ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Glamping i Lapland & Budget

20. december 2018

Så skete igen.  Det er grænsende til tragisk komisk, så fulstændig sat af jeg kan være! Jeg har været klodset og er kommet til skade – igen! Efter ikke at have set mig for – igen. Og  endda så pokkers tæt på vores mini ferie, at jeg næsten er helt træt af mig selv.

Forleden holdte jeg mig en rigtig hyggeaften, mens Allan var til fodbold. Min dyreste røgelse blev tændt, den rareste musik blev udvalgt, stearinlys funklede, ansigtsmasken sad som i reklamerne og en god kop slow brew kaffe var i min kop. Og så var der et glas vand! Et pokkers glas vand, som jeg valgte at placere på gulvet, foran daybeden, hvor jeg havde installeret mig med Elmer. Desværre endte jeg med at rejse mig fra daybeden med al vægt på ét ben! Og under det ben og den fod, var et lille tyndt vandglas. Et meget tyndt vandglas!Og det vandglas er ikke mere! Men det er til gengæld 8 sting og et par krykker, som er et noget tarveligt gensyn (jeg var 2,5 måneder på krykker sidste år, fordi jeg evnede at brække min ankel, imens jeg stod stille –  og væltede! Don’t ask!). Men lektionen er lært – man kan åbenbart blive så afslappet at man mister hukommelsen eller orienteringen!Pfff…

Så nu sidder jeg med foden i ro! Og venter på at det heler, så jeg dels kan komme på arbejde i Akutmodtagelsen samtlige juledage og ikke mindst tage til Lapland og holde nytår med Allan om 9 dage. Det skal nok gå. Det SKAL det!

Så for at styrke min egen tro på, at SELVFØLGELIG kommer vi afsted, så vil jeg udfordre skæbnen og fortælle lidt om de steder vi skal bo og hvad vi skal lave. Og så vil jeg besvare det spørgsmål, som flest af jer stillede i forbindelse med min Laplands Q&A for et par uger siden: nemlig “hvad koster sådan en tur“?
Jeg kan egentlig godt forstå at I er nysgerrige, fordi der er mange elementer i den. Og så kan det være svært at få indsigt i budgettet, da mange af de små steder vi generelt besøger, ikke oplyser priserne på deres hjemmeside. Og for en god ordens skyld, vil jeg lige nævne at intet er sponsoreret eller givet med rabat. Det var sidste års Laplandsrejse heller ikke.

For at tage lidt fat på det med prisen, så kan jeg fortælle, at denne tur til Finsk Lapland er en del billigere end den vi var på sidste nytår i Svensk Lapland. Vi skal være afsted nøjagtig det samme antal af dage; nemlig 4 dage  – altså 3 overnatninger. Det lyder intenst og presset, men man kan virkelig opleve meget på 4 dage uden at blive stresset, hvis man planlægger det godt vel og mærke!
I kan læse om alt det vi oplevede sidste år herunder. Og det var vel nok, den BEDSTE nytår nogensinde. For pokker det var fint  altså <3

Del 1: 4 dage i Svensk Lapland: Sampi Nature Camp, Polarcirklen og vilde rensdyr

Del 2: 4 dage i Svensk Lapland: Hundeslæde tur, Nordlys og nytår ved den frosne sø

Men nu til i år, som jeg vil tage jer lidt igennem herunder …

NYTÅR I LAPLAND 2018-2019

Lørdag d. 29 december

På næste lørdag overdrager vi tørreloftet til et jysk vennepar, som gerne vil opleve nytåret på Nørrebro, her ved Dronning Louises Bro (good luck on that one :p). Vi flyver så til Helsinki og videre til Kittilä, der ligger 250 km nord for Polarcirklen. Der findes desværre ingen direkte fly til dette nordlige område – ellers var vi hoppet på det. Vi var desuden også ret sent ude med at booke, da vi måtte afvente min jule arbejdsplan. Det blev flybilletterne bestemt ikke billigere af! Men prisen ligger normalt på ca. 1500 kr. pr. billet.
Flyvetiden siger 2 x halvanden time.

