HYTTER I SVERIGE ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Tenstile Camping i Sveriges mest primitive (og fantastiske) Hotel

20. november 2017

tentsile


I kan her læse alle dele af min Svenske Road trip føjeton:  del 1 ,  del 2  , del 3del 4 del 5 og del 6.

Click to read all of my posts from our road trip in Sweden:  Part 1 , Part 2 , part 3part 4,  part 5  and part 6. 


Inden du går i gang med at læse, vil jeg anbefale at du læser del 1 først, da det eventuelt kan besvare en del af de spørgsmål der kan opstå omkring Kolarbyn.

Before reading this post I recommend you read part 1 first, as it may answer some of the questions that may arise regarding Kolarbyn.

Så oprendt den sidste hele dag på road trippen og dermed også et nyt sted at sove. Denne gang behøvede vi dog ikke at flytte bilen, vi skulle bare flytte os selv ca. 50 meter længere ind i skoven i Kolarbyn, hvor vi lige havde tilbragt en nat i den hyggeligste lille bitte hobbit hytte. Der hang nemlig en Tentsile (et flyvende telt) klar til os – spændt ud mellem nogle træer.

So the last day of the road trip sadly came and therefore naturally also a new place to sleep. However this time, we didn’t need to move the car. All we had to do, was move ourselves 50 meters further into the forest in Kolarbyn, where we had just spent the night in something looking like hobbits home. There in between the trees was our new accommodation: a tentsile a “flying tent”.

kolarbyn-1-33Vores sidste hjem på road trippen – af den “usæsvanlige slags” . Prøv lige at se den udsigt! // Our last home out of the ordinary home, on the road trip. Take a looke at that view!

Nåh men sådan her ser et Tentsile så ud – jeg synes nu at “flyvende telt” lyder bedre! Vi havde faktisk booket et telt til 2 personer, men vi endte op med at få et telt til tre. Faktisk så ved jeg ikke om det var godt eller skidt, da jeg aldrig har sovet i et før. Men jeg tror lidt man skulle have været 3 personer i teltet for at fordele vægten lidt bedre, når man sover. Jeg trillede i hvert fald hele tiden ned over lugen, men der lå jeg også bedst 🙂 I 3 personersteltet kravler man op gennem en luge med lynlås i midten – I kan se at Allan sidder med benene ud af den på billedet nedenfor. Personligt var jeg aldrig kommet op, hvis vi ikke havde fundet en træstup! Men jeg har også edder korte ben og ingen armkræfter.

Well this is what a Tentsile looks like – I think that “flying tent” sounds better! We had actually booked a tent for two people, but we ended up getting a tent for three. In fact, I do not know if it was a good or a bad thing since I have never slept in a tentsile before. But I do think we should have been 3 people in the tent to spread the weight a bit better. I kept rolling down on top of the hatch all night. But it was comfy there, so it was all right 🙂 In a 3 persons tents you crawl through a zipper hatch in the middle of the tent. You can see that Allan is sitting with the legs out of it in the picture below. Personally, I had NEVER managed to come up if we had not found a tree stump! I have very short legs and no arm muscle 🙂

kolarbyn-1-40Jeg gruede forståeligt lidt for natten i teltet, for hvad nu hvis jeg skulle tisse! Jeg overvejede om jeg ikke bare kunne stikke måsen ud af lugen i nattens mulm og meget mørke?! Det havde vi mange interessante samtaler om! I ved; om vægtfordeling, hvor skulle hænderne være, skulle Allan holde fast i mig og hvor var det smartest han holdt! Hvad nu hvis jeg faldt ud!Hvilke skader kunne jeg få?! Hvordan kunne vi forbygge de skader: f.eks ved at Allan fjernede træstuben osv! I ved… praktikaliteter! Men jeg skulle (desværre) ikke tisse i løbet af natten, så det forbliver i det uvisse, hvad jeg ville have gjort! Men nu er overvejelserne givet videre!

