ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Berlin: Where to Eat, Drink & Chill – 2018 Guide

4. marts 2018

Indlægget indeholder en annonce for Guldsmeden Hotels

rt-templet1

Tre fine dage i Berlin er nu ovre og jeg sidder på min pind på Tørreloftet og er IGEN overrasket over, hvor meget man kan nå at opleve fra en fredag aften til en mandag eftermiddag. Over nytåret var vi i Svensk Lapland på præcis det samme antal dage. Der havde vi også så mange “eksotiske” oplevelser, at jeg stadig måber når jeg ser billederne (I kan læse postet fra rejsen her). Tre dage lyder virkelig ikke af meget, men hvis man har planlagt det godt, så kan man få sig nogle fine oplevelser uden at man skal stresse rundt.
Vi har begge været i Berlin mange gange før (dog + 7 år siden), så vi kunne derfor går en stor bue uden om alt det kulturelle og have som eneste dagsorden: “det næste hyggelige sted, det næste måltid og den næste drink“. Til jer der ikke har været i Berlin før har jeg alligevel samlet lidt “must see’s” længere nede, samt fundet et par fede og anderledes oplevelser til Berlin og området! Bl.a. en forladt forlystelsespark!

På Instagram væltede det ind med gode tips til byen – ih det er så fint at vi kan hjælpe hinanden sådan! Vi kunne dog på ingen måde nå alle stederne eller rent fysisk have plads til alt den mad. Men jeg har samlet nogle af de steder der blev ved med at gå igen og som jeg derfor vil tro “der er noget omkring”.

En vigtig ting at huske i Berlin: Hæv kontanter! De fleste steder væk fra Mitte tager nemlig IKKE dankort! Selv de mest populære steder tyr til pengesedler!

 


S L E E P  (A N N O N C E)


Vi overnattede på Lulu Guldsmeden, der ligger centralt i Berlin på Potsdammer strasse, som led i et lille samarbejde jeg har kørende med den danske hotelkæde, der har et udpræget fokus på økologi og bæredygtighed. Vores New York Loft inspirerede værelse, havde både hems, gynge og et sten-badekar! I kan se mere fra vores overnatning her.

lulu-1


EAT


House of Small Wonder

berlin-1-14House of Small Wonder har måske en af de mest fotograferede trapper i Berlin og jeg forstår nu hvorfor! Den er både smuk, fyldt med planter og så leder den op til den mest stemningsfyldte café.
Man vil ikke ane at der ligger sådan en perle inde bag den moderne og udtalt ucharmerende kontorlignende bygning. Vi troede helt ærligt at vi var gået forkert, da vi kom op fra U-bahn.

hw3Jeg fik en “Croque Madame” i en croissant, hvilket smagte virkelig dejligt. Allan fik en “Homemade Bisquit Benedict” og af drikkevare fik jeg en super frisk “Pink Mimosa“, hvor Allan sluprede en “Sparkling lemonade Punch” i sig. Maden smagte dejligt, men man skal ikke forvente en vanvittig flot servering, som a la den på Roamers – langt fra faktisk (se den længere nede i postet). Men godt det smagte det.

hw1Var vi ikke blevet SÅ mætte havde vi delt en “Croissant French Toast“, med bær og flødeskum! Jeg kiggede flere gange over på naboens tallerken og var ærgerlig over mætheden! Det så lækkert ud!

hw2Ferie + Klokken var over 10:00 =  Procenter er tilladt

berlin-1-15House of Small Wonder er MEGET populær og man kan ikke booke bord. De tager heller ikke dankort, så husk kontanter! Når man ankommer er der sandsynligvis kø, så den lille hall foran trappen er fyldt med ventende gæster. Men fat mod, det går heldigvis hurtigt!
Mange så ud til at overse skiltet, hvor der står anført, at man skal gå oven på for at få skrevet sit navn på listen – udnyt det og fis op i en fart! Og gå så ned og mind de andre om at gå op (den grove måde)! Man kan også være heldig, at der kun står store grupper og venter på bord. De er nemlig lidt svære at finde plads til, så man kan sagtens ende med at springe et par pladser op på listen. Vi ventede i 15 minutter, hvor vi havde regnet med meget længere tid.

