VORES TØRRELOFT

Reklame: To nye vægge midt i et byggerodet

29. januar 2020

REKLAME FOR STO:

Det er efterhånden ved at være et par måneder siden, at vi fik lavet de flotteste vægge i stuen og i soveværelset. Jeg har endnu ikke fået dem vist frem. For byggerodet, for ikke at nævne byggetmørket i forbindelse med vores stadig pågående Byfornyelse, har fået sat det meste på pause. Og naturligvis også vores december, der endte helt forkert. Tak for al den kærlighed, der blev sendt vores vej. Det kan jeg slet ikke nævne nok <3

Vi er ikke ude af flyttekasserne endnu og det meste af vores loftrum står stadig inde i lejligheden. Men vores loftrum er endelig blevet frigivet. Så nu kan vi begynde at flytte tingene tilbage. For filan det bliver rart efter 7 måneder i rod.


Jeg har her i weekenden skulle tage stockbilleder til Sto, som er firmaet bag vores nye vægge. Billeder, som de skal bruge i deres markedsførings materiale. Stuen ligner fortsat et krater af dimensioner, så jeg lavede klassikeren og skubbede flyttekasser og den slags rod, der kun opstår, når man bor i flyttekasser, ned i den modsatte ende af rummet. It’s still there! Men jeg har stornydt det, med skyklapper på! Nydt, at have en pæn spisestue weekenden over – som et lille fatamorgana i et forskubbet kaos.

Kort fortalt

Nogle af jer følger måske med ovre hos Nybygger-vinderne Lise & Michael ? De er så hamrende inspirerende og pokkers dygtige til selv at tage fat! De er i gang med at bygge det smukkeste hus fra bunden. Det var hos dem, at jeg første gang hørte om Sto. De har nemlig, i deres byggeri, fokus på miljøvenlige løsninger, noget Sto har som hjertesag.

Sto er leverandør af byggematerialer til bæredygtigt byggeri og løsninger indenfor facade, interiør og akustik samt beton og gulv – “Building with conscience” er deres motto. De leverer hovedsageligt til store entrepriser og privat byggeri. Men, man kan også kontakte Sto med lidt mindre projekter, a la det vi har fået lavet. Man skal dog være opmærksom på, at priserne er i den høje ende, hvilket afspejler de gennemtestede produkter og den gode kvalitet. Den løsning vi har valgt koster ca. 625 kr. pr. kvadratmeter. Men prisen bliver billigere, hvis der er tale om mange m2. Kontakt derfor Sto for projektspecifikke priser, for det kan jeg slet ikke vejlede om. I kan kontakte Dorthe Nielsen der er Butiksansvarlig på Tlf. 28 12 77 76 eller d.nielsen@sto.com

For jer der kunne været interesseret, så kan I til sidst i postet læse om, hvordan Sto tænker miljø og bæredygtighed ind i deres arbejde og produkter.

1 produkt med 2 forskellige resultater

Det produkt vi har fået på væggene, er en kalkbaseret spartel, der hedder StoCalce Fondo i tone 16017. Det er faktisk fuldstændig den samme spartelfarve, der er kommet på væggene i vores spisestue og i soveværelset – begge i to lag. Det er den voks, der til sidst er blevet tilføjet i soveværelset, som giver den anderledes farve og udtryk. Voksen er en StoLook Wax med StoTint Aqua Umbra. Den gør væggen mere modstandsdygtig, strukturerne langt mere levende og rå, alt i mens væggen føles blødere.
Der er også voks på spisestuevæggen, den er bare uden farve.

Selve StoCalce Fondo kan tones i alle farver.

I kan se hvordan man påfører spartlen i teknikken StoOriente lige her.

Det er samme spartel og teknik der er blevet brugt i begge rum. Forskellen er, at vi i soveværelset har påført to lag farvet voks.

En Stomester

Vi fik hjælp af en StoMester, til at lave vores vægge, da resultatet skulle sikres at være i en kvalitet, der kunne bruges til stockbilleder. En STOmester er en virksomhed, der har specialiseret sig i at anvende Sto produkter. Det var egentlig ikke fordi Sto ikke havde tiltro til vores spartle-skills, men det var rart, at der lige var en professionel til at tage over, da vores mange skråvægge og varmerør ikke ligefrem gør opgaven nem. Og på daværende tidspunkt var projektet tiltænkt en weekend og med hurtig fremvisning. De planer blev jo så ændret. Det jeg prøver at sige er, at man godt kan gøre det selv, hvis man ikke som vi troede havde kort tid at løbe på.

Den StoMester der udførte vores arbejde var Hansens Byggefirma Aps; en familievirksomhed ejet af en far og søn. Vi fik fornøjelsen af dem begge henover weekenden og til lidt finish noget tid efter. Udover at være dygtige, nøjsommelige og effektive, så vil jeg lige indskyde, at de også er ekstremt underholdende at have besøg af. Så en kæmpe anbefaling herfra. De har specialiseret sig inden for både murer-, beton-, og tømrerarbejde – så de kan hyres til lidt af hvert.

Du kan finde en StoMester nær dig her.

