HVERDAG

Når 1 job ikke er nok

25. oktober 2016

Processed with VSCO with a6 preset

Jeg elsker mit arbejde som sygeplejerske og jeg elsker at freelance indrette og blogge. Og jeg glæder mig hver dag over at komme tættere på min fysiske forretning (mere om det en anden gang). Men jeg kunne  også godt tænke mig at uddanne mig til møbelsnedker – jeg har virkelig ofte tænkt på det. At designe og skabe noget med mine egne hænder… og så duften af træ! MUMS rent udsagt! Det kunne jeg altså godt finde på en dag…

Jeg har altid haft den filosofi at; “det er aldrig for sent“. Jeg gik selv ret sent i gang med min sygeplejerskeuddannelse (sammenlignet med mine klassekammerater) og så har jeg bare generelt sjældent kunne finde ud af at holde mig til bare én ting, ét job, én hobby og så fremdeles! Jeg er muligvis mester i overspringshandlinger, men jeg følger altid mine projekter til dørs. Da jeg læste til sygeplejerske kunne jeg ikke KUN holde mig til dét. Jeg startede bloggen samtidig med at jeg jonglerede med 3 jobs. Jeg arbejdede således i de 3,5 år uddannelsen tager både på Café, som sygeplejerskestud. vikar på Ortopædkirurgisk Børneafdeling på Riget og så arbejdede jeg som pædagogmedhjælper på et kæmpe fritidshjem i Valby – og gerne alle 3 steder i løbet af den samme uge – i skiftende vagter.
Jeg prioriterer og er priviligeret nok til at kunne vælge at lave ting der gør mig glad og det har aldrig kun været én ting – og gudsketakoglov for det, fordi det gør det noget nemmere at være glad i det daglige! Jeg trives i alsidighed og i en dagligdag uden rutiner. Dermed ikke sagt at nogen forudsigelighed er skøn og en nødvendighed for ikke miste fodfæste, men jeg bliver altså bims og rastløs når der går for meget rutine i hverdagen – men allermest bliver jeg doven.
Pengene skal dog på bordet – så det er ikke fordi jeg kan vælge og sige at jeg vil sidde og nusse planter hver dag, bare fordi det gør mig glad. Så må jeg finde en måde at nusse planter på, som kan betale min husleje, hvilket jeg da også arbejder på… sammen med en anden ting eller fem.
1 job er stadig ikke nok for mig og det er altså ikke fordi jeg har et storforbrug, som der skal hives penge ind til 🙂 Men det er fordi det giver MIG noget at udfolde mig på så mange forskellige flader og gerne med så mange kontraster som muligt. Nogen vil måske tænke at jeg ikke hviler i mig selv eller i noget. Jeg er nu bare overbevist om at jeg hviler i MEGET 🙂

Der er noget så ærligt ved snedkerhåndværk og jeg elsker at det igen bevæger sig mere og mere ind i de danske hjem – væk fra årtier med masseproducerede produkter. Dermed ikke sagt at vi skal væk fra det masseproducerede. Bevares – jeg er ikke hellig! Min seng er fra IKEA og mine gulvtæpper fra ELLOS ligger hos 50 % af Danmarks befolkning. Men fra et bæredygtigt perspektiv er det sund fornuft at satse på håndværk og kvalitet. Og værdier som autenticitet, kvalitet og bæredygtighed har for alvor sat sit præg på tidens design!  Og lige netop det fejrer! TRAPHOLT d. 6 november til “Snedkernes Dag”.

At jeg lige endte med at få delt mine snedkeruddannelsestanker med jer, udsprang egentlig af den invitation jeg modtog fra Trapholt vedrørende d. 6 november – yes yes den får ikke for lidt med den associerende tankegang her 🙂
Jeg kan desværre ikke selv komme, men jeg tænkte at jeg da lige ville dele den med jer, da der selvføgelig er åbent for alle den dag.

Til Snedkernes dag vil der bl.a. være en workshop, hvor man kan designe  sit eget skærebræt og der vil være omvisning i Arne Jacobsens visionære Kubeflex-sommerhus og udstilling af nogle af årets højst præmierede svendestykker fra landets snedkeruddannelser. I kan se det fulde program herunder…

Hilsen Sygeplejersken /bloggeren/indretteren/ freelanceren/Baristaen og alle de andre “jobtitler” der stadig er aktuelle 😛

image001

 

 • Reply
  Sidsel
  25. oktober 2016 at 16:50

  Jeg kender det så godt fra mig selv. Man skal kaste sig over alt det man kan overskue:) lyder monster interessant med din forretning 😍

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   25. oktober 2016 at 16:51

   Lige præcis og jeg har da stadig min fritid 😀
   Jah,sindsygt spænnende…små skridt dog… 😉

 • Reply
  Tina
  25. oktober 2016 at 17:42

  Ihh Juila, er helt pjattet med hvordan man kan mærke din passion og hvordan du brænder for det. Er overbevist om at du nok både skal nå at blive møbelsnedker og åbne en forretning. Måske endda en cafe/plante-shop/håndsnedkererede møbler 🙂

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   25. oktober 2016 at 18:11

   Tusind tak <3 det varmer altså når mit tanke-skrive-mylder bliver "opfattet rigtigt" – hvis du forstår. Splinter og torne i fingrene går vel ud på ét – så jah du har fuldstændig ret jeg blander alle 3 ting sammen. Jeg behøver da ved gud da ikke kun begrænse mig til de 2 første ting 😀
   Tak for din kommentar – det varmer afsindigt!

 • Reply
  Line
  25. oktober 2016 at 19:29

  Jeg ELSKER din blog! Simpelthen. Du er meget inspirerende – og jeg er slet ikke i tvivl om, at du nok skal lykkes med alle dine drømme ❤️

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   25. oktober 2016 at 19:52

   Hvor er det sødt af dig at skrive og hvor bliver jeg dog edderglad når mine små ord omkring det at være en kæmpe drømmer, ambitiøs og fuldstændig “grøn” (ik plantemæssigt – bare nybegyndermæssigt i den selvstændige verden hahaa) virker inspirerende 🙂 Det giver altså lidt mere gå-på-mod! TAK <3

 • Reply
  Dorthe
  25. oktober 2016 at 20:37

  Åh hvor er det dog befriende at læse om en med samme trang som mig. Jeg har det på nøjagtig samme måde. Jeg stortrives også med alsidighed og variation. Men jeg føler tit, at andre ikke helt forstår mig, for som de suger, så har jeg jo et godt job og uddannelse. Jeg er tandplejer, men ville gerne også være både indretningsarkitekt, designer og kunstner… ☺️

 • Reply
  Lisa
  17. november 2016 at 16:35

  Ej! Mega underligt spørgsmål, på den skønne blog.. men! Hvilken eyeliner bruger du? Beundre den hver gang, så nu måtte jeg lige spørge 🙈😅

  • Reply
   Frøken Overspringshandling
   18. november 2016 at 9:51

   Ej det er så fint du spørger – slet ikke underligt 😀 Jeg bruger faktisk en øjebrynsblyant som eyeliner, da jeg synes den holder bedre og ikke fedter. Den er faktisk bare fra Rimmel og i farven “Dark Brown”. Ellers bruger jeg flydende eyeliner i sort også fra Rimmel – den der kommer i sådan en “cone” formet beholder. Jeg har haft det samme eyeliner look siden jeg var ca. 15 år …så jeg har prøvet en del forskelligt. Men dette mærke er nu min favorit 🙂

Leave a Reply