VORES TØRRELOFT

KameraTASKEN & lidt om de kamera jeg bruger – samt tanker om et ny kamera

3. marts 2017
All Photocredit: The Futur Kept

ctJeg har i rigtig lang tid gået og kigget efter et nyt kamera, uden rigtig at kunne beslutte mig. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne låne de 3-4 kameraer med hjem, som jeg har været dygtig og få trukket antallet ned på. Det ville gøre den endelige beslutning meget nemmere, hvis jeg lige kunne hjemmeteste dem! Det er nemlig rigtig mange penge man ender med at bruge på et SKIDE godt kamera – og så skal det saf’susme også være det rigtige kamera. Dét som jeg kan bruge det næste årti – minimum!

De 2 kameraer jeg har brugt de sidste mange år har kostet 4500-5500 kr. Jeg har været og ER stadig glad for dem. Men de har i den grad udtjent deres værnepligt hos mig. De har fået mere tæv end en fastelavnstønde – jah, så mange smæk, at min kamerapusher sagde til mig, at det ville dumt at betale for flere reparationer. Begge kameraer har eksempelvis svært ved at fokusere, blandt mange mange andre irritationsudløsende kamerasygdomme.

Denne gang har jeg dog tænkt mig at bruge lidt flere penge på et VIRKELIG godt kamera. Kameraets udseende er fuldstændig lige meget, det er klart billedkvaliteten og “følelsen” af kameraet der er det vigtigste for mig. Men jeg må indrømme, at jeg altså synes at “bloggerkameraet” Olumpys Pen F er helt fantastisk smukt!!!! 12.500 kr. koster det, hvis der er nogen der skulle være nysgerrige 😉 Jeg ved dog ikke helt med billedkvaliteten. Jeg er lidt små-mistænksom og tager ikke Olympus’s egne billeder for gode varer. Så er der mon nogen af jer der har billedbeviser eller en god salgstale?

Længere nede i indlægget kan I læse, hvilke to kameraer det er jeg nu bruger.

Kamera TASKEN

Som landet ligger er jeg en smule bevægelsesmæssigt begrænset af min brækkede ankel og det faktum, at jeg bor 4.sal. Så da jeg ikke rigtig kan komme ud (ned = nemt, komme rundt = smerter og vabelømme håndflader, op = død hårdt og smertefuldt), så er jeg startet “bagfra” og kigger på kameratasker og remme – logisk? Egentlig ikke, da de kameraer jeg har kigget på, har meget forskellige størrelser – men oh well! Det er hyggeligt at øse tid væk på.

Kameratasken her i indlægget er fra en af mine favorit webshops: The Future Kept. Tasken er lavet specielt til deres virksomhed – på et bæredygtigt grundlag (oh yay).
Faktisk så har jeg pillet lidt på en af deres tasker før og konstateret at de virkelig ER lækre. I sensommeren var jeg nemlig på pressetur med Auping i Holland, hvor den enormt dygtige og søde fotograf Maria Fynsk Norup  også var med. Hun havde noget lig denne model, der desværre er udsolgt i webshoppen. Den var fin…så forbandet fin.

En kamerataske er muligvis en fuldstændig unødvendig ting at gå op, men da jeg ofte har mit kamera med mig, så påråber jeg mig retten til en lækker og praktisk taske! Og jeg har altså virkelig ofte mit kamera med mig. Et maximum af 10% af de billeder jeg knipser i min hverdag, er til bloggen. Resten er ren passion og til privatbrug <– Det lyder kinky, men det er det ikke!

Et andet sted, hvor jeg også har kigget på kamera tasker, er her. Der er immervæk nogle grimme nogen i mellem, men der er godt nok også nogle pæne, f.eks denne og denne.

Men jo, jeg bliver nok nød til at vente med at købe en taske, til jeg har besluttet mig for et kamera…ppfff.

Læs også : 6 unikke og inspirerende Bolig Webshops

ct1Kamera remme

Der er ét område, hvor der ikke hersker nogen tvivl og hvor jeg er fulstændig fast besluttet – og det er ift. valg af kamera rem!!!! I kan godt fornemme min målrettethed, ik’?! Jeg er FULDSTÆNDIG afklaret, fordi jeg har ønsket mig den i årevis, uden at gøre noget ved det. Men jeg har det lidt ligesom med alle de Iphones jeg har haft gennem årene: jeg gider ikke købe nyt cover til dem og “pimpe” dem, når først de har fået en revne. Det er virkelig underligt, men på nogle områder går der bare lidt “lost cause” i mig. Det er erkendt ikke særlig bæredygtigt.

Nåh, men remmen SKAL nemlig være i brun læder og med messing spænder !!!

Faktisk så synes jeg lidt, at jeg selv skal lave remmen. Evt. med udgangspunkt i denne meget nemme DIY . Så det ender jeg nok med. Jeg tror dog at jeg vil vælge at sy, fremfor at lime! Bare tanken om at limen giver efter!!!

