HYTTER I SVERIGE ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Tipi Camping i Sverige

5. oktober 2017

rt-templet


I kan her læse alle dele af min Svenske Road trip føjeton:  del 1 ,  del 2  , del 3del 4 del 5 og del 6.

Click to read all of my posts from our road trip in Sweden:  Part 1 , Part 2 , part 3part 4,  part 5  and part 6 


Mandag eftermiddag ankom vi til vores første rigtige stop på vores road trip; til vores Tipi i Dalsland. Køreturen fra Smögen gik afsindigt stærkt, da de virkelig fine landskaber på intet tidspunkt gjorde turen kedelig.

Vi ankom cirka kl. 16:00 til Dalsland Aktiviteter. Vi tjekkede lynhurtigt ind og et øjeblik efter ankom en super ourtdoorsy fyr for at vise os ned til vores hjem for natten. Manden var venligheden selv og et par solide håndtryk senere sad vi i vores bil – lige i hælende på hans.
Jeg var ved at briste af bare spænding! Jeg vidste at der var 3 tipi’er i alt. Men jeg havde ikke den fjerneste ide om hvordan de lå itft. hinanden og udsigtsmæssigt. Jeg håbede bare på, at vi ville få en tipi der lå med en  udsigt til søen. Jeg var dog forberedt på, at den ikke ville gøre det. Men med den smukke natur der pludselig omsluttede os, fik jeg alligevel hurtigt overbevist mig selv om at absolut ALT ville blive en fantastisk oplevelse… sø-udsigt eller ej.

Efter cirka 2 min. kørsel på en grusvej gjorde vi holdt. Vi steg ud af bilen og foran os lå en kæmpe tipi med en mindre tipi på hver sin side. Mister Outdoorsy pegede på den store tipi og forklarede at det var middags-tipi’en, imens de 2 andre tipi’er var til at overnatte i. Og såååå sagde han de meget meget magiske ord: “Begge tipi’er” er ledige. I må selv vælge, hvilken I vil have” 

Monday afternoon we arrived at our first real stop on our “Back to nature road trip”; to our Tipi in Dalsland Activities. The drive from Smögen went super fast as the scenery was extraordinarily beautiful. We quickly checked in and a few moments later, a super ourtdoorsy guy came to take us to our “home for the night”. A few solid handshakes later we sat in our car – just in the heels of his.
I was bursting with excitement! I knew there were 3 tipi’s in total and I was hoping we would get one with a view of the lake. However, I was prepared that we wouldn’t be that lucky. But I quickly came to terms with it, because I realized just how amazing all of the nature surrounding us were. Lake view or not…it would still to be fantastic!

After about 2 min. driving on a gravel road we arrived to out campsite. We got out of the car and in front of us was a huge tipi with two smaller tipis on each side. Mister Outdoorsy pointed at the big tipi and explained that it was the “dinner tipi” while the other 2 tipis were for sleeping. And then he said the oh so magical words: “Both tipis” are available for the night. You can choose which one you want “. YAY!

d22Der blev ikke tænkt mange tanker efter de ord! Jeg styrede direkte mod den fjerneste tipi, som fra min position så ud til at ligge på næsen af en skrænt med sø-udsigt. Og det gjorde den så også – YAY!!!!! Med sø til næsten alle sider og skov så langt bakkerne i det fjerne, tillod mig at spejde – det var mere end perfekt! Det var MAGISK!!!!! Et ord jeg uden tvivl kommer til at slide op i disse road trip posts!
De næste 10 minutter spenderede jeg på at rende fra træ til træ og fra klippe til klippe, som var jeg med i Top Models og netop ankommet til det obligatoriske penthouse hotelophold! Alt sygdoms nederenhed, som stadig spøgte, blev fuldstændigt trynet af mit “gået i selvsving stadie”

Kærestemanden blev ved med at tale med Mister Outdoorsy. Jeg hørte selvsagt ikke efter – jeg var langt væk, både fysisk og mentalt! You get the picture 🙂