Vi skal bo tre forskellige steder og alle er de booket via Harriniva Activities, som igennem de sidste 40 år har brandet sig som “Best in Wilderness”. Og det tænker jeg da er ret spot on, taget vores rejseprofil og mit blognavn i betragtning :p

Vi ankommer sent d.29/12, hvor vi i lufthavnen har lejet en bil. Herfra går turen 80 km nord på, hvilket taget vores sidste Laplands besøg i betragtning, var en oplevelse i sig selv! Det der med rensdyr og hundeslæder på vejene er temmelig eksotisk, når man blot er vant til cyklister og uopmærksomme turister!
Ved ankomst til hotellet er planen egentlig bare at vi skal sove. Uret siger også + 1 time deroppe. Vi skal forresten bo på et helt almindeligt hotel ved Mounio Floden: Hotel Harriniva. Nothing special…og så alligevel er det  jo;)

Pris: 162 € inkl. morgenmad.

Søndag d. 30 december

Afhængig af min fods tilstand skal vi ud og gå en tur på snesko eller køre på snescooter i det smukke område. Måske begge dele!
Man kan måske være forhippet til at tro, at man ikke kan nyde naturen på en snescooter! Men det kan jeg love jer for at man kan! Vi havde den smukkeste tur sidste år i Kiruna, hvor man på ingen tid kommer ud i den storslåede vildmark! Og så er det altså også bare så fed en oplevelse at suse derud af eller zigzage mellem træerne, der med al sneen ligner noget ud af en Tim Burton film. Det er så magisk!

Prisen for Snescooter er desværre ikke oplyst på hjemmesiden. Så der er jeg jer svar skyldig. Jeg har dog lige skrevet og spurgt om de har en ledig tur. Så jeg holder jer opdaterede 😉

Senere på dagen tjekker vi ind i en “Snow Igloo” i Torassieppi. Vi skal altså bo i en Iglo og  sove på en seng af is i minus 13 grader. Jeg er da ret sikker på, at en varm seng ville gøre underværker efter en lang dag ude i kulden. Men helt ærligt, hvornår får vi igen denne oplevelse?! Livet skal pakkes med oplevelser, også selvom det indebærer potentielt at være uoplagt og nedfrosset nytårsaften! I det mindste er der ikke risiko for at Allan besvimer, a la sidst vi var i Lapland (I kan læse hvorfor i del 1 ). Selve aftenen i Igloen har vi endu ikke planlagt, men vi overvejer en rensdyr slædetur eller måske bare at sætte os ved bålpladsen og drikke cava. Sidstnævnte er i hvert fald altid en sikker vinder ;P

Igloo: 200 € inkl. morgenmad  

Det er her i Torassieppi vi skal bo i en Iglo.

Måske ikke mega romantisk, der på året sidste hele nat. Men i hvert fald er det en oplevelse vi ikke glemmer 😀

Nytårsaftens dag

Den 31/12 vågner vi som mere eller mindre ispinde og efter et varmt bad og morgenmad bevæger vi os tilbage til Harriniva, hvor vi kl.13:00 skal ud og køre 17 km hundeslæde i den mægtige gamle Olusvuoma skov! Præcis ligesom sidste nytårs aften, er det hundeslædeturen, der udgør magien. Nogle ting er bare værd at gentage! Og jeg glæder mig! Grænsende til tårer!
Sidste år var vi på Huskey slædetur i “mørke” og det var den mest fantastiske oplevelse! Jeg glemmer det aldrig! Og så jeg har i den grad lært af min fejl, så jeg denne gang kan være i stand til at styre slæden noget mere (I kan læse, hvorfor jeg ikke kunne styre slæden på meget af turen i del 2).

Hundeslædetur:  300 €.

