VILLA VILDNIS

Reklame: Et naturligt valg på badeværelset

24. januar 2021

Reklame for Ifö

Som I kan læse her og her, har noget af det, vi har lagt vægt på i processen med at lave nyt badeværelse i Villa Vildnis været, at vælge kvalitet og lade os inspirere af naturen – “nordisk skov romantik” kalder jeg lidt krukket vores badeværelsestema.

Vi var kompromisløse ift. vores vision omhandlende armaturer. De skulle være i høj kvalitet, de skulle være i messing og de skulle være væghængte – og helst med et råt look. Kompromisløse har vi også været ift. valget af vores toilet, som både er svensk og fra vores naboby Bromölla – lokale og verdenskendte Ifö.

Når man vælger historie, vælger man ofte kvalitet

Ifö kender de fleste. Men, at historien startede for 100 år siden, lige der hvor naturen bliver vild og hvor Skandinaviens sydligste vildmark begynder, vidste vi ikke, før vi trillede igennem Bromölla, en af de første dage, efter vi overtog Villa Vildnis. Jeg husker den morgen så tydeligt, hvor vi var ude på bil-eventyr i lokalmiljøet.

Det er helt tydeligt at se Ifö’s historie i bybilledet; Ifö vej, Ifö fodboldhold mm. Ifö fabrikken har uden tvivl haft kæmpe betydning for byens udvikling igennem tiden.

Hvis I befinder jer i det østlige Skåne, så vil jeg lige anbefale et besøg i “Ifö Centeret“, som er Ifö’s gamle porcelænsfabrik. Fabrikken huser nu et kæmpe kunst- og kulturcenter. Det er vildt flot, på den der helt rå facon. Så hold øje med udstillingerne, hvis du befinder dig i nærområdet af Bromölla’s skønne natur.

Her finder I en lille guide til 3 smukke naturoplevelser i nærheden af Bromölla.

Naturen omkring Bromölla er fyldt med søer, bakker og dale – noget ifö aktivt bruger i deres designfilosofi.

Lidt Toiletsnak

Villa Vildnis har også en lille historie med Ifö, for der stod nemlig et næsten 50 år gammelt ifö toilet i modellen Cascade, da vi flyttede ind. Et næsten historisk toilet. “Hvis bare det kunne tale” ville jeg normalt fristes til at sige :p

På et personligt plan, har jeg også en lille fortid med Ifö. Det er efterhånden er par år siden, at jeg var ude og style Ifö’s showroom. Og det er faktisk også en del år siden, at jeg lavede en kampagne for deres Spira kollektion. Og nu står jeg så her, år efter og er vendt tilbage. Dog denne gang som kunde. Kunde, som så også igen er blevet samarbejdspartner.

Vores gamle ifö toilet, der venter på at blive hentet af sin nye ejer. En af vores naboer kunne nemlig bruge det i sit anneks, da det ikke fejler noget.


For at vende tilbage til vores gamle toilet, så var det misfarvet efter mange år med vores svært jernholdige brøndvand, men ellers fejlede det ikke noget. Misfarvning kommer vores nye Spira toilet ikke til at døje med, da det har Ifö Clean (en ekstra rengøringsvenlige glasur) og er Rimfree® – hvilket er så smart!
Rimfree® er et Ifö patenteret design, hvor toiletskålen er uden skyllekant, hvilket gør det super nemt at rengøre. Det forbedrer hygiejnen betragteligt og er altså en feature, der sammen med glasuren også er værd at bemærke i Danmark, hvor vi typisk har meget kalk i vandet.

Der er sket meget med teknologien de seneste 50 år, så vores nye Spira toilet er langt mere vandbesparende. Når man har egen gravet brønd, så risikerer man også en tom brønd om sommeren. Vi kunne i hvert fald tydeligt se på vores beholdning i sommers, at vandstanden blev lavere og lavere. Så lige her er det vandbesparende element en kæmpe fordel. Det er det jo helt generelt!
Dertil kommer, at vi har egen septitank og her er vi også interesserede i, at den ikke fyldes med unødigt meget vand, så vi hyppigt skal bekoste tømninger.

Et toilet der passer ind i stilen – og hvad med størrelsen?

Det der med flotte toiletter, talte vi meget om. Hvad er et flot toilet? For vi syntes jo faktisk at vores gamle toilet var rigtig smukt.

Vi endte med at kigge på to modeller; den vi endte ud med og så Spira Art modellen, som har et mere moderne nordisk look, med rene og få linjer.

Vi endte med at vælge Spira (uden Art), da vi gerne vil have det nostalgiske og klassiske look omkring cisternekappen. Havde vi skulle vælge wc til Tørreloftet, var vi uden tvivl gået med Spira Art, i den vægmonterede model – smukt og enkelt er det.

Et lille tip, hvis man ikke skal bruge et toilet med S-lås; så fås Spira modellen i en pladsbesparende version! Super smart til små badeværelser, som vores. Det var desværre ikke en mulighed med vores type afløb, men nu er tippet i hvert fald givet videre.

Vi har dog stadig vundet en del mere plads, da vores nye toilet er smallerede end det gamle og designmæssigt er meget lettere i rummet.

    Leave a Reply