ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Ørken Glamping i Marokko

1. august 2018

Så er vi tilbage fra tre dages skønt ophold i Marrakech. Fy det var rart at komme væk, ned til fantastisk mad, kultur og massere af shopping! Det er utroligt så meget man kan nå på 3 dage! Så jeg laver en guide til jer en af dagene og fletter den lidt sammen med mine “to do’s” fra vores sidste Marrakeck trip.  Men allerførst tager jeg hul på min længe ventede guide til de destinationer vi ramte i marts på vores road trip i Marokko. 

Tilbage i Marts var Allan og jeg jo på en 12 dages Road trip i Marokko. Til jer der måske ikke ved det, så har jeg halvdelen af mine gener derfra og jeg har boet der i 8 år. Planen var egentlig, at jeg ville lave en kronologisk guide til de steder vi besøgte og boede. Men nu starter jeg altså med rejsens anden sidste “bolig”; nemlig vores ørkentelt i Agafay Ørkenen Det giver bare lidt god mening da mange af jer netop rejser til Marrakech og derfor eventuelt kan kombinere det med et ophold i ørkenen (campen ligger 35 km fra Marrakech). Jeg lover også at lave et “reportage post” fra de fine Riads vi har boet på. Den ene riad vendte vi endda tilbage til under vores seneste besøg <3.

I kan i dette post få en fornemmelse af ruten vi kørte, samt blive inspireret til en masse andre riads.

Teltlejren vi boede i hedder Scarabeo Camp og det var simpelthen sådan et fint ophold på trods af vi kun havde en enkelt overnatning. Der er flere af disse typer camps i Marokko; alle i mange forskellige prisklasser. (jeg linker til nogle flere i bunden af postet). Scarabeo er et lille ørken paradis, hvor et lille hav af hvide telte troner frem i det golde landskab som var det et fatamogana. Orientalske olielamper, berbertæpper og sirlig udvalgte dimserier giver lejren et helt særlig ekspeditions atmosfære a la start 1900-tallet. Så üpperligt hyggeligt! Altså har du en uge i Marrakech, så book en nat herude! Alene stjernehimlen er et besøg værd…og deres Tajins! Manner de laver gode kyllinge Tajins!

Campen og vores lille bil. Hvis man ikke selv har bil, så kan Scarebeo arrangere transfer fra byens hoteller og riads 😉

Vi ankom tidligt på eftermiddagen da vi gerne ville have tid til at nyde atmosfæren. Traditionen tro fik vi serveret et glas mynte te, inden vi fik “nøglen” til vores KÆMPE telt.
Vi placerede os i forårssolen og spejdede ud på det mest spektakulære landskab – totalt spændte på hvordan vi skulle bo. Selvom vi havde tilbragt to dage i de høje Atlasbjerge og var vågnet op til snevejr den ene morgen, og selvom vi hele ugen havde kunnet nyde de sneklædte bjerge fra samtlige rooftops restauranter i Marrakech, så var synet af de sneklædte bjerge, fra den lille plet, bare helt eventyrlig! Jeg har alle dage været fuldstændig bjergtaget (hø hø) af at kunne stå nede i ørkenen og kigge op på sneen og vice versa! Det er den fineste kontrast! Marokko ER vitterligt kontrasternes land!

Mange afholder bryllupper her i Campen. Jeg forstår så udemærket hvorfor! Forestil jer at få denne portal pyntet med blomster og at have de sneklædte bjerge som backdrop til ceremonien! Det må være noget helt specielt. Og får man så ovenikøbet den solnedgang med, som vi fik….

Ørkenen er noget specielt hernede! I 1.g. i Marokko skrev jeg en stil omkring mit forhold til Saharas ørken (jeg har boet der i 2 år) og det at finde skønhed i den. Det var den første franske stil jeg fik topkarakter i og jeg var så pokkers stolt (jeg gik på fransk privatskole)! Men jeg husker den også som noget af et poetisk værk hahaaa! Noget tid efter stilen, blev min skoledirektør Monsieur Dôle og hans kone, som var min fransklærer, inviteret med ned på mine forældres hotel i Sahara. Jeg husker så tydeligt, at jeg følte det VILDT akward at tilbringe 2 dage med hende, da respekten og distancen til undervisere er noget HELT andet dernede! Alle elever havde skisme respekt for dem! Især hende! Man rejste sig op når man talte til sin lærer, ligesom man ALDRIG tiltalte dem på fornavn. Anyways, jeg var jo stadig høj på min topkarakter, så da jeg sammen med min lærerinde stod oppe på Kashba’en og så solnedgangen over oasen og ørkenlandskabet, sagde jeg nervøst mine første og formentligt også sidste ord til hende på turen, noget a la: “Det er det her sted stilen handler om“. Hun kiggede totalt håbløst på mig og sukkede. Hun SUKKEDE STORT, rullede med øjnene og rettede min sætning, der tilsyneladende havde en lille grammatisk fejl. Og så sagde hun ikke mere til mig. Hun ignorede også hvad jeg havde sagt. Jeg forestiller mig i dag at hun var irriteret over, at have givet mig en så høj karakter, når jeg ikke engang kunne formulere en simpel sætning korrekt! Nåh, men stilen var i hvert fald god og ørkenen ned ved Assa smuk:)

