VORES TØRRELOFT

Reklame: Tag Ansvar med Alessi Sense By Oras

27. november 2015

Reklame for Oras

aaPhotocredit: Boligcious

 photo oras3_zpskrdh07an.jpg

Photocredit: Boligcious

Vi er den første generation, som mærker effekten af klimaforandringer, og vi er den sidste, som kan gøre noget ved problemet” – sagde Barack Obama i august. Store ord – skræmmende ord!
I Danmark har vi ikke vandmangel. Men vores grundvand forurenes til stadighed og når der pumpes mere vand op end der tilføjes via nedbør sættes vores vandressourcer under pres. Vi har ALLE et ansvar og her er rigtig meget at vinde på f.eks. vandspildfronten. Vidste du, at en vandhane der drypper 1 dråbe i sekundet bliver til 15 liter vand om dagen ? – det er 6000 liter vand om året (Kilde: Hofor)!

Herhjemme har vi nogle avancerede armaturer, som giver vores gæster grå hår, idet det simpelthen ikke er til at gennemskue, hvordan man tænder for vandet. Det er på sin vis ganske vandbesparende, når folk ikke kan finde ud af at bruge dem – om end ikke uhygiejnisk (Læs evt. en min lille anekdote om umulige vandhaner i bundet af indlægget).
Men der findes nemmere (og mere hygiejniske) måder at spare vand på!  Oras, som er pioner indenfor energi-, og vandbesparende armaturer og bruserestår bag armaturet Alessi Sense by Oras, som i den grad kombinerer teknologi med design og bæredygtighed.

 photo Skaeligrmbillede 2015-11-25 kl. 09.37.47_zpsus3hj5z9.pngAlessi Sense til badeværelset
 photo Skaeligrmbillede 2015-11-25 kl. 09.40.39_zpsfrjonvtr.pngAlessi Sense til Køkkenet.

Alessi sense fungerer ved et let tryk på toppen af hanen. Dette udløser en vandstråle i 6 sekunder, hvorimod et tryk på 1 sekund udløser et vand flow på 60 sekunder, der igen nemt kan afbrydes med endnu et tryk. De 60 sekunders vandflow afgiver 4 liter vand.  Temperaturregulerings knappen fungerer også som en vandmængdebegrænser og på toppen af hanen sidder der en lysindikator, der tæller ned – hvilket jo er edder smart!

Oras har i Finland udført en række forsøg, som viser, at der gennemsnitligt årligt spares optil 18.000 liter vand pr. bolig når alle armaturer udskiftes til deres vandbesparende elementer! 18.000 liter – jeg er målløs !!!!!

Vores vandhaner herhjemme er ikke vandbesparende – så inden jeg lyder for frelst, vil jeg skynde mig at nævne, at vi frem til at budgettet er til en udskiftning herhjemme, følger Hofor’s råd om vandbesparing i dagligdagen. Men målet er dog helt klart være at få installeret nogle vandbesparende – således at omtanke for miljøet er indlejret i dagligdagens rutiner helt uden at man nærmest behøver skænke det en tanke.

Oras har i øjeblikket en konkurrence i gang, hvor man ugentligt kan vinde fine præmier fra Alessi, ved at stemme på 1 ud af 6 internationale bloggeres Pinterestboards, med hede badeværelsedrømme! Nu er det ikke kun fordi, at Malene fra bloggen Boligcious er den danske repræsentant og jeg har gang i lidt national-nepotisme, at jeg synes I skal stemme på hende. Jeg synes faktisk, at hendes pinboard rammer min smag, æstetik og badeværelsedrømme aller nærmest! Lodtrækningen kører frem til d. 15 dec. og man kan stemme dagligt! I kan se hendes Pinboard her og stemme ved at skrolle ned på denne side til “Sense my Style” sektionen. Stem stem stem på hende 🙂 Det er iøvrigt hendes egne private badeværelsesbilleder, der figurerer i toppen af indlægget – top lækkert ser det jo ud!

En anekdote fra livet med udfordrende vandhaner

For et par år siden, til min fødselsdagsfest, kom en af vores venner bandende ud fra badeværelset og sagde noget i stil med: “jeg kan simpelthen ikke finde ud af jeres “Lorte armatur“. Hvortil jeg måbende svarede “Men du er da kommet her i årevis, vil det sige du aldrig har vasket hænder, når du har været på wc her?“. Vores ven grinede og svarede kækt og en anelse defensivt idet der var flere andre der overhørte samtalen:”Selvfølgelig har jeg da det! Jeg har bare vasket dem i køkkenet“. Jeg brød fuldstændig sammen af grin og måtte informere ham om, at vi altså har det samme kryptiske armatur i køkkenet – BUSTED! Jeg har lige siden haft håndsprit stående ved vasken til fester (Man er vel sygeplejerske :P).

Indlægget er Sponsoreret.

    Leave a Reply