GRØN SKØNHED

Et skridt i den rigtige retning

30. januar 2017

Reklame

L’Oréal produkterne er modtaget i en goodiebag til et event og jeg er personligt vild nok med dem, til at jeg vil skrive om dem. Ellers havde jeg lade være 😉

botanical-9-of-25Træskiven er fra Bahne

botanical-1-of-25

Jeg har tidligere skrevet lidt om økologiske og/eller bæredygtige skønhedsprodukter – både her på bloggen, men i særdelshed også på Instagram. Nogen af jer fulgte måske med på Instastories (@copenhagenwilderness), da jeg i går valgte at komme en peelmaske i ansigtet, 12 timer inden jeg skulle møde på arbejde…haha det var uovervejet!
Der var dømt “rød hummer” i et par timer og en anelse høj puls, da jeg stod op næsten morgen for at kigge mig i spejlet! Heldigvis var huden blød og smidig og jeg lignede ikke en omvandrende solskade.
Peelmasken jeg brugte er fra Ecooking – som også har fokus på økologi og bæredygtighed. Og den vil jeg egentligt gerne give en ” go get it ” anbefaling 🙂

Nåh men…

…lige for at konkretisere: jeg er ikke fanatisk på øko-/bæredygtighedsfronten. Men når der er grønne alternativer der virker – så foretrækker jeg dem helt bestemt og altid. Og så elsker jeg altså at prøve nye produkter. På lige det område adskiller jeg mig næppe fra mange andre kvinder 🙂

Størstedelen af min make up er fra det økologiske og meget billige mærke “Benecos“, som jeg som regel køber i Magasin du Nord.
Der er dog især 2 ting, som jeg endnu ikke har fundet en grønnere erstatning for, og det er min Foundation Ultra HD fra Makeup Forever (Forhandles i Sephora) og så er der min M2 Beauté Vippeserum, som jeg har været SÅ glad for de seneste 2 år, hvor jeg ikke har fået påsat enkelte vipper.
Jeg var i en periode på ca. halvandet år “afhængig” af mine bambivipper, som jeg fik påsat hos Lashbar Cph (<– the place to go). Men da M2 serummet viste sig at være vanvittig effektivt på mine vipper, så blev jeg ved den.
Der er dog perioder hvor glemmer jeg at påføre serummen. Men så bruger jeg den intenstivt 1-2 gange om dagen i et par uger og så kan jeg efterfølgende nøjes med en påføring hver 2.- 3. dag inden sengetid, for at holde længden ved lige. Desværre virker deres Brynserum ikke på mine stædige bryn – hvilket ellers havde været en bonus, da jeg drømmer om fyldigere bryn.

Nok om make up…

Nu vil jeg introducere en bæredygtig favorit på min liste – og den er ikke kun ny på min liste, men også på hylderne verdenen over…

Botanicals Fresh Care fra L’Oréal

I sidste uge var jeg nemlig inviteret på eftermiddagssnacks og bæredygtige vibes i den hyggelige cafébutik Cousins, lige ved Torvehallerne. Indbydelsen kom fra L’Oréal der netop har lanceret 4 nye hårproduktserier, der er produceret på et bæredygtigt grundlag. Til eventet holdte mit “idol” Signe Wenneberg , som i den grad er fortaler for bæredygtighed, et i alt fint, alvorligt og humoristisk oplæg.

Serien hedder der hedder Botanicals er ikke økologisk, men baseret på naturlige ingredienser, en bæredygtig produktion og en bionedbrydeligt emballage (undtagen pumpen i shampoen, som let kan sorteres fra) – og så vægtes der fra L’Oréals side, at man bestemt ikke er gået på kompromis med følelsen af luksus, bare fordi man vælger et produkt med god samvittighed.
Ingredienserne anvendt er høstet ud fra bæredygtige principper og så må jeg sige at L’Oréal høster lidt point hos mig, ved at have som målsætning i 2020, at have nedsat deres “miljø griseri” med 60 %! Hvad mon 2025 så byder på af nye mål  – jeg venter spændt ? 🙂

Vi kan måske ikke redde hele verdenen, men med Botanicals kan vi samvittighedsfuldt pleje os selv samtidig med , at vi tager små skridt mod en mere bæredygtig fremtid

Jeg har nu plejet mit hår 2 gange med serien og jeg må sige at være begejstret. Serien efterlader mit hår velduftende og med en følelse af smidighed og et flot shine. Jeg dyrker lidt “Ronja Røverdatter” håret og jeg kan næsten gå hen og blive panisk ved tanken om at tilføje mit hår noget, som gør det tungt og værst af ALT: glat!!!!!  Så jeg var meget positiv, da jeg efter første plejning kunne se, at min hår stadig godt kunne “rode”, alt i mens det bare ser og føles en tand mere sundt end ellers.

botanical-16-of-25Produkterne i Botanicals serien er virkelig smukke og så matcher de min håndsæbe fra danske Ecooking. Det brune “apoteker” look er jeg på måske 6. år fuldstændig betaget af. Mangler man emballage i samme look, så har Urtegaarden i stort udvalg – se det hér.

botanical-8-of-25Serien jeg tester er den orange serie til “udtørret hår”, der  hedder “Rich Infusion”. Serien er udviklet med et fokus på intensiv næring, der plejer og genopbygger hårfibrenes naturlige fedt.

botanical-15-of-25I “Rich Infusion” er det Saflorblomst der udgør den primære plante.

botanical-20-of-25

botanical-21-of-25

Udover “Rich Infusion” er der også lanceret 3 velduftende serier (tro mig – jeg har haft næsen nede i dem alle).

 • Strengt Cure – med koriander der styrker skrøbeligt hår.
 • Radiance Remedy – der med Geranium giver nyt liv til glansløst hår.
 • Smooth Ritual – der med sine ekstrakter fra Kamelina blomsten tøjler utæmmeligt hår (den som jeg bestemt ikke skal bruge for at bevare mit look – men som jeg egentlig gerne ville bruge, blot fordi den dufter himmelsk).

I kan læse mere om grønne og bæredygtige produkter i min kategori “Greener Living“.

Og så må I virkelig gerne smide mig en anbefaling, hvis I har kendskab til andre gode grønne/bæredygtige skønhedsprodukter.

 • Reply
  Ida
  30. januar 2017 at 19:54

  Jeg er helt med på M2! Den er så god ved mig!!!!! Kender du ” The Organic Pharmacy” ? De har vildt lækre produkter 🙂 tak for fint indlæg. Jeg vil prøve peelmasken.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   30. januar 2017 at 19:58

   Jeg tror heller ikke at jeg finder et grønt alternativ der matcher haha..kemi kemi…og ikke grøn kemi:P
   Nej det gør jeg ikke men jeg tjekkede det lige ud hos pureshop. Jeg må teste næste gang jeg skal derind! Tusind tak for tip <3

Leave a Reply