VORES TØRRELOFT

Reklame: Sunjar: lys på solnergi

10. december 2015

Reklame for Coolstuff

sunjarJeg klapper i mine små hænder, hver gang der kommer miljørigtige og fremtidsikre løsninger. Særligt når der byder sig løsninger der kan begrænse CO2 udslippet og samtidig tilføje vores tørreloft en masse hygge 🙂 Energi for sollys er 100% Co2 neutralt og for den der fuldstændigt har sluppet folkeskolens biologi og fysik pensum vil det sige, at miljøet ikke bliver forurenet af C02’en – WIN! Hvis nogen har lyst til, at læse min lille pædagogiske forklaring på hvorfor det nu lige er, at Co2 er noget værre lort – så kan det læses i bunden af indlægget 😉

Ikke alle har mulighed for, at få omdannet deres bolig til et miljørigtig-tiptop-grøn-treehuggin’-paradis, skønt ønsket og de gode intentioner er der. MEN så kan man da starte i en lille skala. For det første kan man spare på strømmen, man kan udskifte alle sine pære til LED pærer, man kan tage cyklen i alt slags vejr og man kan, som jeg, blive genbrugsjunkie OG  kan man da udemærket få implementeret små gadgets i hjemmet, som kører på solenergi. Herhjemme har vi fået fat i disse fine “ Sun Jar’s” fra Coolstuff, som hygger helt umådeligt meget disse mørke aftener.

 photo 15433d92-3b18-4d53-8a86-1253f92f6755_zps5bdncwbl.jpg// Find Sun Jar her // photo D8231BED-466A-483A-BF64-13DC0C2DDE2F_zpsi3csithg.jpg

Sun Jar oplades i vindueskarmen, på altanen eller i haven – den er vandtæt og kan derfor stå ude i alt slags vejr). Sun Jar oplades med direkte sollys i ca. 3 timer og leverer lys i ca. 5 timer. Direkte sollys er selvfølgelig lidt en prøvelse i denne grå tid, men lader man dem stå hele dagen i et vindue, så giver den alligevel lys meget længe.

Lyset fra LED-pæren er helt fantastisk hyggelig og varm. Det er ikke den perfekte læsebelysning – men det er helt ideelt hyggebelysning, som natlys på børneværelset eller i en “lege-hule”, på vinter-altanen eller til de lune og mørke sommeraftener, med vino på altanen.

Sun Jar virker IKKE i højtbelyste rum. Sun Jar er nemlig “intelligent” og kan sættes til at tænde automatisk når det er tilpas mørkt. Dermed bruger den ikke unødigt den opbevarede energi i batteriet. Dette kan lade sig gøre ved hjælp af en lys sensor.

I kan se få mere inspiration til julegaver fra Coolstuff her.

Hvorfor CO2 er noget lort – en forenklet pædagogisk version af Global Opvarmning.

Her på vores lille planet ernærer træerne sig bl.a. af Co2 – det er helt fantastisk praktisk fordi de til gengæld spytter O2 ud til os mennesker. Det er et super fint samarbejde vi har kørende dér – men når der lige pludselig er for meget Co2 i luften, fordi vi mennesker på uhørt ganske kort tid har formået at skabe så mange C02 udledende opfindelser (biler, fabrikker, kraftværk mm.), så kan træerne ikke følge med mere OG slet ikke når der samtidig bliver færre og færre træer på vores jord. Solen varmer vores jord op, hvilket er super skønt. Det der bare er noget RIGTIG LORT er, at Co2’en holder på varmen – jorden kan simpelthen ikke komme af med varmen når atmosfæren indeholder for høje værdier Co2 – HELLO GLOBAL OPVARMNING! Når temperaturen bliver ved med at stige på vores klode, så er det selvsagt at det medfører en LANG række konsekvenser, for at nævne nogle ganske få af dem: Indlandsisen på Antarktis og Grønland vil smelte, hvilket den jo allerede er i fuld gang med. Mange samfund vil selvsagt blive truet af forhøjede vandstande (DANMARK f.eks. vi har skisme ikke mange bjerge at klatre op i!). Naturen har allerede reageret på klimaændringerne. Det gælder både dyr og planter; Udbredelsesområder er flyttet, vækstsæsoner er rykket og arter uddør/er truet. Det er noget lort, noget rigtig lort! Vi har skisme ALLE et ansvar for vores lille planet – så køb jer lige lidt hygge, ik 😉

 photo F1F045B8-60C6-476B-A46B-19B65419278E_zpsak5v0ujy.jpg

Indlægget er sponsoreret af Cool Stuff. Produktvalget er 100 % egen beslutning. Alle udtalelser er min egne og produkter der anbefales på bloggen, er ting jeg virkelig kan lide eller selv bruger.

 

  • Reply
    Rebecca
    11. december 2015 at 9:52

    Træer optager CO2, men det der optager størstedelen af verdens CO2 er havet. Den øgede mængde gør, at havene forsures, hvilket ødelægger koralrevene – hvori 25% (!) af havets dyrearter lever. det fucker selvsagt utroligt med havbiotopen. Når koralrev først dør, kan de ikke ‘lives op’ igen. Ja jeg ved ikke, havde bare behov for at tilføje det 😛

Leave a Reply