GRØN

7 Bæredygtige tiltag i April på Tørreloftet

22. marts 2017

Processed with VSCO with a6 presetNytårsaftensdag i fine Sverige. Vel nok den bedste nytårsaften jeg nogensinde har haft. Kun mig og kærestemanden – midt ude i absolut ingenting <3

Selvom vi stadig har 10 dage tilbage i Marts, så er jeg mentalt allerede i April. Om 5 dage flytter vi hjem i lejligheden, efter 3 hyggelige uger hjemme hos min mor på Østerbro. Så er alt vores gulv nemlig næææææsten færdigt – eller i hvert fald færdigt nok at vi kan bo der. Om 6 dage skal jeg igen til røntgenkontrol med min dumme brækkede ankel og om 9 dage skal jeg dette, da kærestemandens forstuvede ankel heldigvis er i hurtig bedring. Den ligner dog stadig noget der sidder forkert!!!!

Som lovet under sidste “bæredygtige Onsdag”, hvor jeg fremtryllede et lille skriv om 7 Bæredygtige tiltag jeg har implemteret i hverdagenså kommer der her lidt tanker/planer om bæredygtige tiltag på Tørreloftet i april måned.

Et forresten kæmpe stort fedt TAK for jeres engagement omkring det indlæg – særligt på IG, gav I  den gas med tipsdeling og jeg ved ikke hvad! Så fedt at vi kan lære af hinanden altså!!

Denne gang kunne det være sjovt at høre, om I er med på nogle af April udfordringerne eller om I måske allerede kan krydse nogle dem af? Måske I har et godt tip? Uanset – SKRIV så forfærdelig gerne i kommentarfeltet eller på IG 🙂

7 Bæredygtige tiltag i April

1 – Erstatte vores tandbørster med denne bambus tandbørste – som i øvrigt er rigtig pæn, modsat de farverige der pryder supermarkedhylderne. Se denne lille 5 minutters film omkring tandbørster !!! Den er så inspirerende.

Update jeg har købt ” “Brush with Bamboo” tandbørster hos Ego Eco på Nørre Farimagsgade 82 Kbh. K

2 – Vores sidste glødepærer, der sidder i vores Molecule lampe  skal udskiftes med LED. Jeg har generelt virkelig haft det stramt med det kolde LED lys og jeg har derfor været lidt langsom med at få udskiftet alle vores pærer. Men HURRA for at man nu endelig kan købe vintagelook LED pærer (Reklame link:Affiliate) hos ELLOS. De skulle ligne rigtig glødetråd – varmt LED lys for the love of light (& earth).

3 – Udskifte vores gamle, virkelig upraktiske, vandhaner med nogle vandbesparende. Vi har dem her fra Damixa – og de er SÅ trælse når de bliver mere end 10 år gamle!

4 – Købe isterningbakker i stål til alle sommerens kolde drikke. Det skal være slut med plastikbakker og engangs poserne.

5 – Jeg skal holde op med at panikshoppe plastik vatpinde i FAKTA når først jeg er løbet tør og i stedet købe disse eller lignende i bambus i god tid. Jeg bruger faktisk en del vatpinde til min eyeliner. Selv med 15 år på bagen sidder den aldrig i skabet i første forsøg 🙁

6 – Efter at have læst Sustain Daily post “Skift Elselskab” – vil jeg i april undersøge dette nærmere og evt. skifte. Jeg har ærlig talt ikke styr på om det er muligt at skifte, når man bor i en andelsforening?! Alternativt vil jeg sende en mail til bestyrelsen (herunder min egen kærestemand) og opfordre til, at hele vores lille andelsforening skifter til et grønt el-selskab.

7- Aflægge Løs Marked et par besøg. Jeg synes konceptet er genialt og jeg ville ønske at der åbnede endnu en butik – gerne i nærheden af mig. Psssst Café Louises lokaler står tomme 😉

 

Bæredygtig Onsdag er slet ikke slut endnu! Fordi der kommer skisme et 3. indlæg senere i dag, med en lille “bøn” til jer!
I morges udgav jeg et indlæg om ugens Bæredygtige Brand (produkt) fokus:” Demokratisering af Bæredygtighed – TAK IKEA“. IKEA har nemlig lanceret et produkt, der forhåbentligt er kickstarter på en masse andet i deres produktion.

Hvis I har trang til mere Bæredygtige Bolig og livsstils tiltag – tag et kig i min kategori “Bæredygtig Bolig“.

 • Reply
  Sofie
  22. marts 2017 at 13:45

  Lige heads up – Man kan også få nogle glødepære lignende LED pærer i silvan, som også har varmt lys. De er endda noget billigere end dem fra ellos. 🙂

  https://www.silvan.dk/halo-design-led-drop-extra-de-luxe-paere-e27-2-w-130?id=2680-9702935

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   22. marts 2017 at 14:05

   TAK!!! Det er jo en rigtig god pris de har Silvan sammenlignet med ELLOS 🙂 Det har vidst bare ikke det der lidt “røgede” glaslook der giver den der vintagefeel ?! Men det skal jeg jo ikke bruge på alle mine lamper. Så et kæmpe tak 🙂

 • Reply
  Ida
  22. marts 2017 at 15:56

  Jeg elsker de her indlæg – de gør det meget mere overskueligt at starte et sted! Jeg er med på denne Challenge 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   22. marts 2017 at 16:45

   YES! Hvor er det godt 😀
   Det er jeg SÅ glad for !!!!!!

 • Reply
  Astrid Marie
  22. marts 2017 at 19:11

  Læste lige dit tidligere indlæg om bæredygtighed, og har nu besluttet mig for at købe en af de seje flasker i bambus fra Not Just a Bottle! Glæder mig til at læse dit indlæg om den;) Har du købt din flaske i en fysisk butik? Gad godt cykle til en evt butik i kbh og undgå at få det fragtet til mig, nu vi snakker bæredygtighed;)
  Fedt indlæg og fokus!

Leave a Reply