Mister Outdoorsy og kærestemanden begyndte så i det fjerne at hugge brænde, så vi kunne få tændt op i vildmarksbadet. Vi havde før prøvet at tænde op i et, så vi havde faktisk booket badet uden optændingen (det koster nemlig lidt ekstra hvis de gør det klar for en). Men Mister Outdoorsy valgte simpelthen at hjælpe os. Så fin en service! Vildmarksbadet var faktisk det dyreste ved hele opholdet i Dalsland Aktiviteter (som iøvrigt overhovedet ikke er dyrt – se i bunden af postet). Hvis I overvejer at bestille vildsmarksbad skal man blot besidde en smule økse-snilde, ikke være bange for det grønne/brune søvand i tønden, og så skal man besidde en god portion tålmodighed, da det jo tager lidt tid at varme vandet op. Jeg tror det tog cirka 2-4  timer med den størrelse tønde vi havde (ikke at jeg ved hvilken størrelse den havde – doh).

Kærestemanden og Mister Outdoorsy fortsatte smalltalken lidt endnu og jeg…. Jeg gik op til bordbænkesættet bag ved tipi’en, hvor udsigten var en drøm – og så begyndte jeg ellers at stor tude! Og vitterligt KUN fordi jeg var så åndssvagt GLAD og virkelig havde trængt til ferie! Det var ægte glædestårer direkte fra hjertet og med ukontrolleret sygdomssnot ud ad næsen! Et par dybe og RENE vejrtrækninger senere og med et smil fra øst til vest, gik jeg lidt efter ned og fik sagt farvel til Mister Outdoorsy. Han må have tænkt jeg var en utilregnelig frøken! Glad i hele femøren og med mascara ned af kinden – forvirrende billede! Eller måske…måske han er vant til den reaktion fra folk, der ender lige dér på den fine plet? I så fald, har han et virkelig DEJLIGT job!

I steered directly towards the farthest tipi, which from my position seemed to be on the nose of a slope – WITH a lake view! And “lake view” there was !!!!! It was more than perfect! It was MAGICAL PERFECT!

For the next 10 minutes, I ran from tree to tree and from rock to rock, as if I was in Top Models and just arrived at the 5-star penthouse hotel – checking out all the rooms! A childlike eagerness overwhelmed me!

Allan kept talking to Mister Outdoorsy. I didn’t hear a thing – I was far away, both physically and mentally! Well until Mister Outdoorsy and Allan began to chop wood for our wilderness bath. We had actually booked the barrel without ignition (it costs a little extra if they make it ready upon your arrival. But kind Mister Outdoorsy simply chose to help us.

Allan and Mister Outdoorsy continued their small-talk little and I … I went up to the bench next to our tipi, where the view was spectacular and then I started to weep!! But only because I was SO HAPPY! True happy tears straight from my heart and on running nose. A few deep breaths later, and with the upfront smile on my face, I went down said goodbye to Mister Outdoorsy. He may have thought I was a mess! Happy face and mascara trails on my cheek! Or maybe he was used to people reacting that way!? I choose to believe that, and if so, he has a really nice job!

d31Min farverige skjorte  Zara  affødte noget mere positiv tøj-opmærksomhed på Instagram end hvad jeg er vant til som boligblogger. Og jah, den har bjælder på ! Super smart hvis jeg om natten skulle fare vild på vej på das og hvis jeg på forunderligvis skulle miste min stemme! Det var iøvrigt et spøjst lille das vi havde os. Det lignede til forveksling en fusion mellem en kiste og en bi-stade ?!

This colorful shirt from Zara made my Instastory burn with messages! That was all new to me, being an interior blogger :p  The small house on the picture: was our restroom. Super cute and it kinda looked like a mixture between a coffin a bee-hive.

d4Vi fik taget ubeskriveligt mange corny billeder på turen – og jeg elsker hvert af dem. At have et kamera med App-fjernbetjening er altså noget af det smarteste! Alle de mange gange man har løbet i kuperet terræn på selftimer, med anklerne  som indsats …manner det var vilde tider!

d29I D Y L  //  I D Y L L I C

Imens vildsmarksbadet blev varmet op, fik vi sludret, vi fik siddet i aldeles stilhed, vi fik spillet backgammon og lavet et bål, så vi kunne sætte verdens nemmeste Chili Con Carne over (døbt Chili con Bål). Alt mad smager bare bedre tilberedt på bål! Det hersker der absolut ingen tvivl om i vores verdener!

d7

 C H I L I    C O N    B Å L

lidt Oliven olie…

2 stk. hakkede rødløg

6 stk. hakkede fed hvidløg

500 gram hakket oksekød

1 dåse hakkede tomater (Evt. med chili/hvidløg)

1-2 dåser bønner. Gerne nogle forskellige.