Understandably, I grieved for the night in the tentsile. Because what if I had to pee! I was wondering if I could just do it out of the hatch in the pitch black night?! We had many interesting conversations about that! You know; weight distribution, where should the hands be, should Allan hold on to me and where! What if I fell out! What damage could I get?! You know… practicalities! But I should (unfortunately) not pee during the night, so it remains unclear what I would have done! But now the considerations are passed on!

kolarbyn-1-27Et lille vildnis på vejen til saunaen //  A small wilderness on the way to the sauna

kolarbyn-1-22Wilderness Rasberry snack 

kolarbyn-1-21NOT a snack! But a true beauty.

kolarbyn-1-32Informative – that way to the well.

kolarbyn-1-20The area around the Sauna 

kolarbyn11

kolarbyn-1-42Sauna med udsigt // Sauna with a view!

kolarbyn10Da vi kom ned til saunaen viste det sig, at der var en anden dernede. Han skulle dog kun lige låne dækket til at hoppe i vandet og til at kravle op igen – en del af hans daglige morgenrutine, siden han som yngre arbejdede som frivillig i Kolarbyn. Manden var venligheden selv og fortalte om et yoga skov-retreat han i øjeblikket var på. Han var skov og naturmand til fingerspidserne; langt hår, stort skæg, hør tøj og meget sunde sko! I kan se det for jer ?! Nåh, men vi gik ind i det lille forrum i saunen for at skifte til badetøj. Jeg var lynhurtig i badedragten og klar til at gå ud og knipse lidt billeder, imens saunaen blev varmet op. Da jeg kom ud af saunaen og fik vendt mig om, var natur-vennen på vej op af badetrappen. Jeg smilede, klar til om spørge ham om vandet var rart! Han kom op af stigen med et kæmpe smil på og MEGET nøgen! Hahaha! Sådan! Han snakkede bare videre om, at vi skulle glæde os til svømmeturen! 15 grader skulle vandet være – altså det SAGDE han det var. Det var ikke noget jeg aflæst nogen steder!  Nå men det var egentlig slet ikke pinligt! Det havde det kun været, hvis han havde syntes det var det. Manden vinkede farvel og så tog vi ellers fem runder af “hop i søen – gå i sauna”  over den næste halvanden time. Den sidste runde tog vi da også splitte ragne nøgne – en slags hommage til vores ven! Så vaskede vi hår med noget øko venlig sæbe, tog tøj på og satte os ude foran saunen i solen og splattede helt sammen i bar’ afslappethed.

When we got to the sauna it turned out that there was another man down there. However, he only needed to borrow the deck to jump in the water and to climb back again – part of his daily morning routine, since he as a younger worked as a volunteer in Kolarbyn. The man was super friendly and told us about a yoga-forest-retreat he currently waw on.  He was a “nature man” to the fingertips; long hair, big beard, linen clothes and very healthy shoes! You can picture it :). Well we went into the small changing room of the sauna to change into swimwear. I was super fast changing to my bathing suit, so I went outside to snap some pictures while the sauna was heating up. When I got out of the sauna and on the deck, our nature friend was on his way up the ladder. I smiled, ready to ask him if the water was nice! He got up from the ladder with a huge smile and VERY naked! Hahaha! He told me that the water was great and refreshing.  15 degrees Celsius was temperature – he told me that! I didn’t read it anywhere on him 😛  But it wasn’t embarrassing – it only would have been if he had acted as is if it were. We said our goodbyes and then we took five rounds of “Hop in the Lake – go to the sauna”  – and that we did for an hour and a half. The last round we jumped into the lake naked, a tribute to our nudie friend!  Then we washed our hair with some eco-friendly soap, put on clothes and sat in front of the sauna in the sun and enjoyed the relaxing atmosphere.

kolarbyn-1-25Efter i timeout solen, spiste vi lidt frokost og kørte en tur på ca. 50 km til Klacksberg gruvfält og den blå grotte hvor der var et fint område at gå på lidt opdagelse i.

After a small timeout in the, we had lunch and then we drove about 50 km to Klacksberg gruvfält og the blue cave, where we walked around for a while in the beautiful surroundings.

kolarbyn-1-23Vi gik en tur derned igennem en lille tunnel //We also took a walk down there, through a small tunnel.

kolarbyn-2Denne smukke gamle bygning har lidt ” det vilde vesten” over sig // The wild West in Sweden 🙂

kolarbyn-1-26Den blå grotte er meget lille og man kan ikke komme ned til vandet // The blue cave is very small and you can’t reach the water.

