OPSKRIFTER

Reklame: Lidt om en organisk jul, verdens bedste hjemmelavede salte flødekarameller og lidt om, hvor inspirationen kommer fra.

23. november 2019

REKLAME FOR WYPE:

Nu kan jeg ikke vente mere, med at vente på jul! Jeg har aldrig rigtig været den store julepynter, men i år er jeg inspireret til langt op over begge ører. Jeg tror det hænger sammen med, at jeg i år faktisk kommer til, at have tid til at nyde julepynten, da min vagtplan er mere sammenhængende. Jeg har skrevet lidt om, hvordan jeg skal arbejde i de vigtigste juledage senere i postet, hvis det af en eller anden årsag skulle have interesse, at se hvordan en sygeplejerskers juledage kan se ud, når man i min optik er piv heldig!

Og Juletemaet er….

Julepynten i år skal holdes i organiske farver og materialer. Der er ikke noget nyt i det, for det har jeg også forsøgt de seneste par år. Jeg er ikke så meget til vilde farver og skøre glaskugler, om end jeg synes der er mange fine og humoristiske af slagsen. I år vil pynten hovedsageligt være ting fra naturen, tørrede ting, grønne ting, ting der kan spises og samtidig pynte. Så der skal selvsagt bages til den helt store guldmedalje. Lidt af årets første bagværk, kan I se herunder. Især karamellerne er lækre og super nemme at lave! Jeg er ikke særlig god til at lave mad. Men jeg er skide god til at bage, hvis jeg selv skal sige det! For Allan er det lige omvendt. Han er en haj til madlavning, men hans had til dej er så kolossalt! Det ligner lige akkurat, at han ælter i indholdet af hundeposer, når han har fingrene i dej :p


En ting man aldrig kommer til at finde i min julepynt er nisser! Jeg vil ikke sige, at jeg hader nisser lige så meget, som Allan hader dej, men det er tæt på! Det paradoksale er dog, at jeg elsker tv-nisser. Jeg kan se Nissebanden i Grønland og Alletiders jul, jul efter jul efter jul <3

Julepynts-inspiration finder jeg på mine ture, på det store internet og i magasiner. Jeg har bl.a. været meget på mit go too medie; Instagram, men også på WYPE for at blive jule-inspireret, i nogle af mine favorit magasiner som Bo Bedre og Boligmagasinet. Til jer der ikke ved hvad WYPE er, så fortæller jeg lidt om det senere i postet.

Mit “jule-moodboard”; tørrede blomster, frugt og danske bivokslys til adventskransen. Noget af det her, har jeg planer om skal blive til en slags guirlande/ uro. Jeg holder jer opdaterede på resultatet 🙂
Lidt af julens første bagværk: Hjemmelavede Grissini med mørk chokolade med havsalt/tørrede roser. Chokolade/kanalkage med Cream Cheese topping, kandiserede appelsiner, friske figner og granatæble (Opskriften på sidstnævnte kommer der et separat post med snarligt).

Verdens bedste saltede Karameller

Jeg ELSKER salt karamel og den her opskrift på flødekarameller drysset med flagesalt er både nem og virkelig velsmagende! Og så er de små karameller altså også ret dekorative – en perfekt værtindegave i et sylteglas. Opskriften fandt jeg ved at benytte søgefunktionen i WYPE og søge i alle magasiner. Der er screenshot af opskriften herunder.

Karamellerne pakkede jeg ind i det bagepapir, som karamellen havde sat sig på – intet skal gå til spilde.

Et lille tip: vent med at spise karamellerne til dagen efter og opbevar dem i køleskabet. Konsistensen er langt bedre, da de så ikke er seje/klistrende til tænderne.

Jeg brugte en hammer til at knuse karamellen og en kniv til at skære dem lidt til. Jeg var lidt for langsom med at få skåret karamellen ud. Jeg synes dog ikke at det gør noget, at man kan se de er hjemmelavede og ukurante. Alt smuldret kan man gemme i en beholder og bruge som topping, på ALT i min optik!!!
Opskrift fra Boligmagasinet

Opskrift på Grissini med et juletwist

Opskriften på Grissine fandt jeg i Bo Bedre… Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men blev inspireret til at drysse noget andet på end bare flagesalt. De tørrede blomster kan man købe i Magasins Mad & Vin, men man kan jo også komme hakkede nødder på eller førnævnte karamelsmulder.

Kort fortalt om WYPE

Jeg vil lige kort introducere de af jer, der ikke har fulgt med i mine WYPE moments på Instagram og derfor måske ikke ved hvad det er og måske derfor også har undret jer over hvad det er og hvad det kan. WYPE er en app, der samler 15 af Bonniers magasiner ét sted – en slags digital magasinhylde om man vil. Den indeholder blandt andet; Boligmagsinet, Bo Bedre, Costume, I form, National Geographic, Liv, Nordic Living og mange andre.
For 99 kr./måneden får man adgang til alle magasinerne og man kan endda dele abonnementet med familie og kæreste – med op til 5 enheder. I kan i øvrigt teste WYPE gratis og uden binding i en måned – her.

