!!! Klokken 5 om morgenen d. 19 marts, bliver vi hentet i vores Riad og kørt ud i ørkenen, hvor vi skal ud og flyve i luftballon – i solopgangen!!!!! Jeg glæder mig helt ustyrligt – Allan knapt så meget! Mest pga. højden! Men han klarede at Zipline så fint i Sverige, at jeg er sikker på at han nok skal kravle op i kurven og nyde turen! Der er flere udbydere af luftballonture I Marrakech, endda nogen hvor man kan spise en privat champagne brunch ombord (meget pebret)! Dem vi har booket hos hedder Marrakech By Air. Det er også en lidt pebret oplevelse, men det er noget jeg altid har drømt om og så er det altså bare lidt mere specielt at det bliver i Marokko. Omregnet koster det 1.400 kr. pr. person inkl. afhentning, morgenmad og dromedartur, som jeg så pænt skipper, men sætter Allan på! Jeg har prøvet det SÅ mange gange og så kan jeg bare ikke få mig selv til det, fordi det er det mest turistede – ever! Jeg er nok lidt skadet af at være vokset op i hotelbranchen dernede.

skaermbillede-2018-02-28-kl-16-23-52

skaermbillede-2018-02-28-kl-16-24-21

skaermbillede-2018-03-01-kl-05-23-21Scarabeo Camp

Den 20. Marts skifter vi vores Riad ud med et luksus telt i Agafay Ørkenen i Scarabeo Camp og den sidste dag tilbringer vi på magiske Beldi Country Club, inden vi kører til Agadir og lufthavnen.

skaermbillede-2018-03-01-kl-05-28-07

skaermbillede-2018-03-01-kl-05-27-22Beldi Country Club


S M U K K E    R I A D S    I   M A R R A K E C H 

BE Marrakech // Riad Yasmine // Riad de Tarabel // Riad La Maison //Riad Jaaneman // Riad Houma // Riad Bensounda // Riad Mena & Beyond // Riad Adore // Riad El fenn // Dar Rbaa Laroub // Riad Zaouia 44 // Riad Argan // Riad Melhoun & Spa //

Næste gang jeg kommer til Marokko så SKAL vi bo hos Berber Lodge. Det ligger lidt ude for Marrakech,  men prøv lige at se det lille himmerrige på deres IG: @berberlodge! Er det ikke bare en perle ? Og Bab Ourika ser heller ikke for dårligt ud!


M A R O K K O   &   M I G

Jer der har fulgt gennem årene ved måske, at min papa var fra Vest Sahara (nu Marokko) og at jeg boede der med min familie fra 1994 til 2002 – let afbrudt af nogle enkelte korte ophold herhjemme i den danske folkeskole. Opholdene herhjemme var for at sikre at vi kunne følge med, da vi de første par år i Marokko blev hjemmeskolet.
Lige for en kort bemærkning; HOLD NU OP hvor var det surrealistisk at dumpe ind i en dansk 7. klasse, direkte fra adressen “Sahara“, hvor dagene gik med at passe dyrene på mine forældres hoteller, forarge turisterne med at lege med skorpioner og med at spejde med kiggert over på drengeskolens fodboldbane! At flyve direkte ind i et helvede af hormonforstyrrede unger, der havde været fulde flere gang end jeg nogensinde havde været i en Vero Moda… Jeg var håbløst bag ud med ALT der vedrørede det at være teenager i Danmark! Min pseudo tvilling og jeg kan i den grad relatere til Cady i “Mean Girls: Direkte ud af Afrika og fuldstændig clueless på Syd Sjælland!

Jeg har ikke været i Marokko siden min papa døde i 2007, så rejsen er selvfølgelig en kombination af fuldstændigt afsindig forventningsglæde og så en vældig stor portion emotionelt tankemylder! Men mest af alt glæder jeg mig hysterisk meget. Og glæder mig til at viser jer Marokko fra mit point of view <3

 • Reply
  Louise
  1. marts 2018 at 9:38

  Waaaaow! Jeg skal til Marrakech til sommer og jeg fortryder nu helt vores reservationer 🙁
  Hold nu op nogle flotte steder i skal bo 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. marts 2018 at 9:41

   Vi har også været heldige, på trods af vi ikke helt fik dem vi gik efter til at starte med. Men sådan kan det gå, når man er lidt nonchelant med planlægningen 😛

   Hvor skal I bo ?