Da vi havde en gået en god tur i området. Kørte vi tilbage og indenom en købmand for at handle ind til aftnensmaden. Kylling og tzaziki blev det til. Aldrig har vi spist så meget kød på sådan en kort periode! Men jeg tror det bunder i vores ukreativitet ift. bålmad, så det må vi rette op på næste gang vi skal afsted. Det tog overhånd!

Da vi havde handlet kørte vi tilbage til Kolarbyn og slæbte brænde helt ud til bålpladsen ved Saunaen. Vores plan var at sidde derude “på spidsen” og se solnedgangen over søen. Og “fin” det blev den! Noget så fin, dér på vores sidste road trip aften!

We went for a nice long walk in the area and drove back and by a grocery store to shop for dinner. Chicken and tzatziki! We drove back to Kolarbyn and carried firewood all the way out to the campfire near the sauna. In our minds, we thought that the sunset would be great out there on “the tip”, overlooking the lake. And we were right about that! 

kolarbyn-1-28Allan facetiming with his parents – sharing our view and stories from the day.

kolarbyn-1-29Dinner is cooking

kolarbyn-1-31Godnat sol // Goodnight Sun

BÅL DESSERT MED 2 INGREDIENSER // BONFIRE DESSERT W. 2 INGRIDIENTS

kolarbyn12Det bliver vidst ikke mere simpelt end dette. Banan + Chokoloade + bål og er man ekstra sazy er lidt ristet kokoks strøet på toppen virkelig lækkert.

It doesn’t get any easier than this! Banana + chocolate + bonfire! And if you’re looking for a little extra: add some toasted coconut on top.

kolarbyn-1-30Spises med ske, lige så snart chokoladen er smeltet // To be eaten with a spoon as soon as the chocolate has melted.

kolarbyn-1-38Mit favoritbillede af Allan & mig i Kolarbyn // Favorit photo of Allan &  me from Kolarbyn.

kolarbyn-1-37Waking up like this looking out into the forest and the lake – no regrets!

Da det blev mørkt kravlede/hoppede/kastede vi os op i vores tentsile og så gjorde vi noget helt vildt underligt, taget i betragtning af at vi lå midt i en smuk (men mørk) skov – vi tændte for MacBooken og så 3 afsnit Family Guy hahaha. Vi syntes selv, at det var helt pinligt fordi de tre andre telte, som godt nok var meget langt væk, måske kunne se farveshowet fra skærmen, hvis de gik forbi nede på skovstien! Men det var altså pokkers hyggeligt! Med slik, chips og ingen væske for mit vedkommende, gav det bare helt vildt god mening at “hænge dér” og se tegnefilm.

Vi sov godt og det var slet ikke koldt i vores vanvittige antarktis soveposer. Skovens lyde og tanken om en bjørn der kom snigende, grinede vi af – ganske uvidende om at vi 6 dage senere skulle støde på en, nede på Ødegården, da vi gik tur med min lille niece og nevø! SYGT skræmmende!

Vi vågnede op ved solopgang og lå og kiggede ud på skoven og af det vi lige kunne skimte af søen liggende ned. Det var den helt perfekte morgen og afslutning på road trippen. Vi lå cirka der og stirrede ud i skoven i en halv time…og så skulle jeg tisse :p

When it got dark, we crawled/jumped up into our tentsile and then we did something truly weird, but looking back on it, also quite funny, considering we were in the most beautiful BUT dark forest: we opened our MacBook and watched 3 episodes of Family Guy hahaha. We actually thought it to be a bit embarrassing, because the other 3 tents, though far away, might see the vivid colors coming from the screen and hear some weird Stewie comments roaming in the forest (The Broccoli Must Die). But it was fun.. hanging in a tree, watching cartoons, eating candy and chips and for my part not drinking any fluids.

We slept very well and it was not cold at all in our warm sleeping bags. Before we went to sleep we thought about how exposed we actually were hanging there, thinking maybe a moose would come by or a bear! We laughed about it, not knowing that 6 days later, we would come across a bear while hiking in the woods in southern Sweden with my niece and nephew!