Venter på telt.

 

Man behøver tydeligvis ikke gode sko for at klare sig i denne lejr 🙂 Men husk at pakke lunt tøj just in case. Det er koldt om natten, hvis man ikke står op og fodrer brændeovnen. Men pas på med ikke at blive for overophedet. Det kender Allan alt til, eftersom han besvimede i vores telt i Lapland. Det kan I læse mere om her.

Sofa med udsigt.

Før du tager på kamel eller æseltur vil jeg blive virkelig virkelig glad, hvis du læser denne SPANA guide til hvordan du kan være med at sikre dig at dyrene bliver etisk behandlet. SPANA opererer også i Marokko og er en fin fin organisation, som I meget gerne må støtte. I kan læse mere om SPANA her.

En lille håndvask placeret mellem dele wc’erne ude ved de store middagstelte. Teltene har også eget wc.

Særdeles velkendte telte fra min tid i Sahara – de er flettet ud af dyrehår.

Nede for enden af lejren står dette telt til fri afbenyttelse. Det er et perfekt spot hvis man har lyst til at føle sig alene i ørkenen.

Øl og vin kan købes i campen. Det er altid rart at vide 🙂 Ellers kan man næsten altid få lov til at købe en flaske med hjem fra Marrakeches barer, hvis man ikke lige kommer forbi et supermarked med alkoholsalg.

Uldtæppet fra teltet kom med rundt, da vinden blev koldere og koldere. Marrakech er om sommeren yderst diset grundet varmen, hvilket kan få området til at synes helt aldes uden bjerge, på trods af at de omkredser byen. Så vil man være sikker på at kunne se bjerge, skal man besøge Marrakech oktober-maj eller stå op med solen, for at få et glimt 🙂

Detaljer fra et af “opholds teltene”.

Det store middagstelt, hvor vi også spiste morgenmad. Under morgenmaden var alle teltets fronter, der vendte ud mod bjergene dog fjernet, så man kunne sidde i morgensolen og nyde sin kaffe (se billede længere nede).

VORES TELT

Vores telt blev road trippens største “værelse” – det havde vi ikke lige forventet. Det var næsten en hel balsal. Teltet var udstyret med en stor dobbeltseng, et sofa område, et skrivebord, et tøjstativ og et par puffer nede foran brændeovnen, hvor ægte tæpper sørgede for hygge og rarhed til de ømme fødder, efter flere dages omkringvandren i Medinaen i Marrakech. Et lille ekstra telt med wc, bruser og håndvask kunne tilgås direkte fra “soveværelset”.

Vores lille telt.

Der er Wifi i lejren, hvis man ikke kan undvære det. Men det svigtede dog en smule det meste af aftenen. Det virkede dog upåklageligt det meste af dag 2. Der er strøm i teltet som man får fra en lille kasse ved siden af sengen og brændeovnen blev lige før solnedgang tændt af en af de mange ansatte, som tulrer rundt i lejren.

Det var altså en smule eventyrligt at hænge lidt tøj på stativet imens jeg stod og lurede ud af teltet.

Ild i brændeovnen og lys i lanterne.

Olielamper blev ved solnedgangen tændt over hele lejren, for at markerer de små “stier”. På dette tidspunkt anede vi ikke hvilken magisk solnedgang der var os i vente! Det er selvfølgelig veldokumenteret længere nede i postet 🙂

Badeværelse vibes 🙂

Eftermiddagen brugte vi på at dase i vores sofa, spille kort, drikke vin og kigge ud i horisonten, imens vi forsøgte at forholde os til at de magiske ting vi havde oplevet på rejsen so far. Aftensmaden spiste vi inde i det store telt, der kun var oplyst af stearinlys. Det var simpelthen så hyggeligt at sidde derinde og spise helt fantastiske Tajines.

