VORES TØRRELOFT

Reklame: Et stilrent udtryk, når solen skinner

18. februar 2018

Annonce for Faber Danmark

faber-1-2

Nu er det endelig slut med at blive blændet af solen, når jeg sidder og arbejder ved skrivebordet, fordi vi har nemlig fået opsat de mest stilrene rullegardiner i vores spisestue/kontor, samt i vores soveværelse. Rullegardiner med detaljer vi ikke før havde overvejet mulige. Detaljerne skal jeg nok komme ind på!

Vores nye rullegardiner er fra Faber Danmark. De er skræddersyet og altså tilpasset vores skæve Tørreloft med sine mindst lige så skæve vinduer. Og hvad endnu mere perfekt er, at Faber kan rykke ud på hjemmebesøg, så man ikke selv skal stå og bakse med opmålingen. Det er da genialt, at man så både er sikret kyndig og præcis vejledning og korrekt opmåling!

Kort fortalt har Faber eksisteret i mange generationer og er en af de få danske håndværksselskaber der forsat beskæftiger sig med de skræddersyede gardinløsninger. Og med mere end 100 års erfaring har Faber formået at perfektionere deres håndværk, fra deres base i Tarup på Fyn. Der altså tale om dansk produktion, på dansk jord, hvilket er med til at sikre en høj kvalitet og hurtig levering.

faber-dk

Det var i slutningen af januar, at vi her på Nørrebro fik besøg af Faber, der rykkede ind med deres inspirationsmapper, så vi kunne lade os inspirere af de mange gardinløsninger.
Som det indretningsglade gemyt jeg er, var funktionalitet alene, bestemt ikke nok. Gardinerne skulle selvfølgelig også se smukke ud og bidrage positivt til rummenes atmosfære, samtidig med at de ikke måtte være dominerende. Især det med ikke at være dominerende, hvorfor vi inden besøget allerede havde besluttet os for klassiske rullegardiner. Eksperne fra Faber var enige i, at rullegardiner ville klæde rummet. Og det var jeg ærligt talt ret lettet over, da det nu altid er rarest at være enige med fagfolk – synes jeg 🙂

Vi blev grundigt og kyndigt vejledt i farvevalg, kvalitet og struktur. Til de to vinduer i spistestue/kontor valgte vi en hvid farve der blender i med væggen og en tekstur der stadig lader lyset komme ind i rummet, helt uden at vi bliver blændede.
Da vi kom til at tale om løsninger der evt. kunne bidrage til et lidt mere “disktret look”  lærte jeg et nyt ord: “frontprofil“. En frontprofil er en skinne om man vil det, der gemmer selve gardinrullen, som jeg altid lidt synes ligner en kagerulle. Med frontprofilen bliver der skabt et langt mere rent, stringent og moderne look, som jeg ærligt talt aldrig selv var kommet frem til at efterspørge, havde “Faber Folket” ikke bragt det op. Jeg elsker at blive klogere!

Efter overraskelsen med frontprofilen blev vi præsenteret for endnu en valgmulighed, som vi heller ikke havde overvejet. Vi skulle nemlig vælge farven til “trækket”. Men der var heldigvis ikke så meget der skulle overvejes, da “messing træk” blev nævnt som noget af det første. Det skyldes at messing er det bærende metal i vores øvrige indretning – jeg elsker det! Og nu hvor vi har modtaget gardinerne, synes jeg at det er den fineste lille diskrete detalje, som jeg dagligt bemærker når gardinerne betjenes.

faber-dk-5Det gør selvfølgelig en hel del at vindueskarmen på “før” billedet ikke er dimset. Det var ikke et bevidst Tv-shop trick, for at fremhæve “forskellen”, men bare mig der var glemsom og  først fik knipset billeder lige inden Faber eksperterne kom for at sætter gardinerne op.

faber-dk-3

Lidt over en uge efter opmålingsbesøget kom Faber og satte rullegardinerne op. Det var VIRKELIG en effektiv opsætning af et yderst humoristisk og glad menneske. Det var næsten helt ærgerligt, at de skulle gå igen.

M Ø R K L Æ G N I NG  I  S O V E VÆ R E L S E T

I soveværelset valgte vi også løsningen med rullegardiner, men selvfølgelig med mørklægning. Her var det vigtigt for os, at det igen var en diskret løsning, som ikke vil ødelægge vores smukke gamle vinduer – der helst er beskidte for at bibeholde deres industrielle look (Verdens bedste undskyldning for ikke at gide at pudse dem). Jeg absolut elsker dette vinduesparti – de punkterede ruder og den sjuskede håndværker kitning på ydersiden, der ligner at vi ikke har kunne finde ud af at male – det er perfekt uperfekt!

faber-1-8Heldigvis ser vinduet ud som “førbilledet”, når gardinerne er rullet helt op. Det var et stort ønske at bibeholde vinduets helheldsfornemmelse.

I alle de år vi har boet på Tørreloftet har vi haft 2 stk. mørklægningsgardiner til hænge side om side – og så egentlig overhovedet ikke “om side” alligevel! En stor tyk lysstribe imellem de to rullegardiner har nemlig terroriseret os om sommeren. Men nu er det slut”. Ét langt sort rullegardin vil nu sørge for et meget meget mørkere rum, hvilket jeg ser frem til, når jeg kommer hjem fra mine få nattevagter.

faber-dk-7En tekstilprøve i hånden & Elmer der kigger på duer i gården.

fabrt-dk-6

Nu har vi i en lille uge gået og nydt vores nye gardiner – og lige pludselig har vi opdaget hvor meget vi egentlig er i kontakt med dem på daglig basis og hvor meget det egentlig betyder, at have gardiner der “gør jobbet” og som samtidig fornyer omgivelserne uden at det bliver overvældende. Tusind tak til Faber og de virkelig rare eksperter <3

 • Reply
  Sophie
  18. februar 2018 at 9:42

  Det ser super godt ud! Kan du sige lidt om priserne? Det lyder jo lidt som en fantastisk – men måske også lidt dyr – løsning, når de bliver syet efter mål i Danmark og leveret på en uge – næsten som om det er for godt til at være sandt – jeg håber, det er indenfor en prisramme, hvor jeg kan overbevise min kæreste, om at det er en god ide 🙂

 • Reply
  Pia
  25. februar 2018 at 12:57

  Det er en fantastisk løsning! Ved du om de også kan lave rullegardiner til skråvinduer? Dem er jeg nemlig velsignet med i mit soveværelse…

 • Reply
  shortpresents
  27. februar 2018 at 9:32

  Thank you so much! 🙂

Leave a Reply