ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Visiting The Strömma Farmlodge – Sweden Road Trip

4. oktober 2017

rtrip2-templetMåske er du faldet over dette blogpost ganske tilfældigt eller også blev du linket hertil via mit blogpost:3 AMAZING DESTINATIONS ON THE WAY TO GOTHENBURG FROM COPENHAGEN – SWEDEN ROAD TRIP

“. Men uanset, så har jeg virkelig glædet mig til at dele dette fine sted, som ligger lige syd for byen Varberg i Syd Sverige.

Strömma Farmlodge, som denne skønne perle hedder, er et lille mekka af finheder! Så misundelsesværdigt at jeg i de 2 timer jeg opholdte mig der, ønskede at stedet var mit, til at dele med andre! Jeg drømte mig til hjemmebagsserveringer i caféen, indretning af butikken (ikke at jeg ville ændre det fjerneste i sortimentet) og til at varte B&B gæsterne op. Iiiih, hvor kunne jeg se mig selv i det og det er heller ikke heeeelt fjernt fra mig. Jeg er selv vokset op i en lille hotelbranche i Syd Marokko (i Saharas ørken), og fra barnsben været med til at bygge en lille oase op, med mine forældre og søster. Og det var nok den følelse som jeg følte tydligst her – “genkendelse” i dette fine lille familieforetagende! En lille ung familie har startet det her magiske sted; fyldt med visioner, kreativitet og ambition!

Jeg er DØD jalous, så er det sagt 🙂

hhhhhvPerhaps you ended up here on this blog post quite randomly or maybe you were linked to it, via my blog post: “3 AMAZING DESTINATIONS ON THE WAY TO GOTHENBURG FROM COPENHAGEN – SWEDEN ROAD TRIP

“. Anyways,  I’ve really been looking forward to sharing this gem, located just south of the city of Varberg in southern Sweden. 

Strömma Farmlodge is a little mecca of fineness, that houses a B&B that I wish I had seen, a café, an interior shop and a separate vintage shop. This place is so enviable to me! To a point where I wished the place was mine to share with others 🙂

hhhhStrömma Farmlodge er en lille americana plet og så alligevel OVERHOVEDET IKKE! Det er helt sit eget – og det er fint!!  pokkers fint ! Og det var jeg bestemt ikke alene om at synes, for selvom mine billeder ikke bevidner det, så var gården ganske velbesøgt den søndag i slutningen af august.

f1

f7Fra bygningernes bagside og parkeringspladsen, går turen forbi butiksgavlen, hvor gamle stole er ophængt og udgør et lille kunststykke med ordene “Stole Kirkegård – for smukke til at blive smidt ud“. Her fra kommer man til en gårdsplads, hvor en gammel  bobbelbil er blevet omdannet til en plantekasse. A propos gamle rustne biler og Sverige; så har jeg jo lavet et post om den mest besøgsværdige Bil Kirkegård som ligger i en skov. Et must, hvis man befinder sig i Sydsverige!

Sidespring…

Når man står på den store gårdsplads er der indgang til henholdsvis en helt vanvittig inspirerende interiørshop og en vintageshop.

I N T E R I Ø R    S H O P P E N

dalsland-1-10Interiørshoppen er GULD! Udover nogle fulstændig fantastiske rammer (bemærk lige de vægge) så var alt indrettet så selv genkendelige danske brands blev opvejet til noget helt andet. Altså jeg kunne personligt bo i den shop og se mig selv flyde på både orange veloursofaen og den grønne med planteprint!

dalsland-1-13

f200Jeg blev så møghamrende inspireret i denne butik. Jeg var ikke til at drive ud før kærestemanden gjorde mig opmærksom på, at der lå en vintageshop ved siden af.

dalsland-1-11Butikker der er indrettet ud fra “gå på opdagelse princippet” – jeg elsker det (<– jeg ved ikke om det findes det princip. Men nu gør det! Håber I ved hvad jeg mener ?!).

f11Hvem der bare havde denne meget upraktiske, lidt farlige men enormt pæne væg!

S J Ö B E R G S     D I V E R S E H A N D E L

stroemma-6Alverdens dimserier fra forskellige årtier er at finde inde i Vintage forretningen. I kan se flere billeder på Instagram #sjöbergsdiversehandel

dalsland-1-14

T H E    B A R N

f3I en gammel lade er der rigeligt med siddepladser, hvis vejret skulle være på tværs og caféen er fyldt! Herfra kunne man komme videre ind i en endnu større lade, som på alle måde kunne være rammer for det mest romantiske bryllup. Prøv bare at se herunder – forestil jer lyskæder, vilde blomster, vielse med gæsterne siddende på halmballer og et langbord uden fine fornemmelse! Altså skulle vi en dag giftes…

Prøv lige at se stemningen under et “Farmers market” som de afholdte i september.

dalsland-1-12 Blikvæggen🖤

f6

stroemma2

I N D E    I   C A F É E N

stroemma1Caféen var simpelthen så hyggelig; gamle svenske møbler, lyskæder med varme edisonpærer og dufte af hjemmebag og lemonade! Det var ren “dyller”, som min svigermor vil sige om noget der er idyllisk!

Jeg er ekspert i at få snuppet billeder fra ellers menneskebefærdede steder, UDEN mennesker på 🙂 Folk stod faktisk i kø, som sild i tønde for at bestille oppe ved disken! Det var godt vejr, så de udendørs pladser var i høj kurs, hvorfor der var lidt mennesktomt i dette hjørne 🙂

f4Et kig ud…

f5Næsten en af hver og en sandwich blev det til – ALT smagte himmelsk! Gulerodskagen med de tørrede farverige blomster, var den klare favorit!

f8Vise ord af Håkan Hellström, skrevet på en palle på gårdspladsen <3

Da depoterne var ladet op, var vi klar til at køre videre til Varberg for at aflægge det fineste lille fyrtån et besøg, inden turen gik til Göteborg og videre ud på vores “Back to nature road trip”.

 

 • Reply
  Ane
  4. oktober 2017 at 10:58

  Jeg booker kæresteweekend nu! Tak for at dele det fine sted 🙂

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   4. oktober 2017 at 11:03

   Det var så lidt er glad for at du kan bruge det! Jeg gad virkelig godt ind og se deres B&B værelser – de er garanteret drøn charmerende 😀

Leave a Reply