Holder DIY planen ikke, så er der rigtig mange fine remme  i læder at finde på ETSY og er man til de mere farverrige, så har ETSY også et fint udvalg der (Reklame link: Affiliate)

ct1

Mine Kameraer

Canon EOS 500D spejlrefleks: Er mit ældste kamera og er i hvert fald 8 år gammelt. Det ser umiddelbart heller ikke ud til at det forhandles i forretningerne. Det kan dog stadig opstøves på DBA.
Indtil december 2016, brugte jeg det objektiv der fulgte med, da jeg købte kameraet. Men så besluttede jeg mig for, at jeg ville forsøge, at købe et nyt objektiv, før jeg begyndte at kaste penge efter et nyt kamera. Jeg endte med at brug under 1000 kr. på et EF 50mm f/1,8  objektiv og sikke en forskel! Jeg har høstet virkelig meget ros for mine billeder i tiden efter – helt vildt meget ros og det er velbegrundet!! Et kit objektiv er helt udemærket, men et tilkøbt giver altså lige billedkvaliteten et nyk op!

Fujifilm x30: Dette er kamera er 3 år gammelt, måske kun 2 faktisk – jeg husker det ikke helt. Det har været med mig OVERALT og det har fået SÅ mange smæk og har været flere gange på gulvet end noget andet jeg ejer. Det er et kompakt kamera og derfor størrelsesmæssigt nemt at have med i EGEN taske. Det tager virkelig gode billeder og så er jeg bare begejstret for Wifi funktionen, som gør at jeg kan overføre billederne direkte til en APP på min telefon. Photofiltre og andet smart – det bruger jeg ikke. Jeg efter redigerer altid mine billeder i enten Lightroom, Photoshop eller Picmonkey – for der meste bare i VSCO.

Jeg har blandt andet knipset billederne til Bang & Olufsen kampagnen jeg lavede i sidste uge, med mit Fujifilm. Men hold nu op, hvor skulle jeg tage virkelig mange billeder, før jeg fik dem skarpe. Objektivet og zoomfunktion driller nemlig helt ustyrligt efter alle de gange på gulvet. Jeg må lære at bruge den REM – der er en grund til at den er dér… den er jo ikke kun til pynt! VEL JUILA!!!

All Photocredit: The Future Kept
 • Reply
  Marie Thorhauge
  3. marts 2017 at 21:35

  Uuuuh glæder mig til at se dit valg!
  – jeg leder også efter nyt kamera og er umiddelbart splittet mellem Olympus Pen F og Fuji x100T ….. Ælle bælle >___o

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   4. marts 2017 at 6:23

   Det glæder jeg mig også til – det vil give lidt lavere puls, når jeg kigger billederne efter 😛
   Jeg har slet ikke ikke kigget på Fuji X100T, hvilket egentligt er skørt, når nu jeg er så glad for mit X30!

   i øvrigt, hvor er dine illustrationer dog bare smukke og magiske!!!! 3

   • Reply
    marie thorhauge
    2. april 2017 at 18:58

    nej det x100T er også lidt en luskebuskebuks. Tager SÅ smukke billeder, men det er med fikseret linse, så det er kun ens fødder, der kan kan lave zoom. – Bliver man muligvis lidt træt af – i alsidighedens navn. Og ja Olympus’ skulle tage en krylle-myl lavere billedkvalitet, og en anelse ringere i lowlight – men til gengæld kan du skifte objektiv. Det blir ikke nemt. Håber at nogen kommer og smidder det rigtige kamera i armene på mig..
    – og tak! 🙂 jeg laver design til animations film, men sælger også lidt prints & plakater her og der.
    Hvis du er interesseret i noget, så får du selvfølgelig en super pris. Jeg er trods alt afhængig af din blog 😉

    • Reply
     Copenhagen Wilderness
     4. april 2017 at 12:08

     Hahaha jeg er stadig stuck i beslutningsfasen !!! hahaha….jøsses da det er ikke nemt! Ælle-bællæh altså!

     Og tak, det vil jeg gøre ;*

 • Reply
  Sisse
  5. marts 2017 at 20:53

  Jeg er selv fotograferet det sidste halve års tid – bare lidt hverdagsøjeblikke, og er blevet helt bidt af det.
  Har du nogle ideer til, hvad man som amatør fotograf kan give sig i kast med af projekter?
  Og hvad gør du med alle dine billeder, synes næsten det er synd at de bare ligger i en mappe på computeren. Så overvejer at få nogle printet ud i plakatstørrelse, men hvis du har andre ideer, kunne det være fedt!
  På forhånd tak, og tak for en super inspirerende blog (specielt planterådene følger jeg flittigt) 😀

Leave a Reply