ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Reklame: Forlænget weekend i en Flexbolig på Møn

2. oktober 2018

Reklame for Flexbolig

For ganske nyligt åbnede der sig en ny mulighed sig for os, som vi ikke lige havde overvejet, fordi vi slet og ret ikke kendte til den!
En mulighed der omhandler, at kunne udskifte vores fine Nørrebro, med marker, skov og æbletræer i haven, når vi har lyst. Men før jeg lister mig ind på at fortælle jer hvad det er, så giver det måske bedre mening, hvis jeg lige kort fortæller, hvad hele blogpostet udspringer af. Så det gør jeg lige så kort, som jeg evner…

Jer der følger med og har gjort det i noget tid ved, at Allan og jeg er på jagt efter et isoleret fritidshus ved skov og natur. Et sted vi kan køre til indenfor to timer, når vi har tid og lyst. Et sted hvor vi kan samle vores familier, sidde foran et bål med guitaren, sætte et drivhus op og skabe de udendørs rammer, som vi ikke kan få her i Købehavn, hvor vi har ting vi aldrig kan få på landet. Balance I ved… ;P

Vi har primært haft kig på hytter i Sverige, da deres sommerhus priser er noget mere favorable end de danske priser. Og så er jeg bare vild med den svenske natur og den mulighed der er for at købe et fritidshus der reelt set ligger isoleret. Det ret svært at finde et sommerhus i Danmark, der ikke koster kassen og som samtidig ligger øde. For i Danmark har vi  jo deciderede sommerhuszoner, hvilket betyder at sommerhusene ofte ligger tæt. Og så er der alt det med at man kun må opholde sig i sommerhusene i en defineret periode. Men alt det har vi fundet en løsning på, hvis vi vælger at købe en Flexbolig i Danmark.

En Flexbolig, et helårshus helt uden bopælspligt, som man kan bruge som Fritidshus, lige så tosset man vil. Når en helårsbolig er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt og man kan derfor anvende boligen som et fritidshus eller som et ekstra hjem. Der er ingen lovmæssig begrænsning på, hvor meget man må anvende huset i løbet af året. ​Man kan også flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det. Det jeg synes er allermest interessant er, at det nu har åbnet en masse døre for os, da der i Syd Danmark er virkelig mange skønne Flexboliger; huse og små gårde til salg, som lige netop har den isolerede naturstemning, som vi har øverst på vores ønskeliste. Desuden er priserne altså ret gode, ift. hvad vi ellers har haft kig på i Danmark. Og Syd Danmark er virkelig overraskende smuk, for selv om jeg har boet en del af min barndom i Karrebæksminde, så har jeg aldrig været på Møn, hvor vi i sidste uge tjekkede ind i en Flexbolig. Og det vil jeg altså lige vise jer lidt billeder fra, for Møn og omegn var i den grad en positiv overraskelse!

Dronning Alexandrines Bro over til Møn.

Vores landidyl af en Flexbolig, der ikke lå særlig langt fra Lendemark og den hyggelige gamle middelalderby Stege.

I tre dage boede vi i et smukt gammelt bindingsværkshus, med kæmpe have og udsigt til marker og vand. Og for at gøre det hele lidt mere hyggeligt, så havde vi inviteret min mor, min søster og hendes 3 krudtugler med derned, så vi kunne samles præcis som vi har tænkt os med vores fremtidige fritidshus.

Vi havde nogle helt fantastiske dage, kun halvanden times kørsel fra vores egen opgang her i København. Vi gik lange ture langs med kysterne, ledte efter Danefæ på markene, plukkede æbler i haven, smuttede sten ved vandet, spillede brætspil, bagte, sad foran brændeovnen og lavede ingenting, imens vi nød at der ingen overgang var mellem hjemmet og naturen.

Vi havde den hyggeligste overdækkede terrasse, som vi grillede ved den ene aften på trods af regn. En terrasse som denne eller en vinterhave/udestue er højt på listen, når vi selv kigger efter bolig. Eller muligheden for selv at bygge en, så den kan blive pyntet men planter, lyskæder og et par hængekøjer.

Klassisk sommerhus stemning.

Æbelplukning runde 1…

Æbleplukning runde 2, da jeg indså jeg skulle bruge flere… 🙂

Æbletærte på vej…

Det der med at have et drivhus i haven… drømmen blev ikke mindre.

Aftensol og aldeles stilhed i haven… udover min nevø og niecer der bouncede rundt på trampolinen.

Sensommer aftenhygge lige der…

De gyldne minutter inden solnedgang og at blive blæst godt igennem, inden turen går hjem til lun æbletærte.

Lige ved vores Flexbolig lå der også et lille bitte skovområde, der ledte ud til vandet….

…hvor kunne man sidde her i stilheden.

Regnvejrshygge.

Billeder der hænger lidt skævt, tilfældige kopper og tallerkener med skår og ild i brændeovnen er noget af det jeg forbinder med sommerhuse.

Vores Fritidshus skal have en rigtig bålplads. Men vi improviserede og fik lavet snobrød og skumfiduser på grill. Det tog bare lidt længere tid end det plejer – “extra slow food” og ekstra lang hygge i soveposerne foran den.

En lille time out på altanen og endnu en fantastisk solnedgang over markerne.

Friske æg fra en gårdbutik vi stødte på, på vejen til Knuthenborg Safaripark og rester til frokost <3

Saft og marmelade på farten – det her er altså noget af det jeg elsker aller mest ved at komme på landet.

