ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Reklame: Guide til Småland – unikke overnatninger og fantastiske naturoplevelser

15. juni 2019

Reklame for Visit Sweden

Sidste torsdag drog vi på en forlænget weekend til vores favorit destination: Sverige; med destinationen Småland – en del af Sverige, som vi ikke tidligere har udforsket udoverBilkirkegården ved Ryd. Turen havde vi selv planlagt med hjælp fra Visit Sweden og Visit Småland – en tur der var lige i vores ånd og som både favnede naturoplevelser, outdoor aktiviteter, afslapning og design.

Småland ER BILLEDET på “det svenske idyl” – det er her, hvor de traditionelle og smukke røde træhuse titter frem, en masse, i frodige landskaber. Farverige lupinmarker, store skove, blanke søer, klipper og et rigt Ø-hav i Tjustskærgården, danner grundlag for en masse naturoplevelser, som vi også kastede os ud i på denne tur – en af aktiviteter endda for første gang! Småland er der, hvor alt synes taget ud af en Astrid Lindgren fortælling! Men det er jo også netop i Småland, i Vimmerby, at Astrid Lindgren er født.

RUTEN: Västervik, Hasselö, Ramkvilla, Växjö, Åsnen

4 OVERNATNINGER: Slottsholmen, Hasselö Stuga, Ramoa Adventure Village og PM & Vänner

ANDRE UNIKKE OVERNATNINGSSTEDER: Garpen Fyrtårn, Amalias Hus, Teleborgs Slott

RESTAURANTER: Slottsholmen Köket, Guldkant, Café Sandkorn, Stadshotellet, PM & Vänner, Fine Forest, Ålshult Handelsbod

AKTIVITER: Klatring, BådTaxa, Cykeltur, Vildmarksbad, Rundtur på ATV, Kano, Mountainbike, Zipline, Kajak, Sauna & rooftop pool.

VÄSTERVIK

Torsdag aften ankom vi til Västervik, der ligger ud til Tjustskærgården, der består af over 5000 små-øer og klippeskær. Västervik er en lille charmerende by med massere af lokal stemning og havneliv. Et perfekt sted at befinde sig, hvis man vil være i nærheden af aktiviteter, strand, fiskeri og sejlads.

STAY

I Västervik tjekkede vi ind i en suite på det moderne og virkelig lækre Hotel Slottsholmen, der ligger yderst på en brygge med Østersøen omkring sig og med udsigt til Västervik by og skærgården i det fjerne.

Hotel Slottsholmen.

Hotellet består af 11 suiter/lejligheder, der alle er indrettet unikt og holdt i enkel nordisk design. Det føltes lidt som et ægte (meget flot) hjem. Der er både vaskemaskine, kaffemaskine og et fuldt udstyret køkken. En lille fin detalje er, at alle suiter er udstyret med en pladespiller og med et klassisk udvalg af vinyler! Det er garanteret Björn Ulveausen’s værk – et hommage til musikken! Navnet siger måske ikke alle nogen, men hvis jeg siger ABBA-medlem, så ved I måske hvem! Det pudsige er, at vi ikke anede, at det er et ABBA-medlem der ejer hotellet, før et par dage efter vi forlod det. Jer der har set mine stories (ellers kan i se dem her) kan se/høre, at det netop er ABBA vi hørte, i mens vi gjorde os klar til dagens aktiviteter! En tilfældighed? I think not!

Västervik føltes lidt som en Syd Europæisk havneby der i aftensolen.
Suiten havde en kæmpe altan med både liggestole og siddepladser.
Og I har ikke engang set køkkenet…jeg må lave et post med alle de mange resterende billeder.

EAT

Middagen og morgenmaden spiste vi på selve Slottsholmen Restaurant, da den og den tilhørende store terrasse med bar ud mod Østersøen også er et anerkendt samlingssted i byen – den er altså ikke kun for hotellets gæster, hvilket gør det til et super hyggeligt og livligt sted.


