GRØN

Hvorfor købe Vindenergi?

22. oktober 2017

3f010a34-44c2-4bbd-95e8-503208139159

Jeg havde indtil fornyeligt virkelig ikke en dyt forstand på det med elforsyning! Jeg troede at man måske skulle have nye installationer, at hele andelsforeningen eller som minimum vores opgang, skulle sig “JA” til et skifte. Og sidst men ikke mindst så troede jeg, at det ville være knald hamrende dyrt at skifte til grøn energi! Lige præcis alle de antagelser, synes jeg er vigtige at få italesat og manet i jorden – på helt og aldeles low key niveau…kort og kontant.

Hvorfor købe Vindenergi ?

Fordi det er et klimavenligt valg! Vind er noget vi har meget af i Danmark og en vindmøller leverer ca. strøm til 1200 husstande dagligt i ca. 20  år. På 6 måneder har en vindmølle skabt den mængde energi, som det har taget at fremstille vindmøllen. De fleste energiselskaber er bareset på el fra kulkraftværker og det udleder en farlig masse CO2. Danmark skal være uafhængig af fosile brændstoffer og her er dit valg om forsyner vigtig!

Hvorfor købe vind når man ikke får vindstrøm ud af kontakterne ?

Når man vælger at købe vindenergi får man stadig den samme strøm ud af kontakterne. Der sker ikke et skifte/en ændring på nogen måde. Forskellen er, at DU IKKE STØTTER kulkraftværkerne økonomisk, men istedet dem der bidrager med den grønne og klimavenlige strøm, som Vindstød gør! Dine penge går altså ikke til den CO2 forurenende sorteper! Det er da sund fornuft! Tænk hvis alle over de næste par år købte energi fra vindmøller – så kunne vi på sigt lukke vores kulkraftværker!

Er det dyrt ?

Vi har sammenliget vores regninger og indtil videre betaler vi dem samme som vi altid har gjort.

Koster det noget at skifte Elforsyner?

Nej det er ganske gratis og kan gøres på et 1 minut lige her.

Håber at få nogle af jer med på vognen! Måske nogen af jer allerede har skiftet? 🙂

Udover “vindenergi” vil jeg også gerne lige slå et kæmpe slag på tasken, for en ret spændende konference, som min svoger er med til arrangere sammen med en masse andre ildsjælde! Omstilling Nu som står bag er et netværk, samt en projektplatform der arbejder hårdt på at skabe en bæredygtig omstilling af vores samfund! Konferencen finder sted d. 5 november her i København og er den fjerde i rækken. Konferencen hedder EPP2017 (economy, people and planet) og er en årlig tilbagevendende konference som Omstilling Nu afholder. Hvert år er der på EPP et specifikt tema som talerne, workshops og paneldebatterne adresserer. Temaet i år hedder “Activating the green transition through digital platforms“. Det kommer altså til at handle om de muligheder der er for at bruge apps, big data, blogs osv. i jagten på et grønnere og mere bæredygtigt samfund, men også omkring privatliv i den forbindelse, eftersom Big Data jo er en resource som vi ikke kender så meget til endnu i den brede offentlighed og derfor er det vigtigt at det bliver brugt ansvarligt. Så alt i alt handler det om at få folket op af stolene og gøre noget mere end blot at “klikke sig til god samvittighed“. Det drejer sig om rent faktisk at engagere sig i de store økonomiske, klimamæssige og humanitære udfordringer som vi står over for.

524ebf0c-8f10-4d03-8499-087533253dff

Billetten kan købe her og iiih hvor ville jeg blive glad for at se en masse andre interesserede! Jeg synes det er et så spændende teme – om man er super engageret på de digitale platforme eller ikek er ! Det kommer os alle ved!Ses vi ?

c5f9ae73-01de-4003-a9df-911cbc2087bc

 • Reply
  Cathrine
  26. oktober 2017 at 21:04

  Fantastisk. Lækkert tiltag!
  Har I overvejet at skære lidt ned på animalske produkter som et punkt nr. 8? Det er da noget, der virkelig batter i klimaregnskabet 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. november 2017 at 14:54

   Helt bestemt! 🙂 Vegetarer har vi ikke i planerne om at blive. Men vi spiser kød ca.1 gang om ugen.
   Og Vi drikker ikke frisk ko-mælk eller ko-smør.

 • Reply
  Michelle-Marie
  4. november 2017 at 9:57

  Jeg gjorde det samme for ca. 3 år siden, efter at være blevet stoppet på gaden af firmaet. Den gang troede jeg også det var besværligt og at alle i opgangen skulle være med på den. Heldigvis blev jeg klogere.

  Alle burde skifte, og udnytte den rene energi som er rundt om ørene på os.

  Mvh. Michelle-Marie

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   10. november 2017 at 10:45

   Hvor fint at du har “været med” så længe! Det er så sund fornuft at skifte – budskabet skal spredes!!!!

Leave a Reply