VORES TØRRELOFT

Mit weekendprojekt: Subway Tiles

7. november 2016

img_6364I går gjorde jeg fliserne rent så de i aften er klar til fuge.

img_6406A beautiful mess.

Vi er øjeblikket i gang med et lille weekendprojekt, som faktisk ender ud i et mandagsprojekt for kærestemanden: nemlig at sætte subway-, newyorker- metrofliser (kært barn har mange navne) op i vores køkken. Jeg har længe drømt om at få sat dem op i køkkenet, så da irritationen over at vi nok alligevel ikke kan få drømmegulvet (efter 3-4 måneders forhandlen frem og tilbage) og efter gulvmand nummer 2 var på besøg, med knapt så gode nyheder – så skulle der SKISME ske noget, som jeg kunne styre og være VORherre over!

Kærestemanden blev adviseret over sms med en formulering, der på ingen måde gav ham plads til at protestere, akkompagneret af et par “inspirations billeder”. Helt nøjagtigt 2 min. efter var han da også klar på sådan en lille udfordring og efter 20 min. havde jeg på baggrund af diverse guides og tutorials støbt en indkøbs seddel sammen og et ca. budget for de 3 m2 der skulle dækkes. Kærestemanden godkendte budgettet på max. 1500 kr. og så mødtes vi ellers i STARK.

Jeg vil i øvrigt gerne lige gøre ALLE opmærksomme på, at det ikke er for sjov, at der står store A-skilte i Metronedgangene, hvor der med store bogstaver står at rulletrapperne er glatte! Jeg løb nemlig ned af den sidste rulletrappe for at nå metroen “mod STARK”. Jeg løber ofte, fordi det åbenbart er ganske utænkeligt for mig at vente 2 min. på den næste metro. Det resulterede i at jeg gled 4 trin ned af den rullende satan og pådrog mig 6 symmetriske blåmærker på underarmen og fik skrabet huden af mit ene bagben lige så symmetrisk! De “tænder” der er på kanten af hvert trin er jo noget fanden har skabt! Så sad jeg pludselig dér på det ene trin og grinede forfjamsket og en anelse hysterisk af min egen klodsethed, da den ene af de 3 mænd jeg slidede forbi, heldigvis hjalp mig op. Fordi jeg havde da slet slet ikke slået mig og vise det… DET skulle jeg da I HVERT FALD IKKE! Men, shiiiiit hvor havde jeg fart på og det var heldigt at jeg ikke kom mere til skade! Det vildeste er nok at tiltrods for at jeg fik blødende sår på hele mit bagben, så fik jeg ikke revet hul i mine nylonstrømper! Det må virkelig kvalificere sig til at være et af livets små mysterier eller også er H&M nylonstrømper kun følsomme overfor “uheld” der ikke er åbenlyse nylonkillers?! Det er nemlig ikke første gang at de overlever det usandsynlige. Da jeg i sommers styrtede på cykel (ædru naturligvis :P) skete der intet med nylonstrømperne! Men knæ derimod…: IK’ for børn!

Nåh sidespring…

Blå og blødende fik vi i STARK samlet materialer sammen og herfra tog vi toget videre til Glostrup, hvor vi skulle hente fliserne hos Mosaikhjørnet. Her fik jeg også kigget nærmere på de cement gulvfliser jeg gerne vil have lagt i vores lille køkken. Fliser som nok er de mest fotograferede café fliser i hele Købehavn: dem fra Mirabelle Bakery her på Nørrebro 🙂 Fliserne hedder Tanger og støbt ud fra metoder stadig benyttet i mit andet hjemland; Marokko. De er SÅ smukke!

Lørdag kom vi ret ret sent i gang med at sætte fliserne op, så vi skød lige de sidste 7 rækker til om søndagen og hermed røg definitionen “Weekendprojekt”. Fliseklæberen skal nemlig tørre i minimum 24 timer før der må fuges – så dette må først gøres i aften.

Lige om lidt venter en aftenvagt for denne sygeplejerske, men heldigvis er kærestemanden klar på at fuge væggen i aften! Så jeg glæder mig som et lille barn, til at komme hjem og se det endelige resultat. Der skal nemlig hvid fuge i så looket bliver markant ændret!

Min eneste betænkelighed ved at kærestemanden er alene hjemme med dette i aften.. .er at han skal tage procesbilleder til den DIY jeg laver i løbet af ugen … det er så sandelig en gyser!!!!!!!!!

 • Reply
  Marie
  7. november 2016 at 16:15

  Det er helt vildt pænt – mega god ide 😀

 • Reply
  Caroline
  26. februar 2017 at 17:05

  Jeg vil vildt gerne se den DIY på dette projekt, man kan ikke finde den 🙁

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   28. februar 2017 at 8:00

   Haha…det kan jeg egentlig heller ikke – fordi jeg har sat det “til privat”…haha. UPS. Jeg udgiver igen ;D

Leave a Reply