Til forret fik jeg den lækreste Burrata og Allan fik Fläsksida; en slags “pyt i pande”. Til hovedret delte vi en “Skaldyrs Platte” – med noget af det bedste skaldyr vi længe har fået! Det var virkelig godt! De røgede pil-selv rejer var fuldstændig fortrinlige og hummeren… den var ikke mindre end magnifique!

Sharing is caring <3

Frokosten på dag to spiste vi på restaurant Guldkant. Her fik vi begge en super god byg-selv-burger, som jeg desværre ikke nåede at få billeder af, da vi var pænt sultne efter formiddagens hårde, men super sjove aktivitet. På Guldkant er der mange forskellige niveauer og områder, hvor man kan sidde – stort set alle steder har udsigt til byens lille havneområde.

Et kik indenfor på Guldkant.

DO

Västervik er ud over at være selveste oprindelsesbyen for mange campers favorite tool; “the Spork” (fusionen af en ske, gaffel og kniv), også en by med et område, der er kendt for sine fantastiske granitklipper til Bouldering.

Bouldering er klatring på klipper uden værktøj, sele, reb – well jah, det er klatring uden noget og uden safety, udover en Crashpad til at afbøde et evt. fald. Hverken Allan eller jeg havde prøvet det før, så vi var virkelig spændte. Og nu hvor vi fandt os i “Pipi Langstrømpe-land”, tog vi Pipi citatet: “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert” til os og meget bogstaveligt. Og lad mig sige det kort: det var ret svært, hårdt men også helt ubeskriveligt sjovt! Vi fik virkelig grinet af og med hinanden – og ikke mindst motiveret og heppet på hinanden! Og så var Harald fra Västervik Climbing, super behagelig, rar og tålmodig.

Klippen ser måske lille og sød ud. Men helt ærligt… det var den bestemt ikke! Lige det her stykke klarede ingen af os. Allan var dog tæt på flere gange. Det kræver fingerkræfter, teknik, god fysik, kropskontrol (ikke noget jeg ejer). Prøv f.eks. lige at se denne video fra Västervik med bl.a. Stefan Rasmussen, som er en af verdens bedste Boulders – og far til Harald vores klatreguide.

Kysser klippen i håb om at den vil hjælpe mig! Jeg blev hængende lige dér og jeg kom ikke meget videre 🙂

Der var et par klipper, som vi klarede ret fint, hvis jeg selv skal sige det. Men der var nok endnu flere vi IKKE klarede. Jeg hang for det meste bare som en kravlenisse for åbent vindue og blafrede i et forsøg på at finde fæste eller bare et punkt på klippen jeg kunne nå (livet med korte ekstremiteter).

Man kan ikke se at Allan kun hænger en halv meter over jorden – it’s all about angles 🙂

Allan klarede en sitting-start super flot! Han ser næsten helt PRO ud i den tiendedel af et kvart sekund han hang her.
Spider-Allan <3

HASSELÖ

I Västervik hoppede vi på en Taxabåd ca. 200 meter fra restaurant Guldkant, ved Skeppsbrokajen. Nu gik turen nemlig til Hasselö, hvor vi skulle opleve det svenske ø-liv i Skærgården – og for at sige det kort: det var nok tæt på det nær mest perfekte døgn vi havde.

Ankomststedet ved Strandbo på Hasselö.

Hasselö er den største ø i Västerviks Skærgård og om sommeren sejler der flere store både derover (tager ca. 30 minutter). Udover et ø-liv, der i den grad ligger op til “Slow living”, så er der aktiviteter og oplevelser for hele familien. Hasselö er ægte fisker-idyl, med billedskønne røde bådhuse, garn der hænger til tørre og en ro, der er svær at finde mage, for på Hasselö findes der nemlig slet ingen biler! Øen har 35 faste beboere, der alle er med til at gøre Hasselö til et sted med massere af lokal ånd. Via en lille bro, kan man komme fra Hasselö til naturreservatet Sladö, hvor der aktuelt bor 5 personer og en hund.

