VILLA VILDNIS

Sådan har vi indrettet badeværelset i Villa Vildnis

13. november 2020

Lige om lidt er vores badeværelse i Villa Vildnis færdigt. Endelig! For det har trukket ud. Men vi har også kun haft weekenderne og endda undtaget hver tredje, da jeg har vagter. Og så har vi selvfølgelig også holdt en masse weekendfri, hvor vi er blevet grebet af sideprojekter. Vi er eminent dygtige til overspringshandlinger, hvis jeg selv skal sige det.

Det bedste er, at vi har lavet det hele selv!
Jeg er så stolt over hvad vi har præsteret, helt uden at have prøvet sådan noget før – udover lige at male og sætte fliser op. Ikke så meget som at have skåret i gips, havde vi prøvet inden det her.
Vi har da helt bestemt haft et par åndssvage “hovsa’er”, men dem vil jeg gemme til Før/efter blogpostet! Vi har bl.a. præsteret klassikeren med at hænge armatur skævt op på vores nye flisevæg! Jeg siger ikke at stemningen var dårlig. Men den var bestemt heller ikke god.

En lille recap af processen:


Først tømte vi badeværelset, så skrabte vi alt tapet af. Og det var noget juks. Så flåede vi det hele ned.
Så satte vi ny dampspærre op, vådrumsgips, vi vådrumssikrede til den store guldmedalje, så satte vi fliser op, lagde gulv, vådrumsspartlede væggene uden fliser, fugede væggene med Epoxyfuge, så vi er garanteret hvide fuger forevigt, malede, lave nye vindueslister (fordi vi lavede en fejl da vi satte fliser op), satte armatur op (det blev et veritabelt drama, mere om det en anden gang), byggede et badeværelsesmøbel, installerede et nyt wc og lige om lidt; d.20/11 kommer vores VVS’er og sætter vores kobber vandrør op.
Jeg er så spændt, for det vil klart ændre det rene look, som rummet har nu. Rørene skal nemlig løbe ude på væggen. Det er ikke et valg vi selv har foretaget, men en nødvendighed ift. husets konstruktion. Men vi har valgt at embrace det (hvad filan hedder det på dansk? Ordet er helt væk). Og så kommer det til at passe så godt med vores valg af væghængte armaturer.

Armaturerne får et blogpost for sig, når det hele er oppe! Jeg har ærlig talt aldrig set noget så pænt i hele armaturverdenen 😀

I er en del, der løbende har spurgt til vores fliser, vores vask og hvilken epoxy vi har brugt. Så alt det har jeg samlet til jer herunder i et slags “Villa Vildnis badeværelses moodboard”.

Når vores badeværelsesmøbel er helt endeligt færdigt, så lover jeg at viser jer det. Vi har lavet det ud af 100 år gammelt genbrugstræ, som vi købte i Genbyg. Underdelen har vi lavet ud af et Ivar skab fra IKEA, som vi har bygget totalt om og bejdset.

Nordisk Skovromantik

Jeg har de seneste par måneder samlet lidt badeværelsesinspiration i denne Pinterest mappe. Fy, der er altså mange flotte badeværelser derude!

Nogle af badeværelserne er lidt måske lidt off ift. til temaet, hvilket skyldes at der også er havnet lidt inspiration til vores badeværelses make-over herhjemme. Ikke at det sådan liiiige er på tegnebrættet i den kommende tid.

1. Smukke sæber fra Mellow Mind , som jeg har en aftale med mig selv om, at tage ind og købe et par stykker af i A Door, inden en af mine min vagter i den kommende uge. Jeg har nemlig lavet os en lille “hylde” som ligger på selve vasken (giver det mening)? Den er lavet af træ fra en gammel trækasse, som jeg fandt på genbrugsstationen. Hylden er perfekt til en sæbe, neglebørste og et lille stearinlys.

2. Vi har ikke meget plads på badeværelset, så vi havde brug for en lille fritstående håndvask, uden plads til armatur. Det var ikke nemt at finde en med det rigtige look og slet ikke med den rigtige størrelse. Så vi har været alle tanker og kreative processer igennem. Men så fandt vi fandt en – og så til kun 399 kr. inkl. levering. Vi var temmelig skeptiske. Og vi blev ikke mindre skeptiske, da vi var forbi hjemmesidens Trustpilot anmeldelser. Yikes! Men vi tog chancen og det gav pote! Vasken kom på 4 dage og den er simpelthen så pokkers flot!

3. Vi har været mange tanker igennem vedr. bruseforhæng vs. brusevæg. Og har vi overhovedet lyst til at klemme mere ind, i det lille badeværelse? Vi er i tvivl Jeg har dog øjne på denne cirkulære bruseforhængsholder, som passer helt eminent ind til den armaturstil vi har valgt! Prisen er dog ret prebret! Så vi går lige i tænkeboks og mærker efter, hvad vi synes er det rigtige, når vi har haft badeværelset i brug i noget tid.

