GRØN KØBENHAVN

11 tips til en mere bæredygtig hverdag i København

8. februar 2018

14ff1c6c-75e9-4ec3-86db-8b3aa8e20dff Luk ikke øjnene ?

Vi Københavnerne udmærker os med at kombinere bæredygtige løsninger med vækst og en høj livskvalitet og det er faktisk slet ikke så svært at være med i udviklingen! Jeg har rystet posen og giver nu 11 konkrete tips til, hvordan man nemt kan gøre enforskel for miljøet og dermed bidrage til et grønnere København.

1) Sortér dit affald – det er en gammel kending. Men en vigtig en! 78 pct. af københavnerne har tilkendegivet, at de gerne vil sortere og genanvende deres organiske affald, hvis de fik muligheden for det!  Københavns Kommune har derfor taget os på ordet og er nu igang med at uddele bioskraldespande – vi endnu ikke fået vores her på Nørrebro – men jeg venter spændt! Men HUSK at bruge den – affaldet bliver nemlig omdannet til biogas og gødning.

2) Sig et kæmpe “NEJ TAK” til reklamer. Det er spild af træer for at sige det lige ud.Du kan framelde dig reklamerne her og i stedet bruge denne tilbuds app.

3) Gør det til en challenge hverken at købe kildevand eller plastikposer! Drikkedunk og stofposer sender et stærkt signal! Plastik er en forfærdelig trussel mod miljøet og det kan helt generelt undgås på mange områder i hverdagen. Hvis man handler i LØS Market på Vesterbro er man helt ovre det problem. Det er nemlig en emballagefrit købmand.

4) Brug ikke skuresvarmpe og engangsklude – de er fyldt med mikroplast der forurener vores grundvand. Brug i stedet disse skuresvampe og sæt igang med hjemmehæklede klude, der både holder over tid og er dekorative.

5 ) Skift el-selskab – vælg så grøn strøm som mulig! I maj måned skiftede vi til “Vindstød” – el fra danske vindmøller. Det tog os ganske få minutter at skifte, det var gratis og det krævede ingen nye installationer. Læs evt. mere i mit post her.

6) Køb en brugt cykel – det er mere bæredygtigt. Buddha Bikes på Østerbro er en social økonomisk og bæredygtig virksomhed, som kombinerer en stærk miljøindsats og et rummeligt uddannelses miljø for udsatte unge! Når min nuværende cykel bliver stjålet køber jeg klart min cykel her.

7) Drop bilen og tag det offentlige, når cyklen ikke rækker – så slemt er det heller ikke! Står du og skal bruge en bil ved enkelte tilfælde, så er GreenMobility en miljøvenlig delebil. Bilerne er drevet på strøm og der er 400 af dem i hele København – og så er parkering til og med gratis i det meste af byen. 450 kroner for 24 timer koster den – det får man ikke meget taxatur for i København!

8 ) På badeværelset, skift da tandbørsten ud med en i bambus, vatpinde i 100% bomuld uden plastik og drop helt vantrondellerne.

9 ) Byt dit tøj i Københavns cirkulære deleklædeskab Veras Copenhagen. Her kan du med et medlemsskab bytte dit aflagte tøj til point, som du så kan købe nye genbrugsvarer for.

10 ) Mindsk madspil: handel hvad du har brug for og undgå de fristende mængderabatter med mindre de er holdbare. Et andet godt tip er at handle overskudsmad hos WeFood, løsmarked og brug hvad du har i køleskabet. Konceptet Too Good To Go giver deres kunder mulighed for at bestille lækker mad fra lokale restauranter, caféer, hoteller, dagligvarebutikker og bagerier igennem en App. Ideen bag konceptet er, at give folk adgang til at købe mad, som ellers ville blive smidt ud, til lave priser.

11 ) Støt de miljøvenlige / bæredygtige virksomheder: få et overblik over hvor du kan finde dem på GoGreen by-kortet

 • Reply
  Louise
  8. februar 2018 at 11:55

  Tak for dig! Vi har netop droppet reklamer og gratisaviser via linket -vi har længe villet gære det, men har bare ikke fået det gjort. Og nu kunne det ikke blive nemmere 🙏🏻

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   8. februar 2018 at 12:32

   Velbekomme ❤️. Vi var såååå lang tid om at få det gjort, på trods af at vi talte om det hver gang vi fik en stak reklamer. Nogen gange har man bare brug for et direkte link 😀

 • Reply
  Malene
  8. februar 2018 at 15:06

  Det er sjovt med kildevand på flaske, jeg kan simpelthen ikke huske hvornår jeg sidst har købt en – har faktisk drukket lunkent vand helt uden at tænke over at det var et problem.