Smukke bådhuse og en af de mange knallerter med lad, som man finder på øen – de er ret fine synes jeg.

Vi fik den varmeste velkomst af Lina, der bor på Hasselö. Udover at være ved at åbne en købmandsbutik på øen, så ejer hun også det hus vi skulle bo i om natten ved Strandbo. Det var i øvrigt hendes mand som var kaptajn på Taxibåden og hendes søster der driver den ene af øens to spisesteder.

Da vi havde tjekket ind i vores hytte, blev vi kort efter hentet af Tomas Liew, som tog os med på en guidet tur, på et lad, trukket af en ATV. Efter at have kørt rundt med os, satte han os på Hasselö Sand, hvor vi skulle afhente vores cykler og Fika (Svensk for Kaffe + kage). Derefter cyklede vi til det sted, hvor vi skulle i vildmarksbad og dase i den tidlige aftensol.

Et lille visit på Sladö – simpelthen sådan et charmerende sted.

En lille plet i solen på Hasselö.
På cykeltur gennem Hasselö.

STAY

Der findes flere forskellige overnatningsmuligheder på Hasselö; vandrehjem, hytter og mulighed for at slå telt op med udsigt til strand og med et tilknyttet servicehus med wc, bad og mulighed for at vaske op. Man kan også benytte sig af Allemandsretten på Hasselö. Dog skal man være opmærksom på at Sladö er et naturreservat og at allemandsretten ikke gælder dér.

I kan læse mere om de forskellige overnatningsmuligheder her og hvis man ønsker at booke den “lejlighed” vi boede i, skriver I blot på denne mailadresse: info@hasselo.com 🙂

Vores lille hjem for natten var første salen i et hus med udsigt til vandet, hestene og de små røde bådhuse. Bad og wc delte vi med underboen, hvilket fungerede upåklageligt. Huset er super autentisk med fine detaljer fra 60-70’erne og så er der også et lille køkken, med mulighed for selv at lave mad.

Vores yndige soverværelse.

Huset og vores fine lille lyserøde vask i trappeopgangen.

Det var som om tiden var og gik i stå lige her – det var helt perfekt!

DO

Der findes flere måder at opleve Hasselö på og den ene udelukker ikke den anden. Man kan selvfølgelig gå rundt på øen, der måler 9 km fra den ene ende til den anden. Hasselö og Sladö er begge naturskønne, med meget omskiftelig natur på de få kilometre; fra stenet traditionelt skærgårdsmiljø, til granskov, videre til løvskov og marker med smukke stengærde.

 • Lej en cykel ved Hasselö Sand og cykel fra den ene ende af øen til den anden
 • Book en havkajak og sejl rundt om øen. Man kan vidst også leje en vandcykel og kanoer på Hasselö Sand.
 • Spil minigolf eller Beachvolley.
 • Book en guidet tur med Tomas, som er fisker og fast beboer på Sladö. At sidde bag på hans ATV lad og opleve naturen på den måde, alt imens der fortælles historier var bare super hyggeligt. Og så er Tomas altså bare et fantastisk rart og karismatisk menneske!
 • Book Vildmarksbad & sauna – og hop i vandet fra badebroen.
 • Svøm på stranden. Hasselö har Tjustskærgårdens længste strand på 200 meter.
 • Tag ud og fisk – se de forskellige muligheder her.
 • Husk at besøge den lille butik Hannanora, der ligger mellem Sjökanten og Hasselö Sand! Og husk svenske kontanter.

