Hermed en lille nem opskrift på lækker og cremet Dalgona kaffe, som jeg kastede mig ud i at lave for første gang i dag, efter at have set den trende på forskellige medier. Drikken kommer fra Sydkorea og minder mest af alt om et mix mellem en almindelig iskaffe og en iceblend.
Super lækker, nem og cremet er den i hvert fald… og så skal man bare bruge helt almindelig instant kaffe. Der ikke noget med at stå og fifle med espressoshots eller andet (det virker vidst heller ikke med alm. kaffe)
Skummen tager bare halvandet minut at lave med en håndmixer og resultatet er en luftig kaffeskum, som jeg snildt kan forestille mig også må være lækker, at komme oven på en portion vaniljeis eller dyppe cantuccini i (se evt. min opskrift på nemme cantuccini her). Og så kan jeg forestille mig at skummen også må være god at nyde sammen med Baileys eller Kahlua – yum!!!!! Og altså det er ikke meningen, at man skal spise skummen med ske (det bliver lidt for bittert). Man skal mixe den med mælken i glasset, så konsistensen bliver cremet.
Jeg har ikke prøvet at lave Dalgona kaffe på almindelig mælk. Men på havre- og vanilje soyadrik, hvor man netop opnår den der lidt Iceblend-agtige søde smag.
Smagen afhænger af, hvilken Instant kaffe man bruger. Jeg har brugt Irmas økologiske, som jeg ikke synes er speciel bitter.
Ingredienser
Opskriften er super nem at huske, for man skal bruge et lige forhold af (jeg tror måske ikke at man får skum, hvis man ikke overholder forholdene):
- 3 spsk sukker (flere af jer har kommenteret på instagram, at man også kan bruge Sukrin)
- 3 spsk instant kaffe
- 3 spsk varmt vand
Derudover skal der mælk i, i den mængde man selv behager, samt lidt isterninger.
Lige dele sukker, kaffe og vand (selvom man umiddelbart ikke kan se det på billedet).
Fremgangsmåde
- Kom kaffe og sukker i en skål
- Tilsæt varmt vand og sørg for at opløse kaffen og sukkeret, så godt du kan, inden du begynder at piske
- Pisk med håndmixer til du opnår en fluffy skum (ca. halvandet minut afhængig af speed)
- Hæld kold mælk og isterninger i et glas og slut af med kaffeskummen på toppen. Afslut evt. med lidt revet chokolade (jeg brugte Rittersport, for det var det vi havde i disse begrænsningstider :))
- Så er der bare tilbage, at drikke kaffen. Men sørg for at vende skummen i mælken inden.
Piske piske piske i ca. halvandet minut.
6 Comments
Anniks
31. marts 2020 at 9:27Jeg ELSKER Dalgona kaffe og jeg har stadig optur over, at de tre 3 ting sat sammen, kan give den skum ?
Copenhagen Wilderness
31. marts 2020 at 11:52Jeg var godt nok også skeptisk, da jeg kastede mig ud i det. Faktisk så troede jeg ikke helt på det. Men jeg tog da helt fejl. Det var uventet mad-kemi:)
Christina
5. april 2020 at 14:27Tak for kaffe. Den er virkelig godt! Den bliver en fast sommerven <3
Hvor har du købt sugerøret i stål?
Copenhagen Wilderness
17. april 2020 at 6:32Det er købt i Gå Grøn i Jægersborggade 🙂
Og velbekommen <3
Lisa
9. april 2020 at 8:05Kan man ikke bruge et espressoshot i stedet for frysetørretkaffe?
Copenhagen Wilderness
17. april 2020 at 6:32Det kan man godt, men det bliver vidst på ingen måde lige så fluffy som med det frysetørrede. Men lidt cremet skulle det vidst blive. Magien ligger åbenbart i pulveret 😛