GRØN HVERDAG

Sweater weather – 12 favoritter i uld

5. november 2020

Min yndlingstid på året har stået for døren i noget tid. Og den varer heldigvis ved længe endnu. Køligt vejr, grå og tågede dage. Ammen jeg elsker det!

Noget jeg ofte får spørgsmål om er, hvor jeg har mine uld sweatre fra.
De fleste har jeg købt i Island eller i friluftsbutikker – og de er for det meste temmelig gamle og derfor umulige at linke til.

Uld holder en evighed, hvis man passer godt på det!

Ingen af mine 100% ægte uld sweaters har nogensinde været vasket. For det behøver de ikke, medmindre de er blevet åbenlyst beskidte. For uld skal bare luftes og så er det lugtfrit efter ganske kort tid. Selv en uld sweater som dufter kraftigt af bål, vil efter et par timer dufte af uld igen (jeg vil dog personligt gerne beholde bålduften, så længe jeg kan).

Til at vedligeholde mine sweaters bruger jeg en steamer og en elektrisk fnugfjerner ved behov.

1. Övik Nordic sweater fra Fjällräven er en af mine personlige favoritter – og så fås den i 4 flotte farver. Ulden som er brugt, kommer fra gårde, der følger de strengeste kriterier vedrørende dyrevelfærd, forvaltning af jorden og brug af kemikalier. Og så hepper jeg på, at de laver en dame model i farven Deep Forest.

2. Endnu en favorit fra Fjällräven – en mønstret Övik sweater

3. Islandske Farmers Market smukke uld ponchoer spottede jeg hos ResRes her på Nørrebro. En butik der udelukkende forhandler bæredygtige produkter.

4. Sweater fra Norske Tufte Wear. Fås i 3 farver.

5. Unisex Svalbard Sweater fra norske Devold Norge. Devold har produceret uld tøj siden 1853 – og er den ældste producent af strikkede beklædningsgenstande i Norge. Rullekraven fås også i en virkelig fin gul!

6 & 7. To virkelig fine sweaters i modellen Veda lavet i 100% Shetlandsuld, fra svenske Jumperfabrikken.

8. Elís Icelandic uld Sweater. Jeg drømmer sådan om at komme tilbage til den islandske natur.

9. Sally knit fra danske Skall Studio – en kraftig sweater lavet i 100% ren uld fra danske får på Fyn. Spundet, strikket og syet i Danmark, er den.

10. Nordsjø Womens Split Seam Sweater også fra norske Devold.

11 & 12. Scandinavian Sweater og Jeanette er fra Svenske Skhoop.

Skulle nogen være interesserede, så er der ingen reklamelinks her i postet.

    Leave a Reply