ROAMERS

berlin-1-13Roamers er nok den mest charmerende og hyggelige café! Hvis jeg var en hund, var jeg en corkie (små tykke ben) og var jeg en cafe var jeg Roamers! Maden er vanvittig GOD og simpelthen så pæn!
Ligesom på House of Small Wonder skal man regne med kø og “en liste”. Man kan nemlig heller ikke her booke bord og de tager heller ikke kort! Vi ankom kl.10:00 sharp da de åbnede og der var allerede kø. Vi kom på listen og fik af vide at vi skulle komme tilbage en time efter – der er åbenbart nogen der spiser hurtigt! Vi fandt en ussel diner og overså fuldstændig den hyggelige Fatma & Frida, som ligger lige ved siden af Roamers. Der vil jeg anbefale at man drikker en kop kaffe imens man glæder sig til maden. Området ser nemlig umiddelbart ikke ud til at være endvidere spændende at gå tur i – men jeg kan tage fejl.

roamersVi fik begge to en “Where the Wild Boars Roam” brunch bakke og jeg fik en yoghurt der smagte himmelsk. Dertil fik vi serveret bobler og til dessert de vildeste, mest smagfulde kager, som vi endte med at få med i en doggybag!

roamers1Skal man prioriterer en af de to kø-dannende caféer, så skal man UDEN TVIVL vælge Roamers! Deres mad er bare bedre!

roamers-3Fineste Servering.

roamers-2Gulerodskage og en muffin der smagte helt fantastisk! Snyd ikke jer selv for især gulerodskagen! Deres Cheesecake så også fabelagtig ud!

roamers-4Roamers er meget lille, så man skal klart forvente at dele bord med andre, når man blot kommer to! Men nationaliteterne af gæsterne af så mange, at vi ikke følte at vi kunne snage i hinandens samtaler.

roamers5

AKI TATSU

berlin-1-4

I Kreutzberg, der selvsagt er min favorit bydel (minder mig lidt om mit Nørrebro) ligger det lille, lidt skumelt af udseende “Aki Tatsu” på hyggelige Oranienstrasse. Vi er kommet der siden vores første tur til Berlin, efter en bosiddende Kreutzberger tippede os til det. Stedet serverer Sushi uden så meget pis. Det er ingen service, som i INGEN, udover at de laver din sushi og stiller den ned på dit bord! Når man kommer ind i lokalet, hvilket man måske vil synes ser tvivlsomt ud, for et sted der håndterer frisk fisk, tager man et stykke papir, en blyant og menu på disken og sætter sig hvor der er plads. Ordren skrives ned og afleveres på disken. Drikkevarer tager man sig i køleskabet (Tiger øl går godt til). Mange turister sabler stedet ned på den baggrund – men det er nu sådan det er! Og vi kommer der stadig – i 10 år godt og vel!

Sushien smager godt – rigeligt med avocado, creamcheese og laks går man aldrig galt med! 48 Inside-out-maki ruller til 180 kroner! Det er skisme billigt. Man skal ikke forvente toppen af poppen ris eller pynt a la sticks’n sushi! Men til prisen er det godt! Og så har de 24 timers happy hour med 50% på alt, hele ugen…. hvilket er ret komisk!

