HVERDAG

Reklame: Det er seriøst ikke noget at klappe af!

17. oktober 2017

Reklame for World Animal Protection DK


apa
Min første skolerapport, lavede jeg i Naturvidenskab. Jeg husker den tydeligt, fordi jeg valgte at skrive om elefanter – mit yndlingsdyr, siden jeg var bitte lille. Jeg brugte dagevis på at læse bøger og gøre mig selv endnu klogere på det usædvanligt intelligente og følsomme dyr.
Når vi var i zoologisk have, bad jeg ofte mine forældre om at efterlade mig i elefanthuset, bare så jeg kunne sidde og kigge på elefanterne – de andre dyr havde ikke den store interesse.
Det første smykke jeg købte for mine egne lommepenge var en halskæde i sølv. Den havde det fineste vedhæng i sølv – en elefant selvfølgelig! Hvis man spørger mig, er dét det eneste sted en elefant bør være i kæde… på en halskæde! Det er også derfor jeg og min familie for år tilbage traf beslutningen om ikke at besøge Zoologiske Haver mere.

Jeg husker også at jeg i min skolerapport skrev at elefanter faktisk ikke er særlig vilde med peanuts – at de slet ikke spiser det i deres naturlige miljø. Peanuts var i USA en yndet snack blandt publikum i cirkus, en snack man forsøgte at fodre elefanterne med, for at få deres opmærksomhed. Den glade peanut spisende elefant er en myte! Så lad os bruge peanuts på noget andet og befri elefanter fra at optræde for os! Det er en gammeldags underholdningsform, som vi med den viden vi har i dag omkring dyrene, ikke kan være bekendte at negligere.

Danmark er netop et af de lande, som stadig lovliggør optræden af vilde dyr, herunder elefanter. Lande som Holland, Belgien, Rumænien og Slovenien har allerede forbudt det!  Animal Protection er nu i gang med underskrift indsamling, for at lægge pres på de danske politikere. Vi skal i Danmark have et forbud mod vilde dyr i cirkus!

En underskrift for hver en af jer kan betyde, at elefanter og andre vilde dyr ikke skal trille rundt med bolde og balancere på små bitter skamler. At de ikke skal tilbinge mange timer i små lukkede vogne og udsættes for larm og stress!

V I L D E    D Y R  I   C I R K U S    E R   I K K E    NO G E T    A T    K L A P P E     A F  !

Skriv under med en SMS: Send STANDS til 1919 (alm. takst) eller skriv under her

Der er måske nogen af jer der bliver fristet til at slå et slag på tærsklen for den øvrige dyrevelfærd i Danmark. Dertil vil jeg lige nævne at dette ikke er forummet. Dermed ikke sagt at der ikke findes andre vigtigere mærkesager end de få elefanter der optræder i Danmark. Men jeg tror på at vi kan få skabt en bred og strammere lovgivning, der tilgodeser al dyrevelfærd i Danmark, hvis store som små sager bliver belyst og taget fat om.

 • Reply
  frk. Handywoman
  17. oktober 2017 at 17:24

  Søde Julia, hvor er det skønt at du sætter fokus på det. Jeg skrev faktisk under for noget tid siden. Så fedt at din blog også sætter fokus på det!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   18. oktober 2017 at 7:23

   JAH, selvfølgelig støtter du også den sag Stine 😀
   Der skal bare sættes en stopper for det – det er virkelig en gammeldags og uvidende underholdningsform!

Leave a Reply