Et spil UNO i teltet.

Bål blev tændt rundt i hele lejeren. Stilheden kombineret med ildens knitren, det er bare noget ganske særligt, omend jeg befinder mig i en ørken eller i de svenske skove.

En lille tur inden aftensmaden.

Et glas vin mere og selvudløser 🙂

Himlen blev lyserød og kastede det mest vidunderlige lys på bjergene.

Lige dér kunne jeg have siddet lidt længere…

Mere og mere fortryllet i takt med at solen gik ned.

 

Mørket faldt på og olielamperne begyndte at lyse op.

Det ligner lidt at vi var de eneste mennesker i lejren. Men der var faktisk helt udsolgt! Mange af de andre var bare taget på nogle af de ture som campen tilbyder.

Vi vågnede som sædvanligt pokkers tidligt, men denne gang rullede vi teltdugen op og lagde os tilbage i seng imens vi bare lå og kiggede ud på bjergene og et andet telt hehe. Et tip hvis man vil besøge Scarabeo er at skrive i bookingrequesten at man ønsker et af de yderste telte, så man har ren bjergudsigt. Ikke at det betyder det store OVERHOVEDET, men uden tvivl at det ville have være lige en snert “vildere”.

Morgenmad fra denne plet.

En lille tur op i højden bag lejren. OBS, hvis man ikke vil agere bjergged som vi gjorde på turen op… så er der en udemærket sti der leder op til toppen! Den kunne vi desværre først se da vi kom op. Man finder den på bagsiden af “bjerget”:)

Det er lidt pudsigt at dette smukke dyr omtales “kamel”, fordi det er ikke en kamel 🙂  Der er slet ikke kameler i Marokko, men dromedarer!! Kameler har to pukler, modsat dromedaren der har én.

Kurs mod nye eventyr… på magiske Beldi countryclub. Jeg glæder mig til at tage jer med derhen!

ANDRE GLAMPING STEDER I MAROKKO

Telte i Saharas Ørken

Agafay Desert Luxury Camp

Desert tents in Erg Chebbi Desert

 

 • Reply
  Laila MA - Rundt Ekvator
  2. august 2018 at 7:29

  Dette ser utrolig flott og noe jeg må få prøvet ut 🙂 Takk for tips!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   2. august 2018 at 7:30

   Tusind tak og det var så lidt ;D

 • Reply
  Marina
  2. august 2018 at 8:20

  Superflotte fotos og top inspiration.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   2. august 2018 at 8:53

   Tusind tak Marina <3
   Jeg kan kun sige: tag afsted 😀

 • Reply
  Lisbeth
  2. august 2018 at 13:40

  Nej hvor ser det fint ud! Jeg er ved at planlægger en tur til Marrakech i december og dette er da klart røget på to-do listen! Tusind tak for tippet og inspiration! Så smukke billeder du har taget! 😍
  Hvad fik jer til at vælge dette sted og ikke et af de andre du har linket til? 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   2. august 2018 at 14:03

   Arh hvor godt at postet så lige kan inspirere med god timing og det hele 🙂 Det er jeg så glad for! Og tusind tak!!
   Det var faktisk en kombintation af distancen til Marrakech (da vi havde booket den sidste nat på smukke Beldi Country Club) og så faktum at den anden camp i Agafay var udsolgt 🙂

   • Reply
    Lisbeth
    2. august 2018 at 16:47

    Okaj, fedt! Vi har ti dage der, så tid til at komme lidt rundt 👌 (så hvis du har nogle gode tips til hvor man kan holde nytår henne i Marokko tager vi glædeligt imod! 😄👌)
    Jeg glæder mig allerede til resten af dine Marokko opslag!

 • Reply
  Kamilla
  2. august 2018 at 15:06

  Det ser virkelig dejligt ud. Må hellere skynde mig ind og oprette en ansøgning på https://lendme.dk/laan-penge/ferielaan så ferien kan bestilles 🙂

  Tak for en god rejsebeskrivelse

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   2. august 2018 at 15:33

   Fordelen med Marokko er at det ret billigt! Vi spiste virkelig godt alle dage, men kom ikke af med særlig meget 😀
   Og tusind tak altså <3

 • Reply
  Michaela Kjær
  21. oktober 2018 at 13:18

  Tænker du det er egnet til at tage en næsten 2-årig med derud?
  Mvh Michaela

Leave a Reply