Møn og det omkringliggende Ø-paradis

Vi var meget omkring på Møn og alligevel nåede vi ikke alt det vi ville, men her nogle af de ting vi i hvert fald fik nået. Nogle af tingene endda to gange. Af de steder vi ikke fik besøgt var Mandemarke Bakker, Nyord og Strandskoven i Rytzebæk . Og så kan jeg simpelthen ikke lade være med at tippe til Fyrhytten, hvis man blot påtænker en enkelt nat eller to på Møn, for lige at sondre terrænet. Udover at man overnatter lige op og ned af et gammelt smukt fyrtårn. Så kan man ligge i dette badekar og kigge ud på havet <3

Møns Klint er vel nok et af Danmarks mest imponerende naturområder. Jeg var fuldstændig overvældet over stedets storhed, så vi endte med at besøge klinten to gange. Den mægtige hvide klint, der falder ned i det tyrkise hav og den smukke Klinteskov, hvor vilde orkideer gror! Danmark imponerede mig og det kommer fra en, der flere gange har bedyret at Danmark trak de korte strå i flot natur, i lodtrækningen med Sverige og Norge!

Vi gik turen ned af trappen til stranden – Danmarks længste trappe med næsten 500 trin! På stranden var der rig mulighed for at lede efter fossiler og rav…. og så opdagede vi desværre alt for sent, at man kan leje Kajakker. Vi ville så gerne have set Klinten fra havet! Så det har vi det til gode. Kajakkerne kan forresten lejes hos Camping Mønbron.

Møn har nyligt fået UNESCO certifikat som Biosfæreområde for natur i verdensklasse og er en de bedste steder i Europa at observere fænomenet “Dark Sky“.

GeoCenter Møns Klint, vil jeg desuden også gerne anbefale – specielt hvis man har børn med!

En 267 meter langt plankebelagt sti/bro, der snor sig smukt mellem træerne, gør det muligt for kørestolsbrugere og barnevogne at komme ud og fornemme skoven og se lidt af klinten fra toppen.

Helt klart at vi skal ud i kajak næste gang vi rammer denne del af Danmark. 

Et lille visit på Bogø.

Smukke Stege By – død charmerende ikke ?!

Ved Bryghuset Møn.

Vi havde hjemmefra ladet os fortælle, at vi skulle finde et sted, hvor de forhandlede Møn Is. Og nu hvor vi hele to gange på 3 dage, valgte at overspise os i isen, fordi den ER virkelig god, så tør jeg godt stemme i og anbefale den! Og et lille hyggelig tip: I weekenden er Møn is’s lille økologiske mejerigård, hvor isen laves, åben for alle, så man kan se hvordan køerne har det og hvordan isen bliver lavet. Vi endte med at købe en islagkage med hjem til bindingsværkshuset; Hvid chokolade is, med Oreo og jordbær! Fy den var god!

Vi skippede tallerkenerne og tog en ske hver – nemt 🙂

Eventyrlige Liselund Park med dens overflod af romantik, et stråtækt lystslot, en kinesisk the-pavillon, en norsk bjælkehytte, søer, vandløb og mindesmærker, er en vidunderlig kærlighedsgave fra en mand til hans hustru. Vi så ikke noget til den hvide dame….

Liselund Ny Slot… med de overdådige saloner og en hyggelig café.

Der blev også tid til at kigge lidt på genbrug – her ved Ny Borre i en kæmpe “hal” hvor jeg forelskede mig i vinduerne…

Vi besøgte også et Country Marked, hvor vi bl.a. fik købt en virkelig lækker lokal gin med hjem, der hedder Isle of Møn. Ginen er baseret på bæredygtig produktion og er således håndlavet udelukkende af enebær, urter, blomster og rødder fra den vildtvoksende natur på Møn og Nyord.

Om fredagen havde vi planlagt at tage forbi Klintholm havn, spise en Møn is og os der ikke skulle kører bil ville nuppe en lille eftermiddags drink på Noorbohandles hyggelig bix helt nede på molen ; Pier to Heaven hedder den. Nogen kender måske Noorbohandelen fra Torvehallerne her i København – dem der sælger spiritus i vægt. Men da vi nærmede os havnen, kunne vi se en kraftig røgsky og så blev vi ellers mødt af en drone i luften, et virvar af brændmænd, politi og en civil i neonvest, fortalte os at hele havnen var spærret, da købmanden stod i lys luge og at der var overhængende eksplosions farer fra gasflasker, hvor flere allerede var eksploderet, hvilket forklarer “de Bum” vi hørte, da vi trissede rundt på Møns Klint 🙁

Lørdag kørte vi over Bogø og Falster til Knuthenborg Safari park, hvor jeg ikke har været siden jeg var barn. Det er bare noget helt andet, at opleve dyrene på denne måde fra egen bil.

Åh jeg smelter…

Tak til Flexbolig og til Møn, for at vise os, at vi har mange flere muligheder end vi troede i jagten på det perfekte Fritidshus.

På gensyn til idylet..

På gensyn Møn…

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  4. oktober 2018 at 16:34

  Tusind tak for masser af inspiratione til den kommende forsommers smuttur til Møn

 • Reply
  Nanna
  18. marts 2019 at 20:09

  Syntes jeg så på insta at du skrev at det var en stor downside ved Møn? Hvad var det?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   19. marts 2019 at 4:58

   Møn har ingen downside – overhoved. Men det havde den ø jeg referere til; en “Privat” ø som Allan og jeg har haft kig på i Sverige. Den skriver jeg bl.a. om 4 posts inden Møn postet. Men jeg kan godt forstå, hvis det har givet anledning til forvirring, hvis man ikke har læst det andet post. Møn er skide skøn!!!

Leave a Reply