En håndfuld koriander (én håndfuld til retten og en håndfuld til at drysse over ved servering)

Masser af spidskommen

Masser af chili

Salt og peber

Evt. en skefuld creme fraiche for at få en lækker fyldig chili con bål

(tilsæt løbende vand så det hele ikke brænder på)

– Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt kød og brun rigtig godt. Tilsæt resten og lad det hele simre længst muligt. Server med brød, frisk koriander og lidt meget creme fraiche.

V I L D M A R K S B A D   //  W O O D   F I R E D   H O T   T U B

dalsland-1-7Da vandet var blevet tilpas varmt hoppede vi i “baljen!. Det var så ubeskriveligt skønt at sidde der med endnu et glas cava og nyde udsigten! Jeg måtte næsten nive mig selv, for at kunne fatte at jeg sad der med måsen nede i en varm tønde sø-vand, med manden jeg elsker på 9. år og så med DÉN udsigt! Helt uforstyrrede og alene var vi. Cava’ens effekt fik et hurtigt skub af varmen ! Så gik der gik  ikke lang tid før vi fik sat musik på og afholdt vores egen “vildmarks-jacuzzi-fest”! I ved… det der stadie hvor man skiftes til at sætte numre på og hvor man bare har sindsyg optur over alle de sjove minder sangene frembringer !? Dét stadie hvor man er lige dele i sin “egen memory fest” og lige dele prøver at gengive sjovhederne for den anden…men skulle nok bare have været der !?

JAH, dér var vi lige indtil vi lignede rosiner og kom i tanke om nogle “jacuzzi regler” vi engang læste i en hytte vi lejede et sted bjergene i Tennessee! Svenskerne er tydeligvis ikke lige så “pylder” som amerikanerne og det var vi tilsyneladende heller ikke!

d24 Aftensolen var lun og lyset over vores lille plet var altså endnu en tudetur værdig -både post og præ cava!

That evening light was just…. wow!

dalssssPost cava 🙂

dalsland-1-6Den udsigt og solnedgang – DOUZE POINT!

dalsland-1-8

d18Da vi var blevet godt rosinrynkede, tog vi tøj på igen og satte os på udkigsposten for at nyde lidt mere af solnedgangen. Chili Con Bål’en lod vi simre lidt mere. Keramikgryden havde vi med hjemmefra. Den er vanvtigtig lækker (hvis en gryde må være det).  “ODDNY”  (Reklame link) hedder den. Vi havde en tilsvarende Tagine  (reklame link) med, som vi havde i brug flere gange på turen. Det lykkedes mig at få fremtryllet noget der minder om min farmors Tagine (Marokkansk ret). Så for første gang i 9 år lavede jeg ægte marokkansk mad til kærestemanden (opskrift følger når vi når dertil i føljetonen).

d9Da Chili’en havde simret tilpas længe, lunede vi hurtigt lidt fladbrød, som vi havde trukket på en pind. Et par spiseskefulde fed Creme Fraiche og massere af frisk koriander blev dumpet direkte ned i gryden og “så var den ged barberet“. Vi droppede tallerknerne – eller de droppede os! Fordi vi havde glemt dem hjemme i Danmark! Men det var ærligtalt også meget hyggeligere at spise direkte fra gryden. Jeg følte mig som hjemme i Marokko og så sparede vi også opvasken, som foregik med en grankogle i søen (se billede længere nede i postet).

Resten af aftenen gik med at sidde ved bålet, tale livet igennem, tale livet frem, identificere dyrelyde og så jeg fik bl.a. testet Allan’s om viden om hvad man gør hvis der kommer en bjørn. Noget der faktisk viste sig lidt at være heldigt, da vi senere på turen kom i nærkontakt med en! Da det blev mørkt kravlede vi ud på skråningen med endnu et glas cava, for at se det lyne ude i horisonten. Det var fuldstændig magisk og en perfekt afslutning på en perfekt dag. Vi kyssede godnat og kravlede i vores soveposer, kun lejret på dyreskind og grangrene inde i tipi’en (det var ok komfortabelt).