 

CAFÉ PFÖRTNER

berlin-1

Café Pförtner ligger ligesom Roamers ikke i det mest spændende kvarter, så tager man herud er det kun for at besøge denne lille perle – i hvert fald så vidt jeg ved. Måske jeg tager fejl. Vi gik jo meget målrettet fra stationen til caféen, uden slinger ned gennem en stor vej. Så tip gerne om området i kommentarfeltet, hvis du har kendskab til andre perler derude.

berlin-3

Pförtner har udover en typisk fin og “berliner patineret” indendørs café, også en gammel, faldefærdig, MEN YDERST charmerende bus, som man kan sidde og nyde sine drikkevare og/eller mad i. Maden prøvede vi ikke, da vi lige havde spist. Men det så rigtig lækkert ud.

berlin1

Den gamle bus er opvarmet, men jeg tænker helt bestemt at stedet må være endnu hyggeligere en sommeraften, hvor parkeringspladsen også bliver taget i brug !

berlinHygge.

berlin4

Vi drak (lidt) vin og var som ellers i Berlin yderst veltilfredse med mængden i glasset og prisen.

FREISCHWIMMER

berlin-1-16Freischwimmer er en veritabel perle af “hygge”, som vi faldt over da vi ville se om vores gamle “Hæng ud sted” “Club Der Visionaere”, mon havde åbent til en cocktail. Det havde de ikke, men det havde dette fine sted, der ligger lige ovre på den anden side af kanalen fra “klubben”. Stedet er super idyllisk, råt, hyggeligt med brændeovn og gamle møbler, det er charmerende og afslappet – med den fineste udsigt ned til vandet.

fs1

Stedet var helt vildt hyggeligt i regnvejr, så vi sad der i 3 timer imens vi sippede vin (Tina Rieslingen er billig og vældig vældig god!) og jeg fik en Prosecco on the Rocks – noget jeg måtte prøve efter at være stødt på det på flere menukort i Berlin! Jeg vil sige at det gør ikke noget godt for boblerne! Men det er nok en smagssag 🙂 I hvert fald er det sted simpelthen SÅ hyggeligt og maden så lækker ud! Hvis man vil have Atmosfære, på den måde, som jeg kan bedst kan lide den! SÅ er det her!

berlin-1-18Kanalen med Freishcwimmer på den ene side og Clunb der Visionaere på højre side.

berlin-2

Club der Visionaere – et must om sommeren, til musik, cocktails og en lækker pizza når det bliver nødvendigt med en midnatssnack.

b1På vej fra Schlesisches Tor Station ned mod Freischwimmer står den photoautomat vi de sidste 10 år har aflagt besøg. En billedstribe  og med det der helt rigtige “sort/hvid grunge berliner look” koster 2 €. Automaten står ved den sorte prik på kortet herunder.

skaermbillede-2018-03-04-kl-12-33-20

MARKTHALLE NEUN

berlin-15

Markthalle Neun er en kombination af Torvehallerne og Papirøen – vil jeg tro! Fordi vi kom på en mandag og der var altså lukket! Hahaa! Det var simpelthen så fjollet at tage derud. Men vi satte os på en hyggelig café ved siden af og sludrede derud af, sammen med andre slukørede turister, der også lige havde glemt at afstemme med google, inden afgang 🙂

berlin-14I Marthalle Neaun står der også en Photoautomat.

berlin-11

lulu-1-14

BURGERMEISTER

En berliner tippede mig til BurgerMeister, der ligger under Slesisches Tor Station i et gammelt “toiletskur” og det var egentlig også helt tilfældigt at vi kom forbi det sted, på vej hjem til hotellet. Man kan ikke sidde ned, men stå op inde i deres overdækkede bod, imens man kan kigger ud på Berliner trafikken – en unik placering der i min optik er mere værd end burgeren de serverer. Stedet må uden tvivl være et tilløbsstykke om sommeren. Men jeg er også svær at behage med burgerer! Burgeren var ok, ikke noget vildt. Fritterne bedre! Alt i alt helt fint, hvis man lige skal have noget hurtigt i skrutten.

