HVERDAG KØBENHAVN

Reklame: 6 førstegangsoplevelser i København

30. marts 2019

ANNONCE FOR ECCO

Vi har sat os for, at vi vil opleve lidt mere af vores by, så det har vi ret proaktivt givet os i kast med – store som små ting, som vi aldrig har oplevet. Og det er immervæk en del steder, har vi fundet ud af og det på trods af, at vi har boet her i gennemsnit 16 år!
Jeg tror at mange af os har sådan en: “vi gør det en anden dag – liste“. Den der indeholder alle de ting, som man kommer forbi i det daglige og som man minder hinanden om at besøge, smage og kigge nærmere på…en anden dag.

Og…

Vores liste bliver længere og længere for hver gang, vi taler om den og det er egentlig også ret rart at vide, at vi ikke sådan lige i den nærmeste fremtid løber tør for “første gangere” i København.
Allan har f.eks. aldrig været på Rosenborg Slot. Vi har aldrig været i Operaen og jeg har aldrig været oppe i tårnet på Vor Frelser kirke. Og hvordan kan jeg være blogger uden at have smagt JUNO’s kardemommesnurrer eller spist en Bubbelvaffel? Og hvordan kan vi have boet ved Søerne i SÅ mange år, talt om det hver sommer og alligevel aldrig have prøvet at padle i en svane? Det er bare nogle af de ting vi har på “Vi-gør-det-en-anden-dag-listen“, som jeg deler en bid af sidst i postet.

Over de forgangne uger har vi sat 6 flueben på listen – og fy, hvor har det været nogle fine oplevelser, som jeg helt bestemt synes fortjener at blive delt, så det gør jeg herunder. Og hvis I nu sidder inde med nogle fine oplevelser til byen, så del endelig. Det kunne jo meget vel være, at jeg eller andre, mangler den på Ze lizt 😀

Grundvigs Kirke

Grundtvigs kirke har jeg længe villet besøge og når man først får sat sig op på cyklen, er det svært at forstå, hvorfor det har taget os SÅ pokkers lang tid at “få det gjort”. Allan anede ikke at den fandtes! Så han var ved at falde bagover da vi gik ind. Han havde jo ikke luret på den på Instagram, som jeg havde. På nogle måder er Instagram lidt af en oplevelses-killer…. Jeg elsker at den inspirerer til frygtelig mange gode oplevelser i hverdagen. Men på den anden side, så tager den også nogle af overraskelses momenterne. Jeg er splittet.

Se lige denne smukke kirkegavl og lille bitte mig! Vi besøgte kirken en søndag, hvor der var åbent fra kl. 13-14.

Jeg forstår virkelig godt, hvorfor mange turister tager turen ned af den; en anelse kedelige Tagensvej, for at aflægge kirken et besøg. Med sit enorme ydre, inspireret af gotikken, er den i min optik en de mest imponerede kirker i København – langt mere storslående end f.eks Marmorkirken. Men jeg er heller ikke så meget til guld, krummelurer og basunengle i loftet.

Vidste I forresten, at Tagensvej kaldes for “livets vej”, fordi vejen starter, hvor man fødes på Riget og ender ved Bispebjerg kirkegård? Det er lidt fint synes jeg.

Man fristes til at skrive; “Under his Eye” – en sætning der kun giver mening, hvis man læser/ser “A Handmaid’s Tale”.

Kastrup Søbad – Sneglen

Jeg er ikke den store strandnymfe, men det arkitektegnede havnebad “Sneglen” ud for Kastrup Strandpark, har vi længe tænkt kunne være et fint besøg. Den viste sig også at være et super smukt (og blæsende) besøg. Og især nu uden for sæson, hvor den ikke er højtbelagt med mennesker, vil jeg anbefale at man besøger den!

Som en flydende skulptur.

KONDITAGET LÜDERS

Konditaget Lüders er, som navnet indikerer, en stor sports- og chill-plads på toppen af et parkeringshus. Det ligger i det nye flotte Nordhavn – et sted som vi virkelig sjældent bevæger os rundt i. Caféer, restauranter og butikker er virkelig begyndt at skyde op langs med kajerne, så der er faktisk begyndt at være noget, at komme efter derude, hvis man ikke vil nøjes med at kigge på moderne arkitektur eller blive blæst godt igennem af Øresund. Og så ligger Plant Copenhagen og Yume Cph jo også derude, hvis man får trang til at shoppe lidt grønt og bæredygtigt.

Miami Vibes…

Konditaget har virkelig en imponerende udsigt over byen og Øresund, så jeg kan godt forstå, at mange også bruger stedet til at hænge ud med en kop kaffe og sludre i de små båse. Altså der må være toplækkert om sommeren!

Har I bemærket vores ens sko på alle billederne? I starten grinede vi lidt af det med at rende sådan rundt, men på den anden side, så gjorde vi det jo også i vores Converse tid. Det er vist mest os selv der bemærker det after all. Det er vores super behagelige ECCO OMNI-VENT, som er en Outdoor Sneaker. Som navnet indikerer, så er det en hybrid mellem en traditionel sneaker og en outdoor sko. Det betyder, at skoen både er casual og behagelig i bylivet og praktiske (bla. vandtætte) når vi bevæger ud på vores trekkingture i naturen. Ret WIN! Alsidighed når det er bedst!

De her er trampoliner er for de lidt mere vovede! For man hopper basically med skrækken om, at det hele kollapser og at man ender i frit fald ned gennem skakten i parkeringshusets fulde højde! På billedet herunder står jeg nede “på jorden” og kigger op på trampolinerne.

