KØBENHAVN

Reklame: En lille opdatering og lidt april oplevelser

6. april 2019

Indeholder Reklame for Hotel Pro Forma

Tre ugers ferie er så småt påbegyndt heroppe i de svenske skove og de har været kærkomne for mit vedkommende. 2019 har indtil videre budt på 3-4 aftenvagter om ugen, hvilket virkelig har sat mig; A-mennesket over dem alle, i en gevaldig ubalance. Så det bliver virkelig dejligt med nogle uger med en stabil døgnrytme. Så nu er den bedste “recovery form” af dem alle startet, med duften af skov, lange ture og timer foran brændeovnen, men et glas vin i hånden og bålmad.
Måske vi også sniger os ud og ser på en hytte eller ødegård, hvis vi altså kan få det arrangeret med en ejendomsmængler. Det bliver lidt spændende. Der er speciel ét sted vi venter på svar fra!

Jer der fulgte med på Instagram, husker måske den lille private ø, med det yndige lille hus vi havde kig på i heroppe Sverige? Jeg skylder vidst en lille opfølgning på den historie. Ø’en var simpelthen så fin og egentlig også ret billig. Men det viste sig, at motorvejen kunne høres og at selve øen altså kun var til leje. Det var altså kun huset der var til salg, hvilket ikke rigtig giver så meget mening for os. Desværre – for jeg havde både indrettet hus, ø og køkkenhave ned til mindste detalje! Det var lidt ærgerligt, for når man drømmer om en isoleret hytte, så peaker egen ø, med eget lille skovareal, altså gevaldigt!

Og hvad med Norge? Vi har været meget frem og tilbage om, hvorvidt vi skulle køre videre til Norge og lige holde et par ekstra dages afslapning i fjeldene eller om vi skulle blive hjemme og få styr på alle de praktiske ting, der har hobet sig op. Ikke mindst få tømt vores meget store loftrum, da vores tag snart skal udskiftes. Det bliver en kæmpe opgave! Altså I forstår slet ikke, hvor meget l**t vi har!

Forleden læste vi alle jeres kommentarer vedr. Norge på Instagram, som opsummeret lød: “Tag afsted! Lev nu. Ryd op senere“. Ih, det er svært at modstå det heppekor! Men Allan synes stadig at det er en lidt dyr og impulsiv tur. Men han gik alligevel med til at vi igår, valgte at booke bil i Malmö, for at vinde lidt mere tænketid. At leje bil i Sverige og evt. køre den til Norge er nemlig noget billigere end med GoMore, som vi plejer at bruge. Der er nemlig frie km, hvilket hurtigt kan blive til mange. Derudover har vi også sparet en del ved at tage toget over broen.

Vi har det hele med: telt, soveposer og øvrigt grej…just in case! Woman with a mission…lige pludselig er vi Norge og Allan didn’t even notice 😛

Ender vi med at tage hjem efter hyggen heroppe i det svenske, så skal vi selvfølgelig ikke hjem og knokle resten af ferien væk. Jeg tænker, at vi skal fortsætte vores opgør med København, som I kan læse om her. Men der er også et par andre fine oplevelser vi kan kaste os over….

Søpavillionen genåbner nemlig denne weekend – totalrenoveret! Det glæder mig, at se den smukke bygning endelig får en fair chance. Klamydiaborgen, kan man ikke kalde den længere, for jeg har kigget ind, hver gang jeg har passeret den – og det bliver simplethen så flot derinde! Søpavillionen kommer bl.a. til at huse en restaurant/café til eftermiddagsturen rundt om søerne. Det er faktisk selvsamme herre, som står bag Atelier September og de 2 museumscaféer på SMK og Charlottenborg, som står bag! Så jeg spår succes! Og så åbner der en eksklusiv natklub, der hedder SØ. Den er nok ikke noget for mig/os. Men restauranten glæder jeg mig helt bestemt til at vi skal besøge!

Nørrebro fik sidste år et nyt spilletsted der hedder ALICE , hvilket jeg først fornyeligt ud af. Det ligger på Nørre Allé og har en masse experimental og jazz koncerter på programmet! Så det har vi planer om at tage ind og opleve en aften.

Jeg har allerede, sammen med Allan, taget forskud på denne oplevelse, nemlig Hotel Pro Forma’s opførsel af GILGAMESH, på Ny Carlsberg Glyptotek. Derfor kan vi også uden skrupler sige; tag ind og se den! Gilgamesh er et fantastisk smukt og anderledes stykke performance teater. Jeg ved godt, at jeg har nævnt det mange gange, men jeg er altså vild med, at man som tilskuer, ikke skal sidde på en stol, men følge skuepillerne rundt! Jeg kan love jer en oplevelse, som I aldrig før har haft! Vise ord, en eventyrlig historie, selvransagelse, den smukkeste musik og oplevelser der tæller alt fra det fantastiske skuespil til oplevelsen af selv at være med – f.eks. bliver publikum pludselig en del af et dødsoptog gennem Glyptoteket.
Billetten koster 115 kr. og giver desuden også adgang til det øvrige Ny Carlsberg Glyptotek, som man jo så kan se eller gense. I kan læse mere om hvordan jeg har været involveret Gilgamesh i “Verdens ældste historie og en oplevelse jeg glæder mig til“.

REFFEN, fortjener et besøg her i april! Jeg savner stadig det rigtige Copenhagen Streetfood – aka Papirøen, men Reffen gjorde det også godt sidste år! Jeg har hørt rygter om, at der skulle være kommet en lille indendørs foodhall? Det har vi savnet på de lidt rå dage. Uanset hvad, så skal vi helt bestemt derud og nyde forårsstemningen på en bænk i solen. Og så skal Boltens Food Court også besøges. Det åbner nemlig her i april, med 19 forskellige madboder og ægte Københavner baggårdshygge.

48 timer festival, har vi også planer om at deltage i. Der en kulturfestival her på Nørrebro, som altid er super hyggelig. Hele nabolaget kommer til at summe af spændende og kreative oplevelser! Dronning Louises bro bliver omdannet til en lounge, der bliver arrangeret spændende walks, workshops, koncerter, fællesspisning, yoga i Assistensen og en masse andre ting. En lille anbefaling herfra i hvert fald, hvis man gerne vil opleve lidt mere af denne fine og skæve bydel.

Man ved det forår, når Veras Market; igen inviterer til loppe- og byttemarked under Bispebuen! Stemningen er altid fantastisk og de mange private stande lige så. Jeg tænker umiddelbare selv at sætte en stand op og lege butik lidt senere på året. Jeg ved i hvert fald, at jeg har meget tøj på loftet, som fortjener en ny chance.

Nuvel har jeg allerede rost et teaterstykke til skyerne. Men der er også et andet, som jeg VILDT gerne vil se! Og det er SHAKESPEARE IN LOVE, med bl.a. den drøncharmerende Tue Lindhardt i hovedrollen. Og selve Kulissen i Østregasværk ser afsindigt vild ud! Har I set alle de dukker de har opstillet!?

    Leave a Reply