VORES TØRRELOFT

Hvor ofte bør man skifte sengetøj & 4 fine sæt til efteråret

16. oktober 2017

Jeg tror de fleste er med på, at crispy rent sengetøj er noget der rareste der findes, blandt de små af livets glæder. Og dét på trods af den strabadse det er at få det på.
Som sygeplejerske så lærer man ondelyneme at redde nogle senge! Knivskarpe lagenhjørner kan jeg præstere! MEN lige med dynebetræk… der er jeg næsten skakmat! Mest i trods og modvilje ligger jeg mig flat ned! Jeg bilder mig selv ind at DET er fordi at både mine arme og ben er for korte, fordi jeg ender altid i et underligt ryste/trække helvede henover sengen – på tæer og med gennemsyrede arme. Hellere støvsuge hele lejligheden end kampen med et dobbelt dynebetræk… og jeg prøvet det her: “life-hack“!

Fornyeligt kæmmede jeg google for artikler omkring hvor ofte sengetøj egentlig bør skiftes. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg pludselig endte med det. Men det hører så klart til en af de mere normale ting jeg har søgt afklaret igennem tiderne på google 🙂

Vi har egentlig altid skiftet sengetøj sådan lidt på “gefühlen”, sådan cirka hver 14. dag, hvilket også var det jeg fandt i min “research”. Måske jeg tidligere har læst det om de “14 dage”? Måske jeg har fået det fortalt og jeg så bare har glemt det? ELLER… Måske jeg bare er et hygiejne-geni uden at vide det? Who knows… Men i hvert fald bekræftede talrige artikler mig i at “hver 14 dag” er en god ide, mod at undgå at støvmiderne får for meget at leve af! De små væsener lever jo af vores “hud affald”, så det handler om at begrænse mængden af den slags griseri!

Det individuelle behov for sengetøjsskift afhænger selvfølgelig også af allergier, svedtendens, og egen “renlighed” inden sengetid. Og så tænker jeg også, at faktorer som måltider i sengen og kæledyr har noget at sige. Men det koster jo heller ikke ubetydelige mængder vand og strøm når man skal vaske sengetøj. Deruover forurenes miljøet med CO2 og kemikalier. Så hold lidt igen med sengetøjsvasken, hvis du er typen der har temperament til at bakse med nyt sengetøj hver uge!!!!

Jeg læste også noget andet interessant, som jeg faktisk aldrig har skænket en tanke, men som jeg heller ikke behøver gøre yderligere ved, da vi er piv dårlige til at få redt vores seng på daglig basis. Men, det kan faktisk være en dårlig ide at rede sin seng lige efter man er stået op, da både dyne og madras har samlet en masse fugt i løbet af natten! Den fugt skal de af med og det er derfor en god ide at ligge dynen i fodenden med “indersiden” op af, så den kan “ånde” lidt ekstra og madrassen ligeså. Det giver egentlig god mening uanset hvor smart og revolultionerende man mener at ens dyre seng og dyne er!

Nåh, nok om det… fordi jeg ville egentlig bare dele dise 4 fine sengsæt med jer… enjoy 🙂

M I D N A T T

midnatt_mikael-lundblad_201706272674_hires_contrast_previewMitnatt er et svenskt nystartet firma som har specialiseret sig i at producere sengetøj i økologisk bomuld i de yndigste farver – i øjeblikket findes det i 4 farver, hvor denne farve “Dromedar” er min store favorit. Dynebetrækket måler 150 x 200 cm, hvor den danske standardstørelse på dyner vist er 140 x 200 cm – de 10 cm “ekstra” betræk bemærker jeg ikke herhjemme.

midnatt_mikael-lundblad_201706272715_hires_contrast_lighter_previewPhotocredit: Midnatt

S P O T   O N  CO N S C I O U S

hmgoepprodPhotocredit:H&M

Iiih jeg synes det er fint dette nye sengesæt fra H&M Conscious, med sit terrazzo look . Hvis det fandtes til dobbeltdyne havde jeg købt det. I finder det her.

O L I V E N    G R Ø N

skaermbillede-2017-10-09-kl-07-25-34Photocredit: Tekla

Grønt sengetøj står aller øverst på min ønskeliste – jeg tænker at det må da være den ultimative “efterårs snugle farve”. Sengesættet er iøvrigt fra Tekla.

 

T H E   P E R F E C T   R O S E

bPhotocredit: ELLOS

Det er bare noget fint ved rosa sengetøj. Jeg tror ikke at jeg har ejet noget siden jeg var 8 år og mit værelse lignede Miss Piggy’s. Dette er i hvert fald fra (reklame link ) ELLOS HOME  og er fremstillet af bomuld, som er dyrket på bæredygtige værdier.

 

 • Reply
  Ida
  16. oktober 2017 at 12:27

  Hey! De har den i dobbeltdyne! 😉 http://m2.hm.com/da_dk/productpage.0541328001.html

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   16. oktober 2017 at 12:49

   Ej den havde jeg totalt misset!! Tusind Tusind tak! Et stk Terazzo seng comin up.. TAK 😀 <3

 • Reply
  Mette
  16. oktober 2017 at 13:43

  Da bæredygtighed er en af dine mærkesager, vil jeg lige sende dig dette link, bare så du ved hvad du indirekte støtter (undskyld hvis jeg ødelægger din terrazzo drøm).
  Og så ellers lige et kæmpe tak til dig for din skønne blog, som jeg troligt har fulgt siden jeg opdagede den. Så lækker, gennemført og relevant 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   17. oktober 2017 at 6:53

   Der er desværre ikke noget link – jeg er helt og aldeles nysgerrig :D!? Mon det har noget med Opereation X at gøre i går?
   Og tak fordi du skriver! Det er så relevant med vidensdeling på dette område. Og tusind tusind tak for dine fine ord :*

   • Reply
    Mette
    17. oktober 2017 at 11:10

    Haha, hvor flot at prale med et link, man så glemmer at sætte ind 😀 Men ja, det var operation x der havde fundet ud af, at blandt andet H&M brændte tonsvis af tøj af. http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-10-15-modegiganter-praediker-genbrug-i-virkeligheden-braender-de-tonsvis-af-helt-nyt
    Så lidt med de rosende ord, dem har du med fulde fortjent!

    • Reply
     Copenhagen Wilderness
     17. oktober 2017 at 11:59

     Hahaha – bare iorden! Jeg er specialist i glemte links og vedhæftninger i mails 😀 Jeg glæder mig til at se afsnittet når jeg kommer hjem fra aftenvagt i aften! Det tegner ikke helt smart for H&M! Og det med bly-indholdet i bukserne…den skulle vidst ikke helt holde :/

Leave a Reply