Kl. 15.30 er hundeslædeturen slut, hvorpå vi kører en lille tur til Jeris, hvor vi har booket den mest fantastiske Aurora Dome i Pallas-Yllästunturi National Park. Der skal vi tilbringe nytårsaften. Bare os.

Vores Aurora Dome. Ser det ikke bare hyggeligt ud ?!

Nogen af jer har nok set de ret kendte “Arctic domes” i Kakslauttanen Artic Resort (som jeg i øvrigt synes ser ud til at ligge alt for tæt ? ). Well de her Domes, som der kun er 4 af, skulle ligge ret fint med udsigt til søen Jerisjärvi, de er billigere og så ligger de helt fri for lysforurening, hvilket er virkelig hensigtsmæssigt ift. Nordlys.

Tanken er, at vi køber lidt cava og snacks og så tager vi lidt mad fra nytårsbuffetten,som bliver serveret i hovedbygningen, med ned i teltet.

Aurora Dome:  320 euro inkl. morgenmad og nytårsbuffet.

Tirsdag d.1 Januar

Vores Arctic Dome er tilknyttet Hotel Jeris, hvor vi traditionen tro skal is-bade d. 1 januar. Hotellet har et SPA, med udendørs is-sø og traditionelle finske saunaer, hvor vi har tænkt os at tilbringe formiddagen, inden vi tager en lille gåtur og så langsomt tager mod lufthavnen.

Turen inkl. alt, herunder de ikke inkluderede måltider, sniger sig cirka op på 7000 kr. pr. person. Der havde været penge at spare, hvis vi havde udeladt bil. Men da vi skal “flytte en del”, så er det altså bare rarere ikke at være afhængige af transfer, vind og vejr. Uden at vide det, så tror jeg også at priserne er skruet lidt op de forskellige steder, pga. nytåret. Men det er blot en antagelse. Uanset, så glæder vi os helt umådeligt meget til at komme tilbage til dette område. Det ER enestående på alle måder! Jeg tror de fleste af jer, der har læst mine posts derfra, kan mærke på mængden af mine tillægsord, hvor meget jeg holder af det!

Nu er der kun tilbage at vente. Vente på at min fod heler, at finde uldtøjet frem, hente app’en “Aurora Forecast” og så ellers gå nytåret i møde i -25 grader, med lettere følelsesløse fingre og krystaller i hår og skæg (Allan skæg…yes)!

Jeg glæder mig så usigeligt…og så må min fod  altså bare følge med!

 • Reply
  Pia Trans
  20. december 2018 at 19:40

  Det lyder forrygende!!! God tur, god bedring og godt nytår!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   20. december 2018 at 20:12

   TAK !!!! Hahaha….jeg tænkte nok at du villes synes det <3
   Rigtig godt nytår til sig også!!!

 • Reply
  Mette
  20. december 2018 at 22:48

  Det lyder som en magisk tur! Min kæreste og jeg tager også til Finland over nytåret og også fra d. 29-1. Vi skal dog ‘bare’ være i Helsinki, men jeg glæder mig!!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   21. december 2018 at 8:20

   Helsinki ser simpelthen også så hyggelig ud med de smukke bygninger og sporvogne! Og så skulle de virkelig have mange fine caféer og conceptstores ;D
   Hav det fineste nytår <3

 • Reply
  Tina
  20. december 2018 at 23:46

  Ej hvor er du uheldig, øv – god bedring.
  Det er simpelthen fantastisk med jeres eventyr, gid jeg var med i jeres bagage.
  Jeg gad godt opleve det samme.
  Jeg ønsker jer den bedste tur ever og håber du kommer dig og kan klare det du har lyst til:-)

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   21. december 2018 at 8:23

   Jah, det er simpelthen mig i en nøddeskal :p
   På “papiret” tegner det i hvert fald til at blive en rigtig fin tur. Meget lig sidste års, men det gør bestemt heller ikke noget. Gode ting fortjener at blive gentaget 🙂
   Og tusind tak! Rigtig godt Nytår til dig <3

Leave a Reply