Påføring af andet lag StoCalce Fondo af Hansens Byggefirma Aps // Vores malerlampe var væk, så voksen påføres i dårlig belysning fra “Arne” (det kræver ikke den store nøjsommelighed, den skal bare på nogenlunde jævnt)

Den midlertidig spisestue

Spisestuen er midlertidig – væggene en keeper! De går ingen vegne! Men spisestuen rykker vi igen ind i den anden stue, når tømrerne er færdige. Derfor har vi heller ikke hængt noget op på væggene eller dimset løs omkring dem. Det venter vi med til når rummet igen bliver til en forlængelse af vores stue og kontor. Noget der altid har generet os, er nemlig blevet fikset under byfornyelsen; vores tre Velux vinduer er blevet løftet i forbindelse med at vores tag er blevet det. Og det har haft kolossal betydning for rummet. Før blev der hurtigt trængt i højden under vinduerne. Selv for korte mennesker som os! Men nu kan vi sidde der. Vi kan rent faktisk sidde der, uden at se os for, når vi rækker efter sovsen!

Billederne er altså “for show”, omend jeg synes det ser så pokkers fint ud, med med de varme træmøbler op mod væggens organiske look. Der er en helt særlig ro omkring det.

Væggene er nogle toner varmere end gulvet og så er det bare drønlækkert at røre ved, såvel som at se på – råt og blødt i ét!

STOCalce Fondo – tone 16017
Selvom jeg er ærgerlig over at skulle skille møbler og væg fra hinanden, så glæder jeg mig til at skabe noget helt andet i den her krog.

Den rå væg i soveværelset

Vi havde egentlig forestillet os, at vores Sto-vægge i soveværelset skulle være i en varm farve. Og vi var helt overbeviste efter vi havde besøgt Sto’s showroom, hvor vi så en prøve på en sart Marrakech-varm farve. Vi var helt solgt. Og mig på tanken om at få lidt farve ind, fra mit andet hjemland. Men efter at have leget lidt med vægfarven en i app, mod vores interiør, kunne jeg ikke rigtig forene mig med det, uden også at skulle ændre alt muligt andet. Så vi valgte at gå med samme farve som i spistuen, men med en farvet voks.

Væggene er simpelthen blevet så flotte. Nogen vil nok mene at de er for dramatiske til et soveværelse. Men vi elsker det rå/afpillede, lidt beskidte betonlook. For os er det hyggeligt.

StoOriente i farven STOCalce Fondo – tone 16017 med to lag StoLook Wax med StoTint Aqua Umbra

Vores soveværelse er sådan set færdigt. Forleden fandt vi et IKEA spejl på DBA til små 60 kr. der bare skulle have lidt lim. Nu skal vi skal bare have fundet nogle sengelamper og så skal der nok også sættes gardiner op, selvom om mange mener, at det er et faux pas i en kvist. Vi får se! Jeg tror det bliver flot, når vi en dag kommer dertil. Men vi venter lige til stilladset er taget ned og vi igen kan fornemme lyset i rummet.

Man blander selv farve i voksen. Man kan altså lege med tonen og dybden
Vi har intet sengegærde, så det er vigtigt for os, at væggen ikke tager skade af friktionen fra puderne. Væggen har derfor fået to lag voks.

Jeg elsker den lille huleeffekt, det er kommet under givet under tagfaldet! TAAAAK STOmester!

STO og miljøet

De bæredygtighedspunkter, som Sto arbejder efter:

1. Sto-produkter yder et væsentligt bidrag til vigtige emner inden for bæredygtighed: f.eks. klimabeskyttelse, bygnings-, energi-og ressourceeffektivitet, beskyttelse og lang levetid, sundhed og trivsel

2. Alle råstoffer i produkter fra Sto opfylder brugsrelevante krav og er optimerede med hensyn til deres indvirkning på miljøet -baseret på den nyeste teknologi.

3. Sto-produkter fremstilles energi-og ressourceeffektivt; der anvendes regenererende råstoffer, hvis det kan kombineres med økologi, økonomi og gode sociale forhold

4. Sto evaluerer og understøtter bortskaffelses-, genanvendelses-og genbrugspotentialet i de fremstillede produkter og ønsker en produktion, der kan foretages med optimal teknologi og økonomi. For alle Sto-produkter har de udarbejdet et bæredygtighedsdatablad, der beskriver hvor langt produktet er kommet på en lang række parametre.

 • Reply
  Emma
  29. januar 2020 at 11:05

  Jeg er så vild med soveværelsesvæggen.. Den giver mig totalt Berliner-vibes. <3

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   29. januar 2020 at 12:16

   Den har nemlig det der “afpillede look”,som jeg også forbinder med et “berliner look” 🙂

   Og tusind tak, vi er også så glade for resultatet!!

 • Reply
  Cathrine
  31. januar 2020 at 11:35

  Vildt flot!!!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   1. februar 2020 at 9:19

   Tusind tak altså 😀

 • Reply
  Alexandra
  29. februar 2020 at 19:13

  Det ser mægtig fint ud 🙂

  Hvor er det lange spisebord fra?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   5. marts 2020 at 9:54

   Tusind tak <3
   Det måler 220 cm 🙂

   • Reply
    Alexandra
    13. marts 2020 at 12:17

    Hihi var nu mere interesseret i hvor man kan finde bordet?

    🙂

    • Reply
     Copenhagen Wilderness
     24. marts 2020 at 9:24

     Hej Alexandra

     Beklager det længe ventede svar, men jeg har ligget syg.
     Vores er fra DBA, men man kan finde lignende nye ved at søge på “berliner borde/bænke” 😀

Leave a Reply