VORES TØRRELOFT

◊ Vores stue

9. marts 2015

⋘•◊▲◊•⋙

H. J. Wegner Kærlighed

⋘•◊▲◊•⋙

Vi har hele 4 sofaer herhjemme og hér er 2 af dem: mine 2 H. J. Wegner sofaer, som jeg har fundet på DBA, til ingen penge for 1.5-2 år siden. De kostede ikke 10 kr eller 500 kr. men i forhold til, hvad jeg reelt set fik, så var de virkelig virkelig billige. Dertil kom, at de begge havde fået helt nye bundgjorde – og så havde de ovenikøbet en god historie, med sig. Den tidligere ejer købte nemlig sofaerne med vennerabat, af selveste H.J. Wegner, da han fyldte 30 år. De 2 kendte hinanden, fordi han som barn spillede badminton med Wegners døtre.

Sofaerne havde initialt karryfarvede læderhynder. Jeg/vi prøvede at leve med det gule-gys i stuen, men vi måtte opgive, så derfor kastede jeg mig ud i, selv at farve dem sorte (jeg brugte vejledning og læderfarve materialer herfra). De er blevet SÅ flotte.

De fleste af vores møbler er genbrug og jeg elsker at få historien med, når man afhenter/får leveret et møbel, fra en fremmed. Så det er klart et tip til jer: spørg altid om historien bag møblet/dimsen, når i køber “gammelt”- det giver altså købet lidt mere personlighed og karakter.
Jeg knuselsker dansk design, særligt alt der blev fremstillet fra start 50’erne til  start 70’erne. Den kvalitet, det håndværksmæssige, designet, komforten og ikke mindst hyldesten til “træ”- det gør mig VIRKELIG blød i knæene.

Sidste år købte vi Arne Jacobsens “Dråben” – den blev i sin tid KUN produceret til SAS hotellet, Så jeg priser mig lykkelig for at “folket” nu også har fået glæden af, at kunne placere numsen i så smuk en stol. Vidste I, at man faktisk havde en af de originale stole fra SAS hotellet, i en scanner, for at få alle detaljer og komforten med i de nye stole ?

Kender i rum 606 på SAS hotellet? Det er en arkitektonisk perle, hvor intet af det originale interiør Arne Jacobsen er blevet ændret, siden hotellet åbnede i 1960. Hvis jeg en dag skal giftes – så er det uden tvivl min drømme brudesuite 😀

De gamle drenge – de er uden tvivl mine store idoler og vi har dem snart alle repræsenteret, et eller andet sted herhjemme. Jeg mangler dog stadig en “Børge” (Mogensen) og en “Finn” (Juhl).

 photo Skaeligrmbillede 2015-03-05 kl. 21.04.54_zps6xsky6ga.png

 photo Skaeligrmbillede 2015-03-05 kl. 21.14.30_zpslpkn7cws.png

 • Reply
  Maia
  9. marts 2015 at 17:14

  De sofaer er altså også bare SÅ flotte! Hvis jeg havde råd, skulle det også være de lædersofaer jeg skulle have stående i min stue. Har måtte erkende(efter lang tids benægtelse), at det er læder sofaer vi skal blive ved med at have herhjemme. Kæresten er meget glad! Men den er virkelig god at sidde i, og passer bedst til mit nyeste sofabordsprojekt der indebære en grøn marmor plade!
  Smittede de af efter du havde farvet dem? Og hvis, gør de det så stadig engang imellem? 🙂

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   9. marts 2015 at 17:41

   Tak – jeg er også så pokkers glad for dem 😀
   Jeg har 3 læder og en stof – og lædersofaerne holder sig altså bare pænere med tiden.
   De har aldrig smittet af – ikke engang dagen efter jeg farvede dem. Om jeg så sad i hvide bukser 😀

   • Reply
    Maia
    9. marts 2015 at 18:30

    Årh, lyder godt! Så gør det jo ikke noget at lede efter sådan en skønhed i ‘den forkerte’ farve!

 • Reply
  Janni
  11. marts 2015 at 10:59

  Smukt!
  Hvor er dit fine sofabord fra? 🙂

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   13. marts 2015 at 9:52

   Tak 🙂
   Det er et Ikea stel jeg har malet sort og placeret et storskraldsfund oven på:)

 • Reply
  Søren
  18. januar 2017 at 22:00

  Ser Super godt ud. Lige et godt råd. Jeg havde problemer med mine lædersofaer tørrede ud og blev lidt “trætte” at kigge på. Jeg gav den noget læderbalsam fra http://autopolstreren.dk og så stod de som nye igen 🙂

Leave a Reply