VORES TØRRELOFT

Herbarium-Spejl: Tørrede Efterårsblade som Spejlpynt

14. november 2019

Det her vel nok det nemmeste lille DIY projekt, der udover tape og en tur ud, kun kræver tålmodighed. Og det er egentlig bare fordi bladene skal ligge i pres og tørre i nogle dage.

I kan sagtens nå at samle blade endnu. Jeg samlede mine nedfaldende blade ved søerne og på Assistensen. Bladene lod jeg tørre under pres fra en god stak bøger og mellem avissider i 6 dage. Jeg kan se at mange professionalle plantepressere anbefaler alt mellem 3 dage til 4 uger.

Et Herbarium: er en samling tørrede planter. Jeg synes simpelthen at det er sådan et fint ord.

Bladene har jeg sat på spejlet med præcisionstape ved at rulle en “lille pølse” (Se billede herunder). Man kan jo købe smarte dobbeltklistrende dutter, men jeg brugte hvad jeg havde, så projektet forblev gratis. Præcisionstape er bare et smart ord for malertape. Den jeg har brugt minder allermest om en “blid gaffetape”. Det var en rulle som mureren efterlod i sidste uge. Vi er nemlig i gang med et lille projekt i to rum. Men mere om det, lige så snart vi er kommet på plads.

Læs mere om tørrede blomster : Småkager med pressede blomster og ingefærglassur.

En såkaldt “tape-pølse“.

    Leave a Reply