Trampolinerne set fra bunden af parkeringshuset

Når København ligner Brooklyn en lille smule.
Den kranfører som svævede i nærheden af os, må have tænkt sit over os, da vi stod og fiflede med selvudløser på kameraet. Det gjorde vi også selv! Det er bare 1000 gange mere akward end når man er “alene” og ude i naturen.

Arken – Museum for Moderne Kunst

Arken har været et af de steder, som vi har nævnt en del gange, men som vi altid har fejet lidt væk, fordi det ligger “såååååå” langt væk. Nuvel ligger det i Ishøj (altså stadig i Storkøbenhavn), men værre er det heller ikke. 30 min i S-tog og så en lille 2 km gåtur eller bustur og man er der. Nogle gange har jeg tendens til at gøre planlægning lidt større i mit eget hovedet. Det her var en af de gange, for det var pærenemt at komme derud.

Vi så bl.a. Patricia Piccinini’s udstilling “En Kæriglig Verden” og den skuffede på ingen måder! Den var følsom, bizar, smuk, foruroligende, sælsom og magisk i ét!

Arken var alt hvad jeg troede det ville være – en virkelig flot oplevelse! Det var måske lige en my mindre end jeg har havde regnet med, men vi brugte alligevel et par timer på at tulre rundt og mærke kunsten og ikke mindst sidde en halv time med et glas hvidvin og kigge ud på Ishøjs Strandklitter.

BOBBEL WAFFLES

De sidste år har Bubble Waffles med jævne mellemrum figureret i min feed, a la billeder med tip top manicurerede hænder, bling og en smuk baggrund; typisk ved kanalerne i Christianshavn. Men nu er der i mit nabolag (dog på den forkerte siden af søerne, i indre by), åbnet et nyt sted: Sunday Munday, der serverer veganske bubble waffles! Og de SMAGER SINDSYGT GODT! Sådan helt virkelig godt og isen er SÅ lækker. Alle toppings er også veganske. Så det er et sted, hvor alle kan være med.

skum, bær, chokoladesovs, cookies og skumfiduser.
Fik øje på at Allans vaffel havde karamelpopcorn på !

FYRTÅRNET PÅ LANGELINJE

Som så mange andre har jeg et lille romantisk forhold til Fyrtårne og i København har vi jo et par stykker. Jeg har bare aldrig været ude ved nogle af dem… før nu. I mandags besluttede vi os nemlig for at cykle ud til det lille Fyrtårn, helt ude på Langelinje Molen. Og hvilken fin lille plet, der til og med har en lille bar, med liggestole og en Molekiosk, der snart åbner op for is-sæsonen! Vi anede ikke, at det eksisterede og at det lille fyrtårn er en destination i sig selv!

Et fin plet i eftermiddagssolen

Couples who stay together, wear the same shoes… together

Som altid, når jeg laver samarbejde med ECCO, har vi kunnet vælge at teste mellem nogle forskellige modeller og det var her, at vi begge faldt for OMNI-VENT modellerne. ECCO laver sko, som jeg helt bestemt godt tør ligge navn til kvalitetsmæssigt. Skoene er altid yderst behagelige og så synes jeg det er top lækkert, at lige denne model også kan bruges i langt mere rå elementer. Vi har stadig til gode at prøve vores OMNI-VENT i lidt sværere terræn, herunder at teste om de holder fødderne tørre. Så når vi om en uge tager til Sverige, tager vi skoene med på skov- og vandreture i naturen, så vi rigtigt kan få dem testet. Skoen har nemlig Gore-Tex: ekstremt tynd, slidstærk, 100% vandtæt og vindtæt membran. GORE-TEX® membranen holder vandet ude, mens fugt slippes ud. Det betyder, at fødderne kan trække vejret, forblive tørre og komfortable selv i det værste vejr. Jeg holder jer opdaterede på Instagram 😀

Et lille udsnit af de oplevelser vi stadig har til gode at opleve i København

 1. Opleve det nye NOMA’s smukke bygning. Maden ville vi heller ikke have noget mod at smage på. Men især den smukke bygning og indretning er på min ønskeliste.
 2. Padle i svaner på Søerne.
 3. At sejle i Sauna ude på Copenhot – det ser vildt hyggeligt ud!
 4. Den der kardemommesnurre hos hypede Juno Bakery. Det må snart være på tide, at jeg får den prøvet. Måske endda i deres nye café; At the Counter på Randersgade 45
 5. Sejle i kajak i Københavns kanaler. Måske faktisk bare starte i en kajakklub!
 6. Tage Allan med ind og se Rosenborg Slot.
 7. Operaen – ikke at vi nødvendigvis behøver at se et stykke. Bare se arkitekturen inde fra, som jeg altså må indrømme, ligner et parkeringshus set udefra. Jeg kan kun blive overrasket.
 8. Folkekøkken i Absalon kirken
 9. At gå de mange trapper op i Vor Frelser Kirkes tårn.
 10. Besøge Charlottenborg Kunstmuseum og ikke mindst deres Cafe.
 11. Udsigten fra Mærsk Tower: Jeg må indrømme, at jeg var en af dem, der var virkelig ærgerlig over at få sådan en “øjebæ” i højden. Jeg er dog mildnet med årene. Jeg synes stadig, at den er alt for høj og at den generer mit synsfelt, når jeg ser Nørrebro på afstand, men den nu er her og jeg synes faktisk at den er ok flot og jeg gad vildt godt se udsigten fra 15. salen, som er åben for offentligheden.


  Leave a Reply