GRØN

Giv naturen en hånd

13. marts 2019

Søndag den 31. marts afholder jeg mit første event, hvis man kan kaldet det for det. Jeg har i hvert fald lavet en slags åben invitation 🙂

Det er altså ikke et event der involverer bobler, taler, snacks og en goodiebag. Eller faktisk så køber jeg gerne et par flasker cava, men kun hvis I vil tage jeres egne krus med hjemmefra! Og det er faktisk ikke helt ved siden af, det med “en goodiebag“, for I får jo faktisk en! Jeg tror bare ikke, at det er en I har lyst til at tage med hjem – overhovedet!

Nåh, men lad mig befri jer for den KÆÆÆMPE nysgerrighedsbobbel, som I selvfølgelig befinder jer i lige nu. Det er jo klart :p

Det jeg inviterer jer til, er en3 timers affaldsindsamling her på Nørrebro, i anledningen af den årlige Affaldsindsamlingsdag. Lyder det ikke hyggeligt?


Siden 2006 har Danmarks Naturfredningsforening afholdt en årlig affaldsindsamling. En indsamling der er fuldstændig afhængig af at privatpersoner, organisationer og virksomheder, samler folk i deres nærmiljø til indsamling af affald. Og det er altså bare sådan en indsamling jeg har startet 🙂

Dagens eneste opgave bliver, at fylde alle de poser vi kan, med affald og cigaretskodder. Poserne viser meget tydeligt, hvad vi har gang i den dag, selvom det da nok er ret tydeligt. Men jeg synes at signalværdien er vigtig! At vi viser, at det ikke kun er kommunen, der har ansvaret for at holde byen ren. Det har vi skisme også selv! Affaldsindsamlingen er en påmindelse om, hvor vigtigt det er at hjælpe med at holde Danmark ren – for både mennesker og dyr. For nutiden og for fremtiden! Sidste år blev der indsamlet godt 18 ton affald på landsplan og 102.000 dåser! Det er jo helt vildt!

Men lyder det ikke som et par hyggelige timer? Man vælger selv, hvor man vil samle affald. Om det er omkring søerne, i gader og stræder, i Assistenten eller hvor man lige har bemærket, at der skal gøres en ekstra indsats! Og hvis man hellere vil gå mod indre by og samle, så gør man bare det. Bare man kommer tilbage med affaldet, så vi kan veje og tælle det (mere info om det længere nede i postet).

Det er nogle få timer for VORES natur og vores by…

Og om vi bliver 4 eller 10, det er faktisk lige meget… alle hænder tæller !

Hvis man ikke bor i København eller bare gerne vil samle affald tættere på ens egen adresse, så kan man her orientere sig i indsamlinger på landsplan.

Lidt information om dagen

 • I tilmelder jer ved at sende mig en mail på Copenhagenwilderness@hotmail.com. Alle aldre kan være mere. Man følger bare sit eget tempo og gør det man kan. Al’ hjælp er mere end værdsat.
 • Vi mødes på græsplænen bag pølsevognen på Dronning Louises Bro kl. 10:00. Medbring gerne selv handsker og en kop, hvis I vil være med til at dele en kop bobler/en øl inden vi siger farvel og tak for indsatsen. Det er vel søndag 🙂
 • I får udleveret specielle indsamlingsposer. Der er i år særlig fokus på at tælle antallet af indsamlede cigaretskodder, så I får også nogle små poser til dem. Cigaretskodder er den mest udbredte type affald i Danmark. Millioner havner i naturen hver dag og da filtret indeholder plastik, forsvinder det jo ikke bare sådan lige.
 • Vi går afsted ud på Nørrebro. Man bestemmer selv hvor. Søerne, Assistenten, gader, stræder. Gå i grupper, gå alene, det bestemmer man helt selv.
 • Vi mødes igen kl. 12:00 hvor affaldet skal vejes og sorteres. Hvor mange dåser har vi fundet med pant? Hvor mange uden pant? Hvor mange cigaretskodder har vi fundet? Alt skal tælles og jeg rapporterer vores tal ind til Danmarks Naturfredningsforening.
 • Vi runder af med et gruppebillede, sammen med vores affald. Skåler (med medbragte krus) og siger tak; tusind tusind tak fordi I ville være med for en dag 😀
 • Husk at dele dagen på #affaldsindsamlingen #affaldsindsamling

I kan løbende holde jer opdateret her. Hold jer gerne opdaterede helt frem til eventet in case der skulle opstå ændringer.

Ok, det ville faktisk være lidt hyggeligt, hvis I tog jeres egne krus med, så vi kan tage et “boble/skåle” billede med alt vores fundne skrald 🙂

Jeg glæder mig til, at forhåbenligt bare at se et par stykker af jer, til et lille slag for naturen, med stor værdi <3

GIV NATUREN EN HÅND

Det affald, der smides i naturen, langs veje og i grøftekanter, ved kysterne, på gaden og i byernes grønne områder kaldes også for henkastet affald. Det er det affald, vi i Danmarks Naturfredningsforening sætter fokus på med Affaldsindsamlingen.

Når affaldet ligger i naturen er det desuden til fare for dyr, der kan finde på at spise det, skære sig på det eller sidde fast i det. Kemiske stoffer og mikroplast fra affald kan ophobe sig naturen og i vores vandmiljø. Det betyder i sidste ende, at det kan forstyrre vores drikkevand og fødevarer.

Affald i naturen er i virkeligheden en ressource, som er havnet det forkerte sted. Størstedelen af det henkastede affald kan nemlig genanvendes. Når vi genanvender affald til nye produkter, mindsker vi behovet for at udvinde nyt råstof. Derfor er det meget miljøvenligt at sortere sit affald korrekt – at smide det i naturen er en rigtig dårlig løsning!

Samfundet bruger mange penge på at samle affald op i det offentlige rum og i naturen. Det er ærgerligt, for det er penge, vi kunne bruge til meget mere fornuftige formål.er altså mange grunde til, at det er totalt tosset at smide affald i naturen. Sker det alligevel, er det heldigt, at mange har overskud til at give naturen en hånd og samle op efter andre – tak for det! • Reply
  Life by the lake
  15. marts 2019 at 9:24

  Elsker alt ved det event! Bobler og skrald – kunne det blive bedre? Ville ønske at jeg boede i Kbh lige den dag. God tur!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   17. marts 2019 at 9:06

   Nej vel! Jeg synes også at det på papiret lyder som en fin kombination :p
   Gid du var, det ville have været hyggeligt! Men måske der også er et event i nærheden af hvor du bor ? 😀

Leave a Reply