4. Jeg tror vi har været inde i samtlige fliseforretninger i København og omegn. Og vi fik ingen “forløsning” før vi begyndte at besøge de svenske! Så et lille tip herfra; kør til Malmö og besøg “Kakelcentralen“. De har overdrevet meget i deres showroom! De fliser vi bestilte er fra spanske Peronda. Flisen hedder Mirambel FS og den fås også i en flot blå version. En flise består af 9 små fliser. Det virkede underligt i starten, men det var ærlig talt skide praktisk og effektivt at gå til.

Vi valgte at gå med en “hjortebrun” fuge eller “lårtebrun” som I døbte den Instagram. Og det blev simpelthen så fint. I linket til flisen, kan I se dem lagt med en lys fuge, som også er super flot! (Man kan desuden vælge at se flisen med mange andre farver fuger).

På væggen valgte vi ganske almindelige hvide fliser fra STARK. De findes ikke på deres hjemmeside, men de har dem som standardsortiment. Dem fugede vi med hvid Epoxy fuge fra Starlike Evo (vi købte vores hos Mosaikhjørnet og den fås i et væld af farver). I kan se processen på instagram i min highlight. Det var overraskende nemt at arbejde med. Grunden til at vi valgte Epoxy er, at vi har meget jern i vores gravede brønd – et problem vi først er foruden, når vi en får lavet en boret brønd – på sigt.
Epoxy skulle være 100 % modstandsdygtig overfor misfarvning (så tak til alle jer der tippede om det). Så vi skulle meget gerne ikke få røde fuger. Jeg holder jer opdaterede 😀

5. Reklame – Håndlæder i organiske farver skal pryde badeværelset. De her Vaflede håndklæder er fra Hm Home (Reklamemarkeringen, skyldes at jeg tidligere har haft et samarbejde med Hm Home og derfor skal markere alle produkter derfra)

6. En Neglebørste er et must. Vi kan ikke leve uden. Især når vi er i skoven og altid piller i skovbunden. Denne smukke neglebørste er fra Blindes Arbejde.

7. Jeg ELSKER alt med dufte; duftlys, duftpinde, duftolier… og især sandeltræ, cedertræ, eukalyptus, mahogni, patchouli og orangeblomst. Bare ikke lavendel eller rose. Levende duftlys skal der til .

8. Der hang i forvejen en lille knagerække i fyrretræ på badeværelset, som vi vil genbruge derude sammen med spejlet. Knagerækken i collagen, er fra Svenske Iris Hantverk. Vi har den faktisk hængende i soveværelset herhjemme. Yndig er den!

9. Økologiske plantebaserede duftpinde: Jeg elsker at eksperimentere med nye dufte, så fornyeligt købte jeg duftpinde fra Svenske Gröna Gredaline med duften Cashmere Legnos. Duften er blid med et strejf af ceder og sandeltræ.

10. Messing risten fra svenske Bauhaus, var I mange der var henrykte over. Men desværre fås den kun i svenske standardmål: 20 x 20 cm. Den danske lyder på 15 x 15 cm. Så medmindre man alligevel skal lægge nyt gulv, giver den ikke så meget mening. Men der findes altså også rigtig mange flotte messing riste i danske mål.

11. En lille ansigtsbørste og andre små remedier til selvforkælelse er noget af det jeg gerne vil blive bedre til at byde mig selv. Så der skal stå et lille “selvforkælelses kit” i hytten.

12. Vi sorterer alt affald og som det er nu, har vi kun bestilt sommertømning af vores skraldespand, som står længere oppe af skovstien (hver anden uge). Resten skal vi aflevere nede i byen. Så vi tænker utroligt meget over hvor meget affald vi producerer, ligesom herhjemme. Man bliver i hvert fald meget mere opmærksom, når man har lagt til den endelige skraldepand! Genanvendelige rondeller har jeg brugt i ca. 1 år. Dem jeg har nu er fra Isangs. Men de her hæklede nogle fra Humdakin er nu også fine. Jeg får helt lyst til selv at lave dem. Dog tænker jeg, at de måske suger ret meget? Har nogle af jer erfaring med dem eller hjemmehæklede?

13. Sæbeskål og en tandbørsteholder i emalje, er på ønskelisten. Jeg er dog mest til keramik, men emalje går ikke så nemt i stykker og på et lille badeværelse, hvor fagterne flyver, så kan jeg godt lide ideen om, at ingen skal lide flisedøden. Men måske jeg skifter mening. Det er jo sket før 😛

    Leave a Reply