VORES TØRRELOFT

Demokratisering af Bæredygtighed – TAK IKEA!

22. marts 2017

ph140659

Så blev det tid til en omgang “Bæredygtig onsdag” – og et brandfokus…

IKEA vinder flere og flere point hos mig, men deres stigende interesse og fokus på bæredygtighed – Det ER virkelig sejt!
Men uden at lyde som en dum gås, så mangler det da også bare, at en så stor virksomhed har fokus på miljøet – herunder på produkterne, men også på selve produktionen. Der er lang vej endnu – men jeg er glad for de ekstra tiltag og anstrengelser de gør sig.
Auping er her uden tvivl det ultimative forbillede når det kommer til bæredygtigt ALTING. Jeg kan stadig blive helt euforisk når jeg tænker tilbage på presseturen til deres fabrik i Holland, i sensommeren 2016  – jeg oplevede kompromisløshed på et beundringsværdigt plan! I kan læse om turen i dette indlæg.

Men tænk sig, at redde miljøet er en luksus, som ofte kun kommer dem med midler til gode – lidt ligesom økologi. Her taler jeg hovedsageligt om produktkøb, fordi der findes mange måder at tænke bæredygtighed ind på i hverdagen. Men boliginteriør, hverdagsprodukter og teknologi – det koster ofte en god sjat penge mere. Hvor er det dog skævt! Og det er lige præcis denne ulighed IKEA forsøger at gøre op med! De vil demokratisere bæredygtighed og gøre bæredygtighed til en valgmulighed for den brede befolkning – AMEN!  

Et eksempel på dette er IKEAs nye køkkenserien KUNGSBACKA, der er fremstillet ved at genanvende plastikflasker. Her bruges der ca. 25 ½-liters plastflasker til at fremstille en køkkenfront på 40×80 cm. Og fidusen er selvfølgelig at lågerne koster det samme, som deres øvrige køkkenserier 🙂

Læs også: 7 bæredygtige tiltag jeg har implementeret i hverdagen

ph140689Jeg kunne ikke selv forestille mig at have en lyserød væg – men jeg synes alligevel at dette look er fantastisk fin. Jeg forstår dog OVERHOVED ikke stylingen – udover plastflakserne på det første billeder, som naturligvis er symbolske.

ph140642

 

 • Reply
  Johanne
  22. marts 2017 at 7:53

  Sejt nok med et ikea plastikkøkken. Kunne især se det i erhvervsmæssige sammenhænge.
  Det er meget tankevækkende at det ofte er de svenske giganter som laver de gode tiltag.

  Og nu hvor du snakker Auping – har du nogen sinde skrevet om Ege tæpper? De er også super seje på den grønne front

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   22. marts 2017 at 14:08

   Jah, det er virkelig tankevækkende med de svenskere! De er altid lidt foran os – men skisme nogle gode forbilleder altså!

   Nej, men nu gør jeg!!!! TAK johanne :*

   • Reply
    Johanne
    22. marts 2017 at 19:54

    Jamen så lidt da 😉
    De skal da så meget lave et samarbejde med danmarks grønneste boligblogger. Jeg hepper i hvert fald på det, og vil vildt gerne se deres tæpper stylet på tørreloftet.

Leave a Reply