GRØN

Når fremtiden er usikker – Nej til svækkelse af vores Naturbeskyttelse

19. december 2018

Kæreste I…

Jeg har en lille ønske, med et stort udbytte, hvis det går i opfyldelse!
Jeg vil forsøge at gøre det kort, da jeg ikke vil miste jer i teksten. For jeg har nemlig rigtig meget brug for jeres underskrift!

Dansk Folkeparti stiller d. 24 januar op med et nyt beslutningsforslag der, hvis vedtaget, vil betyde, at vi risikere at komme til miste mange fremtidige fredninger. Dansk Folkeparti ønsker nemlig at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til at foreslå fredninger. Det vil betyde, at Danmarks Naturfredningsforening ikke længere kan rejse sager om fredning uafhængigt og frit, men kun kan koble sig på en sag, hvis den bliver rejst af den pågældende kommune eller staten! Spørgsmålet er, hvor mange sager kommunen og staten vil rejse ?! Der er stor risiko for, at staten og kommunerne ville prioritere kommercielle argumenter højere end hensynet til naturen.

I 80 år har Danmarks Naturfredningsforening rejst fredninger! At 7 ud af 10 fredninger bliver gennemført, kan vi takke dem for! Så jeg, blandt mange, frygter at en vedtagelse af beslutningsforslaget vil medføre, at der fremover blive rejst markant færre fredningsforslag! Og det vil medføre en katastrofal forringelse af naturbeskyttelsen i Danmark!

Det vil glæde mig om I vil skrive under her og dele Danmark Naturfredsningsforeninger underskriftsindsamling med dem I kan – vi siger NEJ til at svække naturbeskyttelsen i Danmark!

OBS: I behøver ikke oplyse jeres telefonnummer! Og nyhedsbrevet kan I afmelde! Men jeg er altså oprigtig talt glad for at modtage det!

Jeg er medlem af Danmarks Naturfredningsforening. Jeg støtter Danmarks Naturfredningsforening økonomisk, for at effektuere den naturbeskyttelse, jeg mener vi i Danmark har brug for! Men det behøver man bestemt ikke at gøre for at skrive under  – det vigtigste er jeres underskrift <3. For vi har brug for en uafhængig grøn organisation, uden kommercielle interesser i naturen, til at varetager dens beskyttelse!

Tak for hvis du er kommet så langt i teksten. Tusind tusind tak, hvis du har underskrevet! Det betyder alverdens!

Såfremt I er nysgerrige på mere viden om emnet:

Grønne organisationer: Blå partier vil spænde ben for nye naturfredninger

Danskerne: Vigtigt at Danmarks Naturfredningsforening kan foreslå fredninger

Dansk Folkeparti vil svække naturbeskyttelsen

 • Reply
  Celine
  19. december 2018 at 10:56

  Tak for dit fantastiske indlæg. Beskyttelse af naturen betyder så meget for fremtidens naturoplevelser og arternes overlevelse. Så fedt, at du bruger din stemme og platform til at sprede dette budskab. Rigtig god jul !

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   19. december 2018 at 11:24

   Tusind tak Celine <3
   Du har så evigt ret – det alfa omega at vi handler og ikke smider ansvaret over i de forkerte hænder, ved ikke at handle!
   Og tusind for din varme ros!

 • Reply
  Marie
  19. december 2018 at 11:08

  Tak for opråb! Det var jeg faktisk ikke klar over – har både underskrevet og delt og håber så inderligt for vores lille planet, at 2019 bliver året hvor vi passer lidt bedre på hinanden og på vores natur…

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   19. december 2018 at 11:27

   Årh tak Marie! Og tak for jeres fine og etiske virksomhed <3
   Lad os håbe det! Og lad os håbe at vi kan starte d. 24 januar <3

 • Reply
  Mette BM
  19. december 2018 at 11:18

  Så fint og vigtigt at du gør opmærksom på dette; tak.
  Der er skrevet under.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   19. december 2018 at 11:25

   Tak og tusind tak fordi du har skrevet under! Det er vigtig en at vi får vist vores utilfredshed overfor Folketinget! <3

 • Reply
  Kristine
  19. december 2018 at 12:35

  Jeg har selvfølgelig skrevet under OG fået min ornitolog-far til at dele på Facebook, hvor jeg håber, at alle hans natur- og fugleglade venner vil gøre os kunsten efter og skrive under 🤞🏼🌿

Leave a Reply