KØBENHAVN

Reklame event: En barndomsdrøm realiseret og juletrendplanten

29. november 2016

Reklame event for Nordal

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetFor et par uger siden var jeg inviteret til det fineste event af Eckmann Studio i Kongens have – en dag hvor vejret var råt, men hvor havens farver synes endnu smukkere i vejrets kontrast. Efteråret er på alle måde den smukkeste sæson, så det var aldeles magisk at sidde der i så hyggelige omgivelser – dér midt i Kongens Have. Eventet var en hyldest til Poinsettia’en – en plante som I alle kender under et andet navn (mere om det senere i indlægget).

Vi blev budt velkommen udenfor ved det smukkeste bord, dækket op med service fra Nordal, bløde lammeskind, lyskæder og super lækre retter tilbedt af Hercules Pavillonens madcréateur. Vi fik serveret æbleskiver med Confit de canard, den lækreste suppe og en varm æblemojito, som gav røde kinder – eller måske det var snapsen der gjorde det?
Stemningen var skøn, men jeg sad dog som en anden 6-årig utålmodig Juila og trippede. Resten af eventet skulle nemlig forløbe inde i Herkules Pavillonen og det glædede jeg mig til af en bestemt årsag.

Herkules Pavillonen er den hvide mausoleumslignende bygning for enden af kavalergangen i Kongens Have. I ved, den allé man giver direktioner efter, når man mere eller mindre ædru venter på vennebesøg en varm sommerdag eller den man i ny og næ, ganske forbudt er “kommet til” at cykle ned igennem. Dét er Kavalergangen – han havde humor ham Christian d. 4 🙂 .

Nåh, sidespring…

Tilbage til Herkules Pavillonen som i tiderens morgen fungerede som kongers lysthus. I vores tid har der de sidste par år ligget en lille isbod i stueetagen med servering ud af en luge. Men NU er der blevet åbnet op for 1. salen, hvor kongerne hyggede og festede. (1. salen er kun åben for reservation af selskaber og lignende – men tænk at leje den lille specielle bygning til bryllup eller barnedåb med udsigt til Rosenborg mellem søjlerne og træer). Da jeg var lille bitte stod jeg ofte og filosoferede over hvordan der mon så ud derinde bag de smukke søjler. I mit hoved var jeg desuden også kommet frem til at bygningen var Christians d. 4 sommerhus, men det skyldes nok bare at min mor ikke ville forklare mig hvad et lysthus egentlig var. Jeg husker tydeligt at tænke, at det var pænt fjollet med et sommerhus i baghaven 30 meter fra sit slot. Så jeg brugte meget tid på at drømme mig frem til at “sommerhuset” rummede noget helt specielt. Og det gør det så også… der er faktisk flere små finurligheder ved stedet. Herkules pavillonens indre er lige så fint som jeg havde drømt om – og så var det bare helt specielt at stå oppe ved de store vinduer bag søjlerne og kigge ned på den plet, hvor jeg så ofte havde stået og måbet. Never stop dreaming ;p

Processed with VSCO with a7 preset
Processed with VSCO with a7 preset
Processed with VSCO with a7 preset
Processed with VSCO with a7 preset

Hvad er Poinsettia så ?

Poinsettia er en meget misforstået plante, som er kendt under det lidt mere folkelige navn “Julestjernen”. En plante som titter frem omkring juletid, som har store røde blomsterblade og som trives i den nordiske kulde! FORKERT – der var alene 2 fejl i den sidste sætning. Jeg retter op på fejlene til sidst i indlægget under “5 gode råd til pasning af Poinsettia“.

Poinsettia er muligvis ikke trendy i manges øjne – og nok slet ikke i min generations og det synes jeg er synd. Poinsettia kommer i mange farver og former – der findes estimeret 200 sorter.