BUN BOA 

lulu-1-10

BUN BOA var lidt af en tilfældighed og kan med fordel kombineres med dessert på Spooning Cookiedough nedenfor, da de ligger på samme gade. Stedet er indrettet meget “Tokyo” agtigt og er ikke lige noget jeg forbinder med hygge, men hvad de ikke har i hygge, har de i virkelig lækre “asiatiske burgere”! Jeg en “Korean bang bang”, med bøf, friteret æg, koriander kimchi! Den smagte virkelig virkelig himmelsk. Fritterne var ok og chili mayoen var fabelagtig!


SNACK


Kauf Dich Glücklich

berlin-1-19

Kauf Dich Glücklich er lidt af en “Berlin Klassiker” for de fleste – og også for os! Sprøde vafler serveret med is i hyggelige retro omgivelser, hvor alle møblerne er til salg. Man går aldrig galt her og så er Oderberger Str. også super hyggelig ligesom Kastanien Allé som er den fine gade den forgrener sig fra.

kg1Vaffel til deling med mango og stracciatella is – husk at bede om den varme chokolade sovs.

kg2Flowet af mennesker er relativt hurtigt, så fat mod når du ankommer, hvis der ikke er nogen pladser. Ellers er der massere af pladser udenfor 🙂

berlin-6

Spooning Cookiedough

sc1

Hos Spooning Cookiedough serveres kagedej (uden æg og bagepulver selvfølgelig) – alt lige fra den klassiske og originale Cookiedoug, til chocolat chip, rocky road, caramel fudge osv.! Konceptet er simpelt og lækkert for alle der elsker ubagt dej! Diverse topping kan tilvælges – jeg gik dog efter den lidt mere simple version: bare saltet karamel sovs!

sc3Decisions Decisions.

sc2

Zeit vür Brot

berlin-1-24En sød instagrammer tippede mig til dette sted, da de skulle servere nogle virkelig lækre kanelsnegle! Det var dog et helt tilfælde at vi kom forbi stedet, lige efter vi havde spist kagedej, så vi var bestemt ikke noget der lignede lækkersultne – desværre fordi manner, hvor ser de kanelsnegle “bløde og våde ud 😛

zb1

HALLESCHES TOR

berlin-1-3

Stedet her er en interiørbutik møder café. Den er ufattelig hyggelig og stemningen boblende, med en kombination af lokale og turister. Butikken er super fin, men måske lidt kedelig for en dansker, da meget af designet ER dansk. Vi slog os ikke ned derinde, men kagerne så virkelig lækre ud 🙂

berlin-9

berling-7

berlin-8


DRINK


Vores favoritbar har altid været Luzia på Orien Str.


 SEE


berlin-col3

berlin-col

Berliner Dom, Ferhnsertur, Brandenburger Tor, Check Point Charlie, Reichstag, Mauerpark loppemarked, Eastside gallery,  The Holocaust Memorial Berlin,  Victory column Berlin, den bombede Kaiser Wilhem kirke.

Hvis man allerede har været i Berlin og derfor kan tjekke ovenstående liste af, så har jeg lidt alternative forslag til byen:

Berliner Unterwelten er virkelig fin guided tour ned i Berlins bunkere! Det er 7 år siden jeg sidst var på turen og jeg har været på den 3 gange! Lige spændende hver gang!

SpreePark (tjek lige billederne !) er en forladt forlystelspark fra 1968, der lukkede og slukkede i 2002. Forlystelerne har stået henladt lige siden og naturen er i gang med at overtage parken. Jeg ville virkelig gerne have været på en foto-tour på, men desværre starter omvisninger først igen til marts. I kan se mere her, hvis I som mig er lidt fascineret af det uhyggelige element.

Teufelsberg er på min Berlin-liste, næste gang jeg skal være kulturel i byen. “Djævlebjerget” er en forladt Spion aflytningsstation, der ser noget så dyster og hyggelig ud – og så skulle udsigten være fortræffelig. Stationen rummer nu også alternativ havearbejde og biavl, samt en af Europas største street kunstgallerier  Billetter kan købes her – obs det er en dagsudflugt!