På tur med Tomas Liew. På turen krydsede vi en anden ATV med anhænger på. Den viste sig at bære på Tomas nye vinduer, der lige var ankommet med båden fra fastlandet. Så vi holdte en lille kørepause og fik en sludder. Det er sådan nogle små oplevelser der gør, at jeg elsker at holde ferie små steder – lokal hygge <3

Et kig ind i den lille forretning Hannanora – iøvrigt et super smukt navn synes jeg! Forretningen har døgnåbent og er baseret på tillid. Man går altså bare ind og lægger pengene for det man vil købe eller også betaler man med Swish (kan kun bruges med svensk bankkonto). På rundturen med Tomas, får man desuden den sørgelige historie bag butikkens smukke navn <3

Jeg fandt så mange fine ting, men jeg havde desværre kun kontanter nok til én kop. Men nu har jeg da en lille genbrugs souvenir fra drømmeøen.
Udsigten fra vores hytte og et fantastisk aftenlys…
Vel nok det mest perfekte spot at placere et vildmarksbad; med både udsigt, badebro og sauna lige i nærheden. Her blev vi til rosiner inden aftensmaden.

Aftensol og en dejlig lille brise.
Tøndesaunaen i solnednedgang…

En sauna med udsigt! Jeg kan lige forestille mig at sidde her sådan en grå og diset morgen efter en svømmetur…

Solnedgangen blev set fra bådhuset og aftenen blev tilbragt i køkkenkrogen, med vin og Quizkampen på telefonerne, til lyden af vandet, vinden og underboens skrattende transistorradio. Det hele var som taget direkte ud af en film; melankolsk, smukt, dystert og vældig hyggeligt i ét.

Den næste morgen blev vi sejlet til fastlandet, hvor Visit Småland havde booket bord til morgenmad på Stadshotell. Med i Taxibåden var også et andet par. Halvvejs standsede taxibåden ved kysten, hvor der var en lille parkeringsplads. Her beklagede kaptajnen (Linas mand) at have travlt med at skulle nå at være på arbejde til et Outdoor event, så han ville høre om det var ok, at vi fik et bil-lift videre af hans forældre (det andet par i båden). Intet problem for os og igen var vi udsat for lige det der gjorde Hasselö så hyggelig; det lokale og familiære; vi hjælper hinanden miljø! Det var en aldeles perfekt sløjfe på et skønt besøg på Hasselö.

EAT

Fika og Aftensmaden spiste vi i aftensolen på Café Sandkornet – det er også her stranden, cykel- og kajakudlejningen er placeret! Maden var virkelig lækker! I ved det var mad, sådan helt uden “bullshit”. Vi fik smørstegt aborre og normalt er jeg altså ikke særlig kartoffelglad, men de kartofler vi fik serveret, smagte ikke mindre end himmelsk! 3 mere tak…

Restaurant Sjökanten havde ikke åbent da vi var der, men det skulle eftersigende også være et fuldstændig fantastisk sted – både mad og stemningswise! Om vinteren skifter restauranten navn til “The Thirsty Winter Swan” og fungerer som værtshus for de lokale og øens gæster – det lyder som et sted kunne være virkelig hyggelig en kold og rå dag.

Café Sandkorn.

Fika med en Smålandsk dele øl og et kig til vores aftensmad.

I kan læse mere om Hasselø her .

På Stadshotell forspiste vi os i hjemmelavede vafler og pandekager, inden vi vendte snuden mod byen Ramkvilla.


Landidyl på ruten fra Västervik til Ramkvilla.

RAMOA ADVENTURE VILLAGE

Allan og jeg har som nævnt selv kommet med store ønsker til vores rejse rundt i Småland. En af mine største var, at overnatte i Ø-hytten i Ramoa Adventure Village. Så da jeg fik beskeden om at det kunne lade sig gøre, var jeg i den syvende hyttehimmel, so to speak. Men mere om hytten om lidt, fordi Ramoa har meget andet at byde på og endda også mange andre unikke steder at overnatte, som jeg selvfølgelig også har skam-fotograferet.

