HYTTER I DANMARK ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Reklame: 14 oplevelser i Danmark, som jeg ønsker mig (i julegave)

8. december 2020

Reklame for VisitDenmark

*Fotokreditering i bunden af postet

I forlængelse af, at I tog så godt imod mit “oplevelser i Danmark julegave post“, har jeg med inspiration fra blandt andet jeres mange gode ideer, samlet 14 oplevelser i Danmark, som jeg ønsker mig (i julegave). Måske det kan inspirere eller måske de kan give anledning til, at andre gode oplevelsesideer popper op:)

I kan i hvert fald se flere oplevelsesideer på min Instagram, hvor der forleden blev delt flittigt ud af jeres kendskab til oplevelser herhjemme. Og endnu flere ideer finder I på VisitDenmarks hjemmeside.

I bunden af postet, har jeg lavet et lille tip til, hvordan oplevelsesgaven kan gives.

Mine oplevelses-ønsker

 • Min kærlighed til trætophuse og anderledes overnatninger er uendelig. Når jeg kigger i mine arkiver over sådanne oplevelser, er Danmark dog stærkt underrepræsenteret. Men flere og flere unikke overnatningsmuligheder skyder op herhjemme – endelig. Blandt dem jeg har på min ønskeliste er bl.a. shelteret Havhytten, som man kan padle ud til. Trætophytterne ved Ryegaard kunne også være en fantastisk oplevelse, ligesom de små surfshacks ved Lynæs eller teltene hos Lillero, kunne være dejlige oplevelser når havet savnes. Det lille charmerende flydende Kaj Hotel (se billede nr. 1 i collagen) i København og smukke Løvtag i Himmerland er nogle helt særlige oplevelser, som jeg drømmer om. I finder endnu en skøn overnatningsmulighed i naturen i punkt 4.
 • Jeg har længe ønsket mig et sanke-kursus. Gerne med udgangspunkt i skoven og kystens spisekammer. Det kunne være så hyggeligt, at tilbringe en dag/flere dage fordelt på året, med den jeg får gaven af. Med øjnene fæstet mod jorden og med gode samtaler, alt imens vi leder, lærer og spiser. Jeg linker her til nogle bud og har I kendskab til nogle andre, så tip endelig: Sanketure i den danske fauna, Sanketur med aftensmad i Madsmedjen, Strandhøst, Vild Mad.
 • Jeg vil gerne både give og ønske mig en kajaktur med en jeg holder af, med Green Kayak. De udlåner nemlig gratis “miljø kajakker” i København og flere andre steder i Danmark, mod at man samler affald på vejen. Man får altså både en dejlig oplevelse med en man holder af, samtidig med at man gør noget godt for vores miljø.
 • En vandring mod himlen i Skovtårnet i Camp Adventure tænker jeg må være en hel særlig oplevelse. Og en oplevelse man evt. kan kombinere med en tur i Danmarks største klatrepark og med en overnatning i deres skønne Yurt. Og nu hvor man alligevel er på vej mod Sydvest Sjælland, kunne man evt. tilføje en ekstra oplevelse og kombinere med næste punkt.
 • En sommerdag i Kano på Susåen med min familie. Så ned til Karrebæksminde og spise fisk hos Ditlevsens eller Martens Røgeri og nyde festlig sommerstemning. Senere en is hos Pandekagehuset og så blive luftet igennem nede ved Vesterhave strand eller på Enø.
 • Det var først fornyeligt, at jeg erfarede, at Danmark har en af verdens største sammenhængende kalkgruber i verdenen og det ser helt fantastisk ud! Mønsted Kalkgruber hedder den og den består af cirka 60 km minegange i 6 etager og ligger ikke langt fra Viborg. Jeg synes billede 2 i collagen taler for sig selv.
 • Jeg elsker bjerge. Jeg elsker højder. Men jeg har aldrig været på Himmelbjerget. En weekend i området med rygsæk. Bakker, dale, søer og Gudenåen der snor sig i landskabet. Og der med garanti en masse andre gode oplevelser i området.
 • Forladte steder, hvor naturen har taget over er utrolig fascinerende. Naturlejren Auderød er en forladt kaserne, som man nu kan gå på opdagelse i blandt skøn natur og pluk-selv blomstermarker om sommeren. Kasernen huser også “den forladte svømmehal“, som jeg tror de fleste vil synes er en flot oplevelse og et interessant motiv. Jeg drømmer i hvert fald om en dag deroppe med mit kamera.
 • En weekend på opdagelse i Aarhus, for der har jeg aldrig rigtig været, foruden en juleaften for mange år siden. At gå på opdagelse i byens gader og stræder, besøge butikker og cafeer. Jeg ville tage forbi et par klassikere som Den Gamle By, besøge Aros og så forbi Vestre Søbad.
 • En tur op i toppen af Vor Frelser Kirke og se København fra toppen. Og så ned i Christianshavn og spise en frokost.
 • Tour de Nørrebro, Vesterbro eller noget helt andet. Det føles som evigheder siden, at jeg har vandret rundt i Københavns gader med gode samtaler og impulsive retninger. En helt dag dedikeret til en bydel, med morgenmad, frokost, kage, lidt kultur og aftensmad kunne være hyggeligt – “en lille bydels- udfordring”, med et menneske jeg holder af.
 • Bornholm er evt. er oplevelsesgave vi i familien kan blive enige om “at give os selv sammen”. Det er 20 år siden, at jeg sidst har været der. Opalsøen, Røverborgen og mange andre oplevelser ligger højt på listen over oplevelser i Danmark.
 • Jeg drømmer om en roadtrip og vandreture ved den jyske vestkyst. Især Thy Nationalpark og Rebildbakker ligger på min “bucketlist”.
 • For et par år siden Bungee jumpede jeg ude på Reffen – fra en kran. Det synes jeg kunne være sjovt at prøve igen. Evt. et Tandem hop, men den jeg får gaven af.

Tip til hvordan en oplevelsesgave kan gives

Sylteglas eller småkagekrukker er geniale til at lave små dioramaer, af den oplevelse man har tænkt sig at give. Men man kan også skabe små universer i æsker, rammer og i udskårne bøger.

Vand, blå frugtfarve, en sten, mos og lidt sølvpapir illustrer en kanotur på Suså

Ideer til hvordan man kan give en telttur i naturen & en tur på Copenhill


*Fotokreditering

 1. Det lille Kaj Hotel i havnen i København. Photo: Jonas Danholt
 2. Mønsted Kalkgruber ved Viborg. Photo: Mads Gregersen
 3. Røverborgen ved Gudhjem på Bornholm. Photo: Mads Gregersen
 4. Vestkysten – Lønstrup strand. Photo: Niclas Jessen
 5. Skovtårnet i Camp Adventure. Photo: Rasmus Hjortshøj/ COAST / Effekt Architects

  Leave a Reply