VILLA VILDNIS

Reklame: Dansk designet armatur i messing – fra slot til Villa Vildnis

4. december 2020

Reklame for Toni Copenhagen

Ihh hvor har jeg glædet mig til at tage de her billeder og viser jer det endelige resultat af badeværelset. Og ikke mindst vise jer vores armaturer i massiv messing fra Toni Copenhagen, som er Danmarks ældste armaturvirksomhed, med mere end 100 års håndværkstradition bag sig.

Toni Copenhagen tror på en verden, hvor nyanskaffelser er valgt med omhu og tænkt til at vare en livstid – og gerne endnu længere end det! Og det er netop en af de ting, som er vigtigt for os med vores valg i Villa Vildnis. Det og at selve indretningen er harmonisk med selve træhuset og med naturen omkring os.

Indretningen skal både være skov romantisk og rå. Materialerne skal være solide og kunne tåle slid. Slidtage der gerne i enden vil forskønne materialets oprindelige ydre. Ligesom med træ, så har messing den egenskab; at det kun forskønnes over tid. Altså hvis man ikke pudser det, vel og mærke! Og det har vi bestemt ikke i sinde. Jah, nærmest det modsatte, idet vi bevidst går og sætter “fedtfingre” på armaturerne i håb om at speede processen lidt op 🙂

Læs evt.: Sådan har vi indrettet badeværelset i Villa Vildnis.

Fra slot, til hospital, til Villa Vildnis

Den serie vi allerførst faldt for, var Christiansborg. Især jeg, var vild med de fem-grenede håndhjul og tanken om, at vores lille træhus skulle dele armatur med bl.a. Amalieborg. Fra slot til en træhytte. Jeg syntes tanken var lidt sød og kontrastfuld.

Der gik dog ikke længe før vi blev mere lune på SP serien, som er designet i 1935 til Gentofte Amtssygehus. Og igen er armaturets historie måske en lille medspiller, idet jeg som sygeplejerske synes, at lige netop dét er en fin detalje. 

Så vi endte med et SP vægbatteri og et SP Brusearmatur med håndbruser, hvor vi både får det klassiske og tidløse look, kombineret med et industrielt præg i grebene.

I kan se en patineret version SP serien i dette arkitekttegnede drøm af et sommerhus eller på Tisvilde Kro (som også har smukke blotlagte vandrør).

Alle Toni Copenhagens produkter er håndlavede i Danmark.

Den smukke Bundventil er også fra Toni Copenhagen.

Fra bruseren er der udsigt til skoven, lige så snart får skiftet det gule mønstrede rude ud med noget klart.

Både hylde og spejl hang på badeværelset da vi overtog huset. Hylden har jeg givet samme bejdse som underskabet. Farven hedder Dark Charcoal og er købt i Bauhaus.

Bordpladen har vi lavet ud af 100 år gamle gulvbrædder fra Genbyg.dk, som vi har behandlet med en mat skibslak. Underskabet har vi bygget ud et IKEA Ivar skab, som vi har skåret til og bejdset mørkebrun.

De udvendige rør

Det her med at have blotlagte vandrør, var ikke et aktivt valg vi foretog. Det var en nødvendighed ift. sommerhuset konstruktion, mhp. at minimere risikoen for frostsprængte vandrør inde i væggene. For selvom vi har frostvagter på plads, så er lige dét med vand mellem vægge ikke en risiko vi vil løbe. Så vi valgte at omfavne dem og få det bedste ud af dem.

Min Pinterest er fyldt med smukke badeværelsesløsninger med blottede vandrør.

Vi valgte at at få sat vandrør op i kobber. Messing vandrør laves ikke. Så vores VVS var sød at udvælge nogle af hans mest “patinerede” rør. For selvom om kobber scorer lavest på min rangliste over ædle metaller, så er aldrende kobber nu alligevel vældigt smukt! Nu skal det bare have tid. Eller måske en lille opløsning, der kan sørge for lidt yderligere oxidering uden at det tærer på rørene.

Tuden fås i forskellige længder, så man kan tilpasse armaturet de behov man måtte have.

Den lille sæbebakke i træ, er lavet ud af træ fra en gammel æblekasse.

Et godt råd

Vores vel nok bedste og mest selvsagte råd er; vær’ veludhvilet når du sætter armatur op på flisevæg! For det gik galt, da vi lidt for trætte, men lidt for spændte, besluttede os for at bore huller i vores flisevæg.

Til selve vægmonteringen og koblingen til vandrørene, havde vi købte disse dækvinkler. Nuancen er ikke den samme som armaturerne, hvilket vi egentlig kun synes understreger det industrielle look.

Vaskens armaturet kom hurtigt op. Fuldstændig i vatter. Der var ikke et øje tørt! Det var lige så flot, som vi havde drømt om. Men så kom vi til flisevægen i bruseområdet. Der blev målt og målt og målt. Sat prikker. Fjernet prikker. Og sat mere præcise prikker (troede vi). En Youtube video blev lige set en ekstra gang. Og jeg holdte vejret i mens Allan borede i vores Epoxy belagte flisevæg (læs: man skifter ikke bare lige en flise, når man har brugt epoxyfuge).
Ingen fliser flækkede. Armaturet kom op.

Og så opdagede vi det!

Det var slet ikke i vatter. Det var helt utroligt langt fra faktisk! Imponernede vil jeg næsten kalde vores montering!

En halv nedsmeltning senere, hvor vi til sidst bare stirrede vandtro på væggen og fik skruet brusestangen på (hvilket kun fik det hele til at syne meget mere skævt), fik vi samlet mod til at lave flere huller, der lige og kun lige akkurat kunne dækkes af dækvinklen. Jeg tror vi taler om en millimeters succes.

Så et godt råd. Når I har sat de endelige prikker. Så tjek dem lige, som minimum to gange mere.

Armaturerne kommer med en rød og blå dut til grebene. Vi har dog valgt at udskifte dem med hvide, som kan tilkøbes. Og så er vores tanke at få påskrevet et “V” og “K”.

På hjemmesiden I få overblik hvilke metaller produkterne også laves i (krom, matkrom, bruneret messing og PVD/guld).

    Leave a Reply