  Men hvad bruger du istedet for vatrondeller? Synes simpelthen en vaskeklud er alt for hård ved huden omkring øjnene 🙁

  I øvrigt, du skal tjekke The Green Rose Tebar i Ryesgade ud. Det er en ny cafe med fokus på økologi, bæredygtighed og madspild.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   9. februar 2018 at 9:34

   Det er så unødvendigt med de flasker – så hellere lunkent vand i “dunken” hahaha! Og tusind tak for tip – den ligger jo lige ved siden af en mine favorit blomsterpusher <3 Den skal klart aflægges et beøg 😀

   Jeg bruger faktisk bare sådan en handske, som jeg kogevasker med jævnemellemrum. Måske det også er nemmere for mig at undlade vatrondeller, fordi jeg aldrig rigtig har brugt dem så meget – mange dermatologer ville nok gyse sig. Men man kan faktisk købe nogle vaskbare og kompostbare nogle her:
   https://tidtilomtanke.dk/produkt/vatrondel-vaskbar-komposterbar/

 • Reply
  Louise
  8. februar 2018 at 16:53

  Så har jeg også fået skiftet elselskab (tak for headsup), også fordi der var en del at spare! Yay! Og derudover kan jeg tjekke krydser af vil de fleste. Mangler dog lige en bambustandbørste, så er jeg ved at være der 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   9. februar 2018 at 7:55

   Yay, hvor er det godt! Det er jeg så glad for at høre – besparelser skal man skisme ikke kimse af 😃!
   Og sikke en fin blog du har !!!!!!

   • Reply
    Louise
    9. februar 2018 at 13:32

    Tusind tak!! Det betyder meget når det kommer fra dig! <3

 • Reply
  Karina
  8. februar 2018 at 18:27

  Er såååå glad 👏😃

  Læste din blog i dag OG fluks fik vi omlagt til el fra vindmøller ❤️ og i morges kom en bil fra vores kommune ( Kolding kommune ) med en ekstra skraldespand til sortering af køkkenaffald. 👍 En super go’ bæredygtig dag her på matriklen.
  Nogle af de andre tips du giver, gør vi heldigvis allerede 👍
  Tusind tak for tippet om Vindstød.dk ❤️

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   9. februar 2018 at 7:34

   Ah hvor fint ❤️. Det er jeg så glad for at høre!!
   Så er I lige godt foran i Kolding – jeg savner min “grønne” spand haha!

 • Reply
  Julie
  9. februar 2018 at 4:33

  Det sjovt det du skriver med at skifte elselskab “krævede ingen installationer”.. det må være baseret på en misforståelse af en art, for du får nøjagtig den samme strøm ind af dine kontakter som før, forskellen er bare at vindstød betaler el børsen for vindenergi, og dermed støtter et bedre formål, men den el vi får i kontakten er som før. Hvis du havde Ørsted før, som langt de fleste i dit og mit område nok har, fordi det var dem der var forsyningspligtige før forsyningspligten blev ophævet (dengang DONG Energy), såbetalte du også til vindenergi da. Alle Ørsteds kunder får vindenergi fra deres egne havvindmøller (igen fordi det er det de køber på el børsen), så i dette tilfælde er der altså ikke nogen grund til at skifte sit elselskab med mindre du kan få en økonomisk gevinst ved det 😊 Der er også en del andre elselskaber som kun køber vindenergi… men måske det her var en reklame for vindstød.dk?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   9. februar 2018 at 7:32

   Hej Julie 🙂

   Jeg har skrevet om Vindstød tilbage i Oktober og jeg har nu linket til det i postet – så der er klarhed om det selvfølgelig er det sanmme strøm der kommer ud. Men det kan man selvfølgelig også læse på deres hjemmeside – hvilket jeg er rimelig sikker på at alle gør inden de tilmelder sig noget som helst. Når jeg skriver at det “krævede ingen installationer”, så er det selvfølgelig ironisk ment, fordi jeg før skiftet ikke havde en dyt forstand på det. Jeg har aldrig skænket det med strøm så mange tanker, så jeg gik ærligt talt med tanken om at der skulle laves alt muligt praktisk – hehe🙈.
   Hvis det var reklame, så var det markeret således. Ærgerligt at man ikke skrive noget at skulle mistænkeliggøres for “reklame” – specielt når jeg gør en dyd ud af dokumentere det, modsat så mange andre. Havde det været Reklame, så var det altså statet sådan. Ift. det med andre elselskaber der køber vindenergi- helt sikkert…de findes:) Men nu valgte jeg altså bare lige at nævne det jeg kender 🙂

   Men tusind tak for dit input <3

   • Reply
    Julie
    10. februar 2018 at 16:54

    Undskyld at jeg lød så anklagende og angreb, at det skulle være skjult reklame.
    Jeg tror jeg er skadet, efter at have arbejdet i el-branchen i flere år. Der er så meget der vliver misforstået, og jeg selv anede heller ikke noget som helst om det da jeg startede der, det glemte jeg bare lige. Jeg beklager virkelig 😔

Leave a Reply