VORES TØRRELOFT

Nyt String System og et smut til Sverige for at købe det billigere

4. februar 2020

Tilbage i November var vi et lille smut i Malmö. Et lille smut, som endte med at blive er dyrt smut. Men helt bestemt billigere, end hvis vi ikke var smuttet. For vi endte med at spare næsten 5000 kr. ved at købe vores String System i den sydsvenske “hovedstad” og det lille tip vil jeg gerne dele med andre, der måske står med fremtidsplaner om et String.

Overvejelser om størrelse og farve

Vores soveværelse er ikke særlig stort. Og det bliver heller ikke ligefrem større af, at vi har skråvægge. Vi har derfor meget længe været på udkig efter et garderobesystem, der ikke vil stjæle for meget plads. Så da jeg ved et tilfælde så, at String nu også laver garderobeløsninger, var jeg solgt og hurtigt i gang med, at overbevise Allan. Det var heldigvis ikke svært. For vi har længe haft i tankerne, at købe et String System til stuen. Det fine ved String er, at det kun er 30 cm dybt – ideelt til små rum! Men de er ikke just billige og vi er aldrig rigtig blevet enige med os selv om, hvilken farve der vil passe i stuen. Så pengeprioritering + ubeslutsomhed = no String!

Vi valgte at gå med modellen i eg. På billeder synes jeg egentlig at versionen i valnød er den smukkeste. Men jeg bliver altid en smule skuffet når jeg ser den irl. Jeg forventer sådan en dyb og varm tone, men jeg mødes af sådan en lidt fad og støvet en.

It’s not you. It’s me.

Skufferne er smalle, så hvis man har meget tøj, vil jeg ikke anbefale systemet. Med mindre man selvfølgelig bygger sig et stort string system. Vi har fået plads til alt vores tøj med Marie Kondo’s foldeteknikker.

Her købte vi vores String

String er et Svensk design fra 1950’erne, så de fleste designmøbelkæder forhandler dem i vores naboland. Vi købte vores hos Svenssons i Lamhult der ligger i gågaden, ca. 10-15 min fra Malmø Centralstation. Designtorget der også ligger i centrum, forhandler også String. Så undersøg hvem der har de bedste priser, når du skal købe. Der er nemlig lidt variation, har jeg bemærket.

I kan bygge jeres system her og få den danske pris.

Udover besparelsen ved den lave svenske krone, var der også 10% rabat. Så vi endte med at spare de godt 5000 kr. og få det hele leveret til København for ca. 600 kr. et par uger efter. Ventetiden skyldtes at der var en del i restordre.


Vi fandt efterfølgende ud af, at man altså ikke behøver at tage til Malmö, hvis man allerede ved hvad man vil have og ikke har brug for at se det. Man kan maile Svenssons, aftale videre og købe det hele online. Vil man spare turen over, men alligevel har brug for at se det, så har Illums Bolighus et lille område med reolerne her i København 😀

Det er selvfølglig også billigere at tag toget fremfor at bilen. Husk pas 😉

Jeg har samlet et par Malmø favoritter i bunden, hvis man vil lave en tur ud af det.

Marie Kondos foldetekniker

Alt vores tøj kan snildt være der. Alt undtaget vores outdoortøj. Men det har vi også planer om at få et skab til på loftet. Vores loftrum ligger nemlig i forlængelse af vores af vores køkken, hvilket er temmelig bekvemt. Men tag et kig i skufferne inden du køber, fordi de er altså mindre end de fleste.

I skufferne bruger vi Marie Kondo’s foldetekniker. I kan se hvordan man gør her.
Jeg er blevet helt besat af det overblik og plads det giver. Selv vores underbukser bliver foldet. I kid you not! Det er så underligt tilfredsstillende! Grænsende til terapeutisk. Og det tager ingen tid, når først teknikken sidder i skabet.

Et kig ned i Allans t-shirt skuffe. Man behøver forresten ikke kæle for tøjet som Marie Kondo gør. Det er for bizart, synes jeg.

Hvis du alligevel er i Malmø

Granit – Den butik giver mig altid den sygeste trang til at få ryddet op og systematiseret alt herhjemme. elsker den her kæde. Hvornår man den kommer til DK?

Atrium – Morgenmad og frokost. Et helt igennem fantastisk hyggeligt sted. Se bare deres Instagram!

Mineral – Aftensmad. Lækker plantebaseretmad og virkelig hyggelig. Jeg var der med Visit Sweden sidste år. Og det er virkelig anbefalelsesværdigt!

St. Jakobs Stenugnsbageri – Perfekt til Fika

Noir Kaffekultur – Fin café og god mad

AB Småland – Conceptstore og hyggeligt café

Nordic Streetfood – Jeg har aldrig været der. Men det ser hyggeligt ud. Det ligner lidt vores gamle Papirøen <3

 • Reply
  Sofie
  22. juni 2020 at 11:46

  Hej Julia,

  Tak for et godt skriv!

  Vi har selv gået og kigget på denne type garderobeskab og synes det er et godt tip at tage til Sverige.
  Jeg ville blot høre hvor højt jeres skab er og i givet fald hvor lange jeres væggavler er?

  Jeg ser frem til at høre fra dig 🙂

  Mvh
  Sofie

Leave a Reply