A T   V Å GN E   I   E N   T I P I   //  W A K I N G   U P   I N   A   T I P I

d27Prøv lige at forestille jer at vågne op sådan her! Sol foroven og skov lige ude for “døren”. Jeg vågnede op og følte mig lige så heldig, som da jeg var faldet i søvn… og med lidt flere myggestik end dagen før. Vi var ret tidligt oppe – Kl. 6.15 vil jeg tro. Vi er A-mennesker selv på ferie, det er frygtelig rart faktisk!! Vi får oplevet en pokkers masse før andre har fået deres morgenbad og vi når attraktionerne inden de er sorte af mennesker.

Vi havde sovet virkelig dejligt i vores ny-indkøbte soveposer (Snugbag’s). Men vi lignede til forveksling pelsdyr, da vi vågnede – i særdeleshed mig. Det ene skindunderlag havde nemlig fældet helt ekstremt meget. Jeg fryser ALTID om natten, så jeg havde valgt at købe en sovepose der skulle kunne holde mig varm helt ned til -17 grader! Og DET gjorde den også, skal jeg lige hilse at sige. Så meget at jeg i løbet af natten, måtte lyne mig ud af pandekagen og stikke benene ud, med “pels” som resultat. Allans camouflage farvede “buritto” var ikke lavet til lige så kold “antarktis kulde”, men til gengæld muliggjorde den ham at “blive væk” – hele tiden! iiih, hvor havde vi mange grineture over de stories jeg fik postet. Og de kommentarer I kom med var priceless og gjorde vores plathed aldeles acceptabel! Så “Find Allan” bliver et tilbagevendende game, når vi skal ud og “glampe” igen i fremtiden (meget snart forhåbentligt – soveposerne kan i hvert fald godt trække en dansk vinter. Min kan så aldeles!).

We woke up early – around 6.15 as we usually do on workdays. Just imagine waking up like this; looking up into the sun and having the forest just outside tipi “door” – it was amazing. 

d3Vi lavede morgenkaffe med den udsigt og stilhed, der den forgående eftermiddag havde givet mig en rynket hage og tårer på kinderne. Nattens torden og lyn, havde ikke efterladt en eneste dråbe og forventningsglæden for dagens nye eventyr var enorm og FULDSTÆNDIG ude kontrol. Jeg kunne overhovedet ikke være i mig selv. Og dér på den skønne plet havde vi nu fem timer mere, inden turen gik videre til hvad der skulle vise sig at blive min favorit overnatning. Fem timer til at lave morgenmad, til at snakke, glæde sig, børste tænder og ikke bekymre sig om andet end hvad aftenens måltid skulle bestå af. Fem timer til at kigge på søen og på skoven imens tanker om prioriteter i livet, kun blev afbrudt af springende fisk, et hosteanfald eller af en ørn. Tanker der som så mange gange før fik mig til at love mig selv at: “det hér… SKAL jeg have mere af i mit liv“.

Having morning coffee with a view and loads of time before heading to our next magical destination “The floating cabin”.

d26Morgentoilette ved bålet og tandbørstning inden afgang.

Getting ready before leaving for our next destination.

d28Morgenspejdning og opvask. Grankogler udgør geniale bæredygtige opvaskebørster! Nu er tippet givet videre 🙂

Pine cones makes up for a brilliant sustainable dishwashing brush.

dddddZe Master brush!

d21Mine fine Mokkasiner fra Minnetonka (Reklame link), kom kun på den éne gang på turen. Hvorfor er selvsagt, men til gengæld var timingen hér helt perfekt. Disciplinen “gyngning” på pind, blev der også tid til! Faktisk så har Dalsland Aktiviteter super mange fine jah “aktviteter”: ridning, elg safari, kano & kajak udledning, klatring, Ziplining, bueskydning osv. Både til voksne og børn. Fine fine familie aktiviteter, som vi uden tvivl kommer tilbage og prøver, når der måske en dag er lidt flere end bare os to.

