ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Vores vildeste udfordring er forude – sommerferie i Sverige & Norge

31. marts 2020

En tidlig morgen på Senja i Nordnorge


For et par uger siden skrev jeg på Instagram, at vi var ved at planlægge noget lidt vildt i vores sommerferie. Meget er sket siden. Jeg nåede ikke af løfte sløret, før verdenen og vores hverdag blev totalt ændret. Mange tanker er fløjet ind og ud siden. Vil det overhovedet være muligt at komme afsted? Vil det være dumt og uansvarligt? Hvordan ser verdenen ud, mit liv ud, min families liv om få dage, uger og måneder ? Som så mange andre har min hjerne været på overarbejde. Specielt da jeg lå syg, med hvad jeg må antage var covid-19, var tankemylderet totalt (gisp…jeg fik læst og set lidt for mange nyheder).

Men jeg har truffet en beslutning. Vi har truffet en beslutning…

Vi har valgt at forblive stærke i håbet og troen på, at rejsen i vores elskede Skandinavien, bliver mulig midt i juli. Alt er booket i henholdsvis Sverige og Norge, og vi fastholder de bookninger for nu og så længe det er muligt.

Vi har stort set kun booket os ind i private hytter og Airbnb’s, så risikoen for konkurser er måske mindre. Intet er selvfølgelig sikkert. Det er vi ganske bevidste om. Men vi håber og krydser fingre for, at Allans og min rejse til Nordsverige bliver en realitet, ligesom rundrejsen i Sydnorge med min mor og øvrige familie, bliver det.

Jeg vil lige kort fortælle, hvad dele hvad det er for en VILD OPLEVELSE/UDFORDRING Allan og jeg skal på, og så kort fortælle hvad den øvrige del af vores 2-delte roadtrip byder på. Links til hytter mm. følger en anden gang…

Så hvad er det vi glæder os til….

Til juli kører Allan og jeg til Nordsverige, faktisk helt nøjagtigt op til Kiruna i Lapland, hvor vi holdte nytår under Nordlys, for 2 år siden. Vi har nemlig sat os for, at vi vil bestige Sveriges højeste bjerg: Kebnekaise! Lyder det ikke vildt? Sætningen har i hvert fald pondus: “SVERIGES HØJESTE BJERG“! Jeg får kuldegysninger af den gode slags haha…

Vandreturen til Kebnekaise starter i landsbyen Nikkaluokta, hvor vejen slet og ret ender. Herfra går turen med oppakning 19 km igennem smuk vildmark forbi Fjeldstation Kebnekaise, hvor vi slår telt op. Planen er så, at vi på dag 2 eller 3 (afhængig af vejr), meget tidligt om morgenen begynder at gå op af Kebnekaise – til vi når toppen i 2020 moh og altså slår vores egen højderekord (A apropos “vores 5 rejse bud“)! Det har jeg sådan en optur over! En højderekord!
På dag 3 eller 4 går vi tilbage til Nikkaluokta og kører mod Trondheim i Norge, hvor vi mødes med min mor, hvor 14 dages mini roadtrip i Sydnorge starter. Resten af familien samler vi op i Stavanger eller i Kristianssand.

Her skal vi bo i Rogaland i den fineste hytte, lige der hvor bjergene er mest dramatiske. Vi skal også bo på en bondegård i Hardangervidda, ikke langt fra nogen af vores yndlingssteder i området. Vi skal bo i trætophytter og min familie skal endelig opleve at bo i vores elskede Naturbyn i Sverige. Og så skal jeg endelig se den by jeg er født i, sammen med min mor. Vi har nemlig undgået Trondheim på alle vores roadtrips, fordi jeg vil opleve den med min mor i hånden (jeg tuder lidt hver gang jeg tænker på det). Jeg glæder mig så meget. Vi har også booket os ind et sted i Valdres, som min mor boede på, med sine forældre da hun var barn – det hele bliver så notstalgisk <3. Allan og jeg skal klatre op til DNT hytter og nyde udsigter over gletschere, som vi plejer og vi skal spise turmad i telt og drikke cava ved solnedgange. Turen bliver noget for voksne og meget for børn-

Måske alt det her ikke bliver til noget. Vi ved det af gode grunde ikke. Men en ting er i hvert fald sikkert og det er, at vi ikke gør noget, som til den tid ikke er anbefalet. Intet er vigtigere end vores sundhed og det samfundsmæssige ansvar vi har i Danmark og på tværs af landegrænser. Så indtil da glæder vi os, hver for sig. Til at være sammen igen og dele alt det, som vi nu på tredje uge, kun har kunne dele på FaceTime. Og hvis det ender med at blive i Danmark rundt om køkkenbordet, så er det også helt perfekt <3

Trolltunga sidste April…

Overnatning på Husfjellet over skyerne

Fra en lille morgentur op på toppen af Hesten på Senja i Nordnorge

 • Reply
  Asta
  31. marts 2020 at 16:42

  Jeg drømmer om Kebnekaise! Kommer du til at dele mere om planlægningen? Hvor lang tid bruger i på at køre derop? Hvad pakker i? Med lidt held får jeg overtalt en til at tage med til august ?.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   31. marts 2020 at 16:49

   Det kan virkelig godt forstå! Der ser virkelig så smukt ud!
   Vi kommer til at bruge 2,5 dage på at kører de ca. 1800 km op mod Kiruna. Bilen har vi som altid lejet i Malmö da det er meget billigere. Jeg lover at komme med en pakkeliste. Vi skal nemlig have købt nogle lidt mindre tunge soveposer og lidt andet, siden jeg lavede denne pakkeliste :https://copenhagenwilderness.dk/2019/07/11/pakkeliste-til-wild-camping-i-telt-det-udstyr-vi-har/

   Jeg håber du kommer afsted 🙂

 • Reply
  Claus
  31. marts 2020 at 17:33

  Det er også en fucking fed tur op på Kebnekaise. Håber I får en kanon tur.!

 • Reply
  Lars
  5. april 2020 at 14:35

  Jeg var på Kebnekaise for nogle år tilbage. Det er en hård tur op, men det hele værd.
  Fin mad på Fjellstationen og en velfortjent fadøl!
  Pak til alt slags vejr og en masse snacks. Det har i 2 nok styr på.
  Jeg ser frem til billeder!
  God tur.

Leave a Reply