Herunder følger nu nogle fine ideer til hvordan man kan inkorporere Poinsettia, på anden vis end bare i en plantekrukke 🙂 Jeg håber I bliver lige så inspirerede som jeg blev og giver Poinsettia en chance 😉

Jeg poster løbende lidt Poinsettia inspiration på Instagram…@copenhagenwilderness 😉

Husk det er Poinsettia dag d. 12 december 😉

Processed with VSCO with a7 preset
Når man kommer op trappen til førstesalen i Herkules Pavillonen er der en lille entre. Der stod dette juletræ og pyntede med de fineste Poinsettiaer. Jeg synes simpelthen det ser så smukt ud og jeg skal uden tvivl have viderført ideen til min mors juletræ i år. Længere ned i indlægget kan I læse, hvordan man får den afklippede blomst til at holde op til 2 uger.
Processed with VSCO with a7 preset
Ved hver plads var der dækket op med en etager fra Nordal, som vi fik frit slag til at pynte. I kan se hvordan min dekoration endnu ud sidst i indlægget.
Processed with VSCO with a7 preset
På et andet juletræ inde i festsalen pyntede Krøllede Poinsettia og Airplants juletræet.
Processed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with a7 preset

Jeg hamstrede selvfølgelig mos og andre skovherligheder.

Processed with VSCO with a7 preset
Processed with VSCO with a7 preset
Dette ophæng gik direkte i mit boho-hjerte og jeg skal en af dagene have lavet en lignende! Jeg synes simpelthen at den er SÅ smuk. 1 stk. “pind” fra skoven, lidt forskelligt julegrønt, sejlgarn og en Poinsettia der er afklippet efter metoden beskrevet i punkt 5, sidst i indlægget.
Processed with VSCO with a7 preset
Processed with VSCO with a7 preset

5 gode råd til pasning af Poinsettia ( obs jeg kan desværre ikke tage kredit for rådende, men det kan de kyndige der stod bag eventet:))

1. Tjek før køb

Julestjernerne kan købes i butikkerne fra november måned. Ønsker du, at dine julestjerner skal holde i lang tid, er det vigtigt, at du tjekker kvaliteten. Kompakte blade og grønne blomsterknopper er et tegn på friskhed. ”Blomsterne” er ikke de farvede, stjerneformede blade med takker (som kaldes højblade), men de små knopper i midten – (det afklare så lige den første misforståelse tidligere i indlægget). Vælg en anden plante, hvis de er indtørrede, og undgå planter, der har stået i gennemtræk, for det tåler julestjerner nemlig ikke.

2. Undgå kulde og vind på turen hjem

Selv om planterne hedder julestjerner, er de ikke glade for kulde – planten stammer nemlig fra Mexico. Det er derfor vigtigt at udsætte dem for mindst mulig kulde på hjem
turen. Pak planterne godt ind for at beskytte dem mod vind og kulde, og sørg for, at planterne kommer indendørs hurtigst muligt.

3. Ungå direkte sollys

Selv om julestjerner er glade for lys og varme, tåler de ikke direkte sollys. Planten trives bedst mellem 15 og 22 grader.
Tip: Sæt ikke julestjernerne i nærheden frugt eller grøntsager, det får deres blade til at visne hurtigt.

4. Less is more

For lidt er bedre end for meget. Poinsettia tåler ikke at soppe i vand. Efterlad ikke vand i underskolen, og
undgå overvanding, ellers smider julestjernen hurtigt bladene. En lille sjat lunkent vand hver anden dag er rigeligt. Der kan tilsætte gødning i vandet ca. en gang om måneden.

5. Det rette snit

Julestjerner er ikke kun flotte som stueplanter, men kan bruges som afskårne i en vase eller dekoration. Når du klipper julestjerner over, er det vigtigt at stoppe plantesaften hurtigt. Det sker ved at holde den nyklippede stilk i 60 grader varmt i 5 sekunder. Herefter sætter du stilken i koldt vand tilsat holdbarhedsmiddel. Eller hold den afklippede ende i flammen over et stearinlys. Afklippede julestjerner holder overraskende længe og kan bevare den flotte farve længe,hvis man køber sådan nogle små plastik rør til afskårne blomster og kommer blomsterne i (mine holdt i 9 dage uden holdbarhedsmiddel). Alterenativt kan man også bruge lidt oasis. Skal juletræet kun være pyntet med blomster juleaften kan man bruge stilkteknikken som beskrevet og binde dem fast med ståltråd.
Tak til Stars for Europe, Floradania Marketing, nordal og ikke mindst Eckmann Studio for en dejlig dag.

    Leave a Reply