Dalsland Activites offers a wide range of exciting and entertaining activities in the forest, on the lake, on the ground level and high up in the trees! We’ll be comin’ back! That’s for sure!

s25Når man forsøger at tage en selfie inden afgang (på timer) og kærestemanden photobomber med dobbelthage som resulatat – Sød idiot I D I O T <3

Trying to take selfies on a timer, but got photobombed by this sweet idiot <3

I   L E J E R E N  //  O N   C A M P

 

 • Seng (bed): Dyreskind (på jorden) / Animal skin (on the ground).
 • Toilet: Der ligger 2 das ved tipi’erne. Der er toiletpapir &  wetwipes //  2 primitive restrooms. Toilet paper & wet wipes can be found.
 • Bademuligheder (where to shower): I søen. I Vildmarksbad (bookes) ellers er der badefaciliteter ved receptionen // in the lake, in the wilderness bath (must be booked). Regular shower by the reception.
 • Drikkevand (drinking water):  yes
 • Brænde (wood for bonfire):  yes
 • Mulighed for at lave mad overdækket hvis det regner (Possibility to cook covered if it rains) : yes
 • Køkkenudstyr (Kitchen equipment): Vandkedel og lidt gryder // water kettle and some pots

 

D E T    S K A L   D U    H A V E   M E D  //   W H A T   Y O U    N E E D   T O   P A C K

 • Soverposer og hovedpuder // Sleeping bags and pillows.
 • Underlag // Sleeping mats
 • Medbring selv mad til at tilberede på bål. Der findes en rist som man kan ligge på bålet, hvis man har brug for det . Mad kan tilkøbes. Vi bestilte morgenmad og det var super rart og der var ALT man havde brug for (leveres til tipi’en) // Bring food and everything you need for cooking. However, a restaurant is close by (at the reception) and breakfast can be delivered to the campsite. We had ordered breakfast and it had everything you need at much more!
 • Hvis du ikke er en haj til at tænde bål. Medbring da lidt Co2-neutrale briketter. Husk selvfølgelig en håndfuld lightere // Equipement for lighting a bonfire.
 • Gasblus, hvis du ikke kan vente på bålkaffe. Vi havde 3 små beholdere med og vi brugte kun næsten 1 på hele turen. //
 • En go Myggebalsam! Intet andet end “Djungelolja” hjalp mig. Og jeg var desperat fordi jeg blev ÆDT uanset hvad jeg smurte mig med! Langt over 120 myggestik blev det til før jeg kapitulerede og købte Djungelolja, som er ulovligt herhjemme, da det indeholde DEET. Intet andet hjalp mig og jeg var virkelig forpint da vi nåede til trætophusene! PÅ trods af jeg var dækket med tøj fra top til tå. Jeg fik kun 3 myggestik efter jeg begyndte at anvende det og jeg efterlod det selvfølgelig i Sverige, da det er ulovligt at tage med ind i DK // Mosquito lotion – don’t forget – really!!!
 • Flåtfjerner – vi brugte Safecard; et dankorts lignende plastikkort! Den var effektiv og passer i pungen, så man nemt kan have det med sig // A tick removal kit.
 • Pandelampe – der bliver virkelig mørkt! // A headlight – it gets really dark!
 • Strømbank – specielt hvis din telefon også udgør en lygte // A powerbank – especially if you use your phone as a flashlight.

M Y   T I P S

 • Bed om at få lov til at booke den yderste Tipi // Ask for the tipi we had when you book!
 • Book Vildmarksbadet. Det er virkelig en oplevelse i ALT slags vejr at sidde der og “små-koge” // Book the Wilderness Bath although it may be an expense. It’s truly an experience to sit there in all kinds of weather & enjoy the view.
 • Glem ikke at medbringe Cava // Don’t forget to bring cava 😉
 • Jeg tror ikke at man kan booke Tipi direkte på Dalsland Aktiviteters hjemmeside: men send en mail til info@dalslandsaktiviteter.se det gjorde jeg:) Det kostede ca. 155 kr. pr. person at overnatte i tipi. Dertil kommer vildsmarksbad og evt. morgenmad. // book the tipi at info@dalslandsaktiviteter.se  It’s about 200 Swedish kroner pr. person.
 • Reply
  Hanne
  5. juli 2020 at 11:55

  Du er simpelthen så sød! Tak for endnu en vidunderlig blog post. Din blog er min nye go to, når det gælder rejsevejledninger. Tak for dit store arbejde med links, gode råd, opskrifter og alle tips, der kan gøre en lignende tur lige så fin for os, der læser med. Det er meget værdsat. Tak!

Leave a Reply