We woke up around sunrise, starred out into the forest and on what we could see from our position of the lake! A perfect last road trip morning. We lay there for about half an hour…and then I had to pee 😛

kolarbyn-1-35Mit signature pose udover “bag-fra-med-hat” 🙂 ” Ben med udsigt” vil jeg kalde dem. En slags hommage til ikke-brune-stænger-ved pool.  Jeg ved ikke hvorfor jeg gør det!

My Mandatory morning-leg-photo . I don’t know why I do that! 

I   L E J E R E N  //  O N   C A M P

 • Seng (bed): fåreskind / sheepskin
 • Toilet: Der ligger 2 das ved forsamlingshuset. Der er toiletpapir &  wetwipes //  2 primitive restrooms. Toilet paper & wet wipes can be found.
 • Bademuligheder (where to shower): I søen / in the lake
 • Drikkevand (drinking water): Lille beholder i køkkenet. Gæster skiftes til at hente vand fra brønden og fylde den / Small tank in kitchen. Guests take turns on picking up water in a nearby well
 • Brænde (wood for bonfire):  yes
 • Mulighed for at lave mad overdækket hvis det regner (Possibility to cook covered if it rains) : yes
 • Køkkenudstyr (Kitchen equipment): Vandkedel og gryder /pander // water kettle and some pots/pans
 • Elektricitet: no
 • Running water: no
 • Kano (canoe):  Yes (for rent)
 • robåd (Row-boat): Yes ( for rent)
 • Sauna: Yes ( for rent)

D E T    S K A L   D U    H A V E   M E D  //   W H A T   Y O U    N E E D   T O   P A C K

 • Soverposer og hovedpuder // Sleeping bags and pillows (can be rented).
 • Underlag // Sleeping mats (just if you have a sore back)
 • Medbring selv mad til at tilberede på bål. Der findes en rist som man kan ligge på bålet, hvis man har brug for det . Mad kan tilkøbes. Vi bestilte morgenmad og det var super rart og der var ALT man havde brug for (leveres til tipi’en) // Bring food and everything you need for cooking. Basic breakfast is included and lunch can be bought. 
 • Hvis du ikke er en haj til at tænde bål. Medbring da lidt Co2-neutrale briketter. Husk selvfølgelig en håndfuld lightere // Equipement for lighting a bonfire.
 • Gasblus, hvis du ikke kan vente på bålkaffe. Vi havde 3 små beholdere med og vi brugte kun næsten 1 på hele turen. //
 • En go Myggebalsam! Intet andet end “Djungelolja” hjalp mig. Og jeg var desperat fordi jeg blev ÆDT uanset hvad jeg smurte mig med! Langt over 120 myggestik blev det til før jeg kapitulerede og købte Djungelolja, som er ulovligt herhjemme, da det indeholde DEET. Intet andet hjalp mig og jeg var virkelig forpint da vi nåede til trætophusene! PÅ trods af jeg var dækket med tøj fra top til tå. Jeg fik kun 3 myggestik efter jeg begyndte at anvende det og jeg efterlod det selvfølgelig i Sverige, da det er ulovligt at tage med ind i DK // Mosquito lotion – don’t forget – really!!!
 • Flåtfjerner – vi brugte Safecard; et dankorts lignende plastikkort! Den var effektiv og passer i pungen, så man nemt kan have det med sig // A tick removal kit.
 • Pandelampe – der bliver virkelig mørkt! // A headlight – it gets really dark!
 • Strømbank – specielt hvis din telefon også udgør en lygte // A powerbank – especially if you use your phone as a flashlight.

M Y   T I P S

 • Do as we did: book one night in a charcoal hut and one night in a tentsile.
 • Glem ikke at medbringe Cava // Don’t forget to bring cava 😉
 • Reply
  Pia
  21. november 2017 at 21:00

  Hvor ser det lækkert ud – skønne billeder!!! Jeg sover tit i hængekøje, når jeg er ude og vandre – og har kastet lange blikke efter de svævende telte. Hvordan ligger man i dem? Jeg tænker især på, om knæene bliver overstrakte, som de ofte gør i hængekøjer.

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   22. november 2017 at 16:51

   Tusind tak Pia :*
   Man sov faktisk rigtig godt fordi bunden er spændt så meget ud af den giver sig minimalt med vægten. Så man ligger slet ikke “i banan” eller lignende!

Leave a Reply