KØBENHAVN

I mine spor til 48 timer Nørrebro

26. april 2016

N48

Der er ingen grund til at kede sig denne weekend. Min bydel (Nørrebro) afholder nemlig 48 timers “ballade” spækket med kulturelle begivenheder, workshops, koncerter og andre fine events.

Jeg er sammen med 2 andre Københavnske bloggere blevet bedt at komme med mine bud på, hvad jeg skal se til 48 timer Nørrebro. I kan læse de 2 andres tips her i programmet på side 42. Mine bud har jeg kopieret ind fra programmet herunder;)

Man kan vidst roligt kalde min rute for meget “grøn” – dvs. vældig planteorienteret. Men den indeholder da også lidt Dark N’ Stormys og madhygge 😉

48 timer Nørrebro byder på en masse og jeg vil derfor virkelig opfordre jer alle, til at slå et smut forbi weekendens festligheder, der bl.a. også byder på Byvandring med Hjemløse Luffe,  sanselig chillout i svømmehallen med undervandshøjtalere, farvet lys, beats og lydcollager, fredags sauna i Sjællandsbadet, arbejdermorgenmad i Folkets Hus eller måske ballede på Stengade.

Mine anbefalinger fra programmet :

Nørrebro har været mit hjem i snart 10 år. Det er dét sted, hvor jeg har følt mig allermest hjemme og tættest på de lande jeg selv er vokset op i fra Nord Norge til Nord Afrika. Nørrebro er mangfoldighed, kærlighed, kreativitet og kant. Og så har det bogstaveligtalt en groende initiativrig skare af mennesker med grønne fingre, der alle higer efter at gøre Nørrebro grønnere & København frodigere – selv steder hvor det syntes allermest usandsynligt. Nørrebro har i den grad potentialet til at blive en grøn ”forgangsmand”, blot der tænkes kreativt! Og dét bliver der i den grad gjort, hér ”på den anden side af stenbroen”. Netop med udgangspunkt i dette grønne emne har jeg udfærdiget min ”48 timer Nørrebro” rute, som med garanti kommer til at byde på en hel del afstikkere til andre interessante events, men her får I nogle af mine bud (se dato & tidspunkt i programmet)

Udover en “grøn” rute som forslået nedenfor, så er kan også virkelig anbefale Madruten (se program).

* TagTomat er en Nørrebro’sk virksomhed, der startede som et ydmygt lille personligt projekt omhandlende omdannelsen af et knapt så yndigt, MEN solrigt, skraldeskurs tag, til en grøn have. I Tagtomats Showroom vil du finde mange spændende grønne løsninger for både vindueskarm-dyrkeren og for dem hvis altan/gårdhave har brug for en grøn opgradering. Men allermest interessant i undertegnedes optik, vil der bliver afholdt en ”Frøbombe” workshop – hvor man kan lære at lave små ”bomber” der med fordel kan kastes ud i Nørrebros vejbede, hvor de vil blomstre og vokse sig frodige resten af året.

* Bag Nørrebrohallen overfor Mimersgade 60 afholder ØEN & DIT werk ”hygge og bygge”, hvor der vil blive skabt en grøn have. Der vil yderligere blive lavet Kokedama; såkaldte ”planteplaneter” og der vil hygget, spillet musik, grillet og fællesspist.

* Hvis man er til hjemmelavede ”tørstslukkere” a la Gingerbeer og Dark ’N Stormys, så afholder GRO SELV åbningsfest for deres nye væksthus ”OsramARK”. Her vil der bl.a. blive afholdt digtoplæsning af tidens klimapoeter, der vil blive fremstillet DISCOSOUP af årstidens grønt og af overskudsgrønt fra dit køleskab/gårdhave.

* Dette er muligvis ikke et ”grønt” event i sin aller stiveste forstand, men det er i den grad et initiativ der byder til at støtte naturalieøkonomien. Møllegades Boghandel afholder nemlig bogbyttemarked. Konceptet er simpelt: medbring en bog som du synes en anden burde læse

– læg den – og tag en anden bog med hjem, som et andet menneske synes er værd at lægge sin tid i.

    Leave a Reply