GRØN VORES TØRRELOFT

De nye farver på vores vægge med Kalkmaling fra Bauwerk

11. september 2018

Så er det vidst ved at være tid til, at jeg holder op med at holde blog sommerferie og komme i gang med alle de posts jeg efterhånden skylder jer. Vi har så meget spændende at se frem til bolig mæssigt, da jeg skal til og i gang med den helt store make-over af lejligheden. Så fokusset kommer til at komme tilbage til boligverdenen, nu hvor de sidste mange måneder har stået i road trip’ens tegn. Og dem skal jeg nok også få fremtryllet et post eller 3 om, nu hvor så mange af jer har fulgt med. Og for pokker hvor har det været hyggeligt, at have så mange med på tur! Og jeg er slet ikke på nogen måde i bund med alle jeres PB’er! Nu er jeg bare kommet til et punkt, hvor jeg skammer mig over at svare, fordi der er gået så lang tid! Men jeg lover at få det gjort, selvom hovedparten er beskederne har ordlyden “WOW WOW”!Hvilket også var vores favorit ord på hele Norge rejsen.

Det første vi har på tegnebrættet herhjemme er, at få introduceret lidt farver på væggene. Som det ser ud nu er ALLE vores vægge kridhvide. Hele Tørreloftet undtaget køkken og badeværelse er malet med økomaling maling fra Auro. Det var lidt af en udgift sidste år og for at bibeholde de gode kvaliteter i malingen er det vigtigt for os, at det der bliver malet ovenpå er lige så grønt og åndbart for væggene i vores gamle bygning.

Malingen som vi har købt på nettet er en kalkmaling fra Bauwerk, der har et imponerende farveudvalg – alle er de udvundet af ler, mineraler og naturlige farvepigmenter. Og for at pynte lidt mere på Bauwerk malingen, så er den til og med fremstillet på 100 % grøn energi. En lille streg i vores personlige grønne regnskab, er at malingen altså bliver fragtet hele vejen fra England. Men fanatiske bliver vi altså aldrig, så jeg er sikker på at der er lidt luft i vores Co2 regnskab et eller andet sted.

Farven Bali kan jeg godt forestille mig i vores soveværelse

Bauwerk stiftede jeg bekendtskab for noget tid siden, da jeg sad og lurede med hos det kreative tyske par, der står bag bloggen Kraut Kopf. Udover at de tryller med vegetariske opskrifter, tager fuldstændige eventyrlige billeder med et skønt melankolsk islet, og laver de smukkeste events, så er de også ved at renovere et gammelt og meget rustikt hus, med den mest vidunderlige have. Summa sumarum; de har brugt Bauwerk maling i hele huset og det er simpelthen så flot! Jeg vil virkelig opfordre jer til at følge med på Instagram – deres univers er meget indbydende og så elsker jeg de små peeks man får ind i deres hjem (@Kraut_kopf).

Et kig ind i Kraut Kopfs hjem.

HVAD SKAL MALES OG HVILKE FARVER?

Flere vægge skal males. Men vi starter ét sted. Vi har nemlig fornyeligt flyttet vores spisebord ind i stuen, da det bare giver så god mening at udnytte den umulige plads, under de 3 Velux vinduer, til lige netop dét. Og så giver det bare et bedre flow, at spisebordet står i forlængelse af den lille gang ud til køkkenet.

Spisebords flytningen har dog medført et luksusproblem; nemlig at vi nu har et stort rum, som vi udover kontorplads ikke aner hvad vi skal bruge til. Derfor starter vi simpelthen med at male det rum! Det erkender vi ikke er specielt logisk, men målet er, at vi bliver hammer inspirerede af se rummet i nye farver og at vi dermed får en åbenbaring af en anden verden 🙂

Vi har indtil videre valgt to smukke og mørke nuancer. Den grønne skal pryde endevæggen og væggen der støder op til den (den med glasdørene) skal males i en brun tone der hedder Tobacco. Den har vi ikke set en malet væg med. Så vi håber den bliver flot og med en dejlig varm glød. Prisen for 4 liter af malingen er 110 €.

The General hedder denne grønne farve som vi har valgt.

Jotun laver faktisk også en kalkmaling, der hedder Lady Minerals. Og så skulle mærket Kalklitir også være helt fantastisk. Men de havde desværre ikke lige de to farver, jeg var ude efter til dette projekt. Og så kan jeg se at Auro siden vi købte,  har udviklet på nogle farve koncentrater, så man selv kan blande den ønskede farve.
Desuden havde jeg også pulver farvepigment med hjem fra vores første tur til Marokko i år, så planen er at en aller anden væg skal være Marrakech rød. Jeg har dog ingen ide om hvilken.

Vi har som nævnt valgt at starte i “det store tomme rum”, hvilket ikke var det rum,  jeg lagde op til at starte i, i min InstaStory forleden. Til jer der ikke ved, hvad jeg taler om; så sad jeg og hyggede mig med Jotuns App (Colour Design), som gør det muligt at “male væggene” på egne billeder. I kan se en af prøverne herunder. Tricket er, at man som jeg, ikke skal have så mange forstyrende elementer med på det billedet. Så skulle farvelægningen nemlig blive langt flottere! Men for mig der virker det at få visualiseret farverne op mod hverdags rammer, fremfor et skraldet rum – også selvom om malerarbejdet er usselt at kigge på :p

De farver fra Jotun som jeg faldt for hed simpelthen noget så pudsigt som “Norwegian Wood” og “Marrakech”. Og det er faktisk kun pudsigt, hvis man ved at det netop er de to lande/byer jeg er kommet hjem fra!

En lille sidebemærkning/tip; Forleden fandt jeg på at vende vores Egon Eiermann bordplade, så den hvide side får lov til at brillere lidt. Men først kontaktede jeg  Please Wait To Be Seated, der fremstiller de ikoniske borde, da jeg ville være sikker på at den smukke sorte linoleoms side ikke ville blive ødelagt af at stå på gummidutterne, over længere tid. Den hvide side er nemlig et andet materiale. Jeg fik grønt lys og forandring fryder, selvom den sorte side er noget så fantastisk flot.

Jeg håber at malingen bliver leveret til weekenden, så jeg kan bruge mine formiddagstimer inden aftenvagterne, til at male løs 🙂

 • Reply
  Pia Trans
  12. september 2018 at 8:11

  Dejligt at du er tilbage!! Det bliver spændende at følge dit projekt, ikke mindst fordi jeg selv går og drømmer om nogen farver i mit hjem 🙂

 • Reply
  Sophie Sukhi
  25. september 2018 at 15:04

  Ih hvor er det spændende at følge med 🙂

 • Reply
  Lse
  29. august 2019 at 21:52

  Flot research og beskrivelse du har lavet på kalkmaling, kender du mit produkt kalk by trampedach? Hilsen Lise

Leave a Reply