 • Reply
  Marie Terese Duhn
  1. marts 2018 at 9:40

  Hvor lyder det som en fantastisk rejse, I skal på, og hvor er det spændende at læse om dit tilhørsforhold til Marokko. Det må være fantastisk på denne måde at høre til i to så forskellige verdener…

  Jeg selv har rejst meget i Marokko, og i en periode sidste år boet hos en berberfamilie i Høje Atlas – det var helt fantastisk at opleve kulturen indefra på denne måde, og var endda så heldig at blive inviteret med til bryllup i landsbyen og besøge den lokale skole, som ellers er helt lukket område. Jeg levede dog enormt primitivt deroppe, og det overraskede mig, hvor stor forskel, der er på by og land i Marokko.

  Jeg lærte aldrig sproget, men holder stadig kontaktet med nogle af kvinderne fra landsbyerne, hvor vi sender hinanden billeder og ikoner 😀

  Jeg håber, I får en fantastisk tur, og hvor ville jeg gerne besøge Essaouira igen og spise sardiner på havnen – du må hilse mågerne!

  Hvis du har lyst til at kigge forbi mine oplevelser, smider jeg dig lige et link her: http://www.byduhn.com/category/rejse/marokko/

  Mange varme hilsener
  Marie

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. marts 2018 at 16:51

   Jeg har lige kigget alle dine posts igennem og sikke meget du har også oplevet!!! Hold nu op hvor spændende! Og du har været ved Toubkal! Hvor fint!
   Og man kommer skisme langt med emojis og billeder!!! Man kan blive overrasket!

   Og hvor er det vildt med den episode på hotellet i Agadir! Det utrolig så stor forskel der kan være på tolerance fronten – men det er jo også et meget stort land. Med en stor befolkning med meget meget meget forskellige holdninger/overbevisninger!

   Du kan tro jeg givet mågerne et vink <3

   • Reply
    Marie Terese Duhn
    5. marts 2018 at 13:08

    Tak fordi du tog dig tiden <3 Og ja, der er jo så enormt meget at opleve i Marokko, og bliver aldrig træt af det!
    Det var en mærkelig oplevelse i Agadir, og i bund og grund kunne det jo være sket, hvor som helst, men jeg er nu glad for, hvordan vi har det i Danmark på den front. Vi må virkelig værdsætte vores frihed…
    Knus og kram Marie

 • Reply
  Cecilie
  1. marts 2018 at 13:46

  Sikke nogle fantastiske steder, I har fundet! Jeg vil bare tilbage NU! Jeg besøgte Marrakech sidste år i januar måned og havde 10 skønne dage i byen. Vi tog også en dag til Beldi Country Club (dog ingen overnatning) og spiste frokost og nød den fantastiske stemning, der er derude. Hav en fantastisk tur <3

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. marts 2018 at 16:53

   Jeg føler mig også piv-heldig selvom om vi skal pakke kufferten en del gange! Hvor boede du henne? Har du mogle tip til spisesteder i Marrakech ?

   Ih jeg er så bange for at en enkelt eftermiddag/aften ikke er nok på Beldi…jeg må suge det hele til mig i li lynfart, da vi skal køre til Agadir tidligt den næste morgen!

 • Reply
  Camilla
  1. marts 2018 at 15:16

  Av hvor ser det altså bare lækkert ud! Det skal da nok blive en helt fantastisk rejse. Jeg besøgte Marokko meget kort på en pressetur tilbage i 2016 og jeg vil så gerne tilbage dertil en dag.
  Glæder mig til at læse mere om rejsen (:

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. marts 2018 at 16:54

   Iiiih hvor heldigt lige at komme på en pressetur til sådan en fin by! Har du nogle steder du kan anbefale at spise ? 😀

 • Reply
  Sofie
  13. maj 2018 at 13:35

  Hvor ser det bare fantastisk ud! Min søster, mor og jeg skal til Marrakech til oktober, hvor vi gerne vil bo det samme sted i en uge, med pool ( gerne riad), tage ud og spiser og opleve byen (OG shoppe). Har du nogle gode anbefalinger hertil? 🙂

Leave a Reply