Jeg elsker at læse boligreportager WYPE har ikke mindre end 4 boligmagasiner.

Fordele med Wype

 • Man har altid det nyeste magasin lige ved hånden. Det kræver en my tilvænning til det digitale format, men nu efter 3 måneder hygger jeg mig lige så meget med det, som gjorde med den analoge version.
 • Man skal ikke slæbe rundt på et magasin, ej heller optager det plads i hjemmet eller i skraldespanden.
 • Man kan downloade magasiner til rejsen/ferien, så man kan være offline.
 • Man kan bogmærke alt
 • Man kan zoome ind og ud, så tosset man vil
 • Man kan dele sit abonnement med familie/kæreste
 • Der er en søgeords funktion der går på tværs af alle magasiner; det var sådan jeg fandt opskriften på karameller

Gør dine læsevaner grønnere

 • Afmeld alle magasiner du ikke får læst. Jeg har f.eks. lige anmodet om at få afmeldt mit analoge fagblad Sygeplejersken, fordi jeg ikke altid får det læst. Det findes desuden i digital format, så jeg har stadig muligheden for at læse det.
 • Del dit avis/magasin abonnement med din nabo/veninde (WYPE kan deles med 5 andre personers enheder)
 • Gå på Biblioteket og læs dine magasiner/aviser
 • Giv dine magasiner videre og lad andre få glæde af dem.

Mine juleplaner

I år har jeg fået en ret god Julevagtplan, synes jeg selv, for jeg skal slet ikke arbejde d. 24 december. Det er simpelthen så skønt! Jeg skal så til gengæld arbejde Lille Juleaften (kl. 15-23) og jeg har dagvagter d. 25, 26, 27 og d. 1/1. Men, it’s all good, for det er faktisk virkelig hyggeligt at være på arbejde de dage og ditto juleaften. Der er en helt særlig stemning og energi! Men jeg er dog alligevel så ovenud taknemmelig for, at jeg har så mange kollegaer der frivilligt har taget tjansen juleaften og dermed har påtaget sig at sørge for, at vores patienter får en så god aften som muligt, trods rammerne. De har planer om at lave ekstra flæskesteg og and i køkkenet, så duften og stemningen kan sprede sig på afdelingen.

Juleaften holder jeg traditionen tro hos min mor på Østerbro, sammen min søster, svoger og alle ungerne. Nu hvor jeg har fri d. 24, så arbejder min mor selvfølgelig juleaftensdag (hun er også sygeplejerske). Hun har dog heldigvis en kort vagt, så hun kan stadig nå hjem og kokkererer det meste af julemaden, så det smager af hendes julemad. Vores julemad er vegansk med en andesteg on the side – så der er noget til alle.

Allan, han holder “traditionen tro” jul hos sine forældre i Jylland. Sådan har det været alle de 11 jule vi har tilbragt sammen. En tradition som først bliver brudt den jul vi er +1 og så må vi jo til den tid afgøre, hvem der bryder traditionen først, eller om vi får skabt en ny her på Nørrebro 🙂

Verdens bedste Juleskum-tip som jeg fik af en kollega forleden, der i øvrigt gælder alt skumslik, men især juleskummet fra Cloetta; kom de små julemænd i fryseren! Jeg lover jer, at det er den lækreste knasende oplevelse!

Juletræet har min mor allerede bestilt; der bliver leveret i en stor potte – det er vidst omkring 2 meter højt. Træet bliver så afhentet efter jul, hvorpå det igen bliver plantet ud i naturen. Det synes jeg egentligt er en ret fint valgmulighed, når nu vi ikke er helt klar til at sige farvel til juletræet, som jo bestemt ville være det mest bæredygtige valg. Vi har aldrig haft et juletræ her på Tørreloftet og trods min nyfundne jule-iver, kommer vi heller ikke til det i år. Det bliver heller ikke før der bliver flere til at nyde det.

Gaverne – hvad med dem

De sidste par år har vi holdt “konvolut- jul”; det vil sige, at vi giver hinanden oplevelser – gaven skal altså kunne være i en konvolut. Da vi allesammen skal til Norge næste år, har vi besluttet, at vi voksne ikke giver hinanden gaver, men i stedet sparer pengene og skyder dem i sparegrisen, så der er flere penge til Vafler og Sveler med brunost <3

FIY… Jeg gjorde faktisk en undtagelse sidste år og gav alle voksne en fotobog med minder fra vores mange svenske hytteture. Den blev alle simpelthen så glade for <3 I finder postet med inspiration til, hvor jeg købte mine, lige her.

Det var vidst det jul, for denne gang. Jeg lover at opdatere jer med posts omkring den flotte kage og min guirlande/uro (jeg aner ikke lige helt hvor den ender med at blive til).

  Leave a Reply