Sachsenhausen koncentrationslejr er helt helt bestemt et besøg værd! Mange forskellige turistbureauer udbeder dagsudflugter og jeg husker virkelig ikke hvilken vi tog med. Det var i hvert fald en kæmpe oplevelse, der gjorde indtryk på os. Guiden var virkelig dygtig, indlevende og informativ! Jeg vil helt klart anbefale at man tager derop med en guide og ikke på egen hånd, da der er så mange interessante detaljer, som jeg er rimlig sikker på at man ikke fik med i historietimerne!

Da vi havde en times “fri” fra gruppen mødte vi en gammel gammel mand der sad ved en af barakkerne. Han fortalte at han var kommer i lejren, lige så længe den havde været genåbnet, for at fortælle hans historie om livet i lige præcis den lejr. Han sagde så fint, at han følte pligt til at fortælle den, lige så længe han var i stand til det. Puhaaaa… hende her var selvsagt rørt!

 


B E R L I N   T I P S   T O   T R Y


distrDistrict Coffee.

Her er nogle af alle de tips I sendte mig og som sagt gik flere af dem igen. Så der må jo være noget om dem 🙂

Breakfast, Lunch & Cake

Benedict Berlin (nøj deres pandekager ser for lækre – desværre opdagede jeg først stedet da vi var kommet hjem). Silo Coffee // The Barn  // Five Elephants // District Coffee // Anna Blume // Commonground //Café Neumann // The Store Kitchen // Geist Im Glas // General Store – hallesches haus // Jones icecream // Isla Coffee // 

Dinner

Monsieur Vuong // Golden Hahn  // Hans Im Glück  // Die Stulle // Cookies Cream // Bar Raval // Cocole Ramen

Drinks

Bikini Bar //  KLO //  Linnenberlin // Money bar //

 • Reply
  Mette
  7. marts 2018 at 10:22

  Åh, jeg har også et yndlingssushisted i Berlin, som også ser ret shady ud udefra, men som laver himmelsk sushi. Mindes den ligger på Oranienburgerstrasse. Og Kauf Dich Glücklich amen altså. Nok den bedste veganske vaffel jeg har fået i mit liv, og så hyggeligt et sted.
  Jeg har også besøgt Sachsenhausen og det er virkelig en oplevelse og skræmmende at opleve det hele så tæt på.
  Og hvor er det nogle smukke billeder!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   7. marts 2018 at 11:32

   Hvis du kommer i tanke om hvad det hedder, så del endelig! Hahaaa shady sushi-steder holder …åbenbart. Og tusind tak <2

   Sachsenhausen er et vildt sted…bare gåturen fra stationen op til lejeren, hvor vi blev sat til at gå i en tæt stime. hvor guiden fortalte: " Gå så tæt i overhoved kan og forestil jer så at folk tømmer deres skrald ned i hoved på jer fra husene". Pyyyh jeg gøs et par gange!

 • Reply
  Marie Lundholm
  19. marts 2018 at 21:55

  Tak for tips – Roamers var mega godt! Og det samme om General Store/designbutikken.
  Det var mit første visit i Berlin, men bestemt ikke det sidste 🙂 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   8. april 2018 at 8:53

   Yay, det er jeg SÅ glad for!!! Endte du også i kø på Roamers eller var vi bare uheldige ? 😛

 • Reply
  Caroline / Silverstories Blog
  7. juni 2018 at 20:02

  Så fin guide til (min, haha!) by hvor jeg har boet i tre år og også har udgivet en guidebog til <3 Den må du have med næste gang! Du har virkelig mange af de gode steder med i din guide. Roamers ligger i Neukölln, der er et af de mest populære, hippe områder i Berlin, men nok mere lokalt og kan derfor godt virke lidt kedeligt. Næste gang skal du besøge Klunkerkranich, der ligger lige ved siden af Roamers.

Leave a Reply