DO

I Ramoa Adventure Village er der fokus på udendørs aktiviteter i naturen for par, familier, skoler, der er teambuilding og plads til sammenkomster, polterabender med mere. Man kan lave femkamp, ro/padle, køre på mountainbike, fiske, tage på vildmarkskurser eller man kan slappe af i deres forskellige vildmarksbade og i deres hytter. Der er faktisk noget for alle og meget mere end jeg lige får nævnt her.

Inden vi tjekkede ind (tjekkede ud ?) på vores ø, tog vi en mountainbiketur rundt om søen (9 km), for at nyde det gode vejr, som var brudt frem efter næsten 2 timer med regn og torden. Der er altså intet som at være i skoven, når det lige har regnet! Den duft! Og der er altså heller intet som at fræser derud af, uden hensyn til mudderpøle og faktum at der ikke var skærme på vores moutainbikes – man kan altid skifte tøj og hoppe i søen!

Bådehusene og det store vildmarksbad.

Se lige de omgivelser og det lille fine fyrtårn.
Et lille stop på cykelruten…

Når man finder en bom der kan holde ens kamera, når nu man har glemt tripoden i bilen – win! For første gang på turen kunne vi dokumentere, at vi var på ferie sammen og at det altså ikke kun var Allan der var det hihi. Jeg har simpelthen fået så få billeder med af mig selv på den her tur – altid helst bag kameraet :p

Den store spisesal med grill og bålplads.

Her i denne Lavúu kan man bo helt op til 16 mennesker. Jeg ville gerne have sneget mig ind, men et stort selskab havde lejet det og hyggede sig derinde i regnen. Der skulle være super hyggeligt med et ildsted i midten.

Dette er Hammockhuset, hvor der kan sove op til 8 personer. Hos Ramoa kan man nemlig leje en “telt hængekøje”, som man kan spænde ud mellem to søjler. Vi har prøvet at sove i Tentsile, men aldrig i sådan en her. Men jeg gad virkelig godt prøve det en dag – det skulle være super behageligt.! Man kan ikke lige se det på billedet, men der er faktisk et ildsted i midten af Hammockhuset! Hvis man hellere vil ud i skoven og være lidt mere alene, så kan den lånte telthængekøje også spændes ud mellem et par træer. I kan se mere om lige det her.

Denne flydende hytte tog mit hjerte med storm og da vi blev tilbudt at se den, var jeg beyond excited. En, to, tre hoppede vi ned i speedbåden Hildur og fræsede over på den anden side af søen. Hytten er fuldt udrustet med køkken, toilet, dobbeltseng og spisebord. Der er strøm fra solfangere og en lille terrasse! Jeg kan snildt tilbringe et par dage her.

VORES Ø-HYTTE: DET LILLE LYSTHUS

“Vores Ø” ligger ca. 30-40 minutter i Kano fra Ramoa. Man kan dog snyde lidt med transporttiden, hvilket vi gjorde! Vi hoppede nemlig på en Kano meget tættere på øen: så der kun var omkring 5 minutters padlen. Normalt ville vi have tage hele pakken og have padlet hele turen. Men, vi var simpelthen så trætte i armene efter at have klatret dagen før og desuden skulle vi spise morgenmad på Ramoa’s café kl. 8 (da vi havde en bagkant kl. 9:15). Det betød, at vi ville have betragteligt mindre tid i hytten om morgenen, hvis vi skulle bruge tid på at padle hele turen. Og morgentid på øen ville vi bestemt ikke være foruden!

Her tog vi en kano og padlede ud med vores bagage og vores nøgle der var gjort flydesikker.

Det var ret gråt da vi padlede ind til øen, men resten af aftenen havde vi sol, som vi nød i hver vores stol.

Den smukke hytte er godt og vel 120 år gammel og har muligvis fungeret som lysthus – dødcharmerende og lidt Japansk inspireret, synes I ikke? Selve øen er omkring 40 m2 og hytten måler ikke meget mere end 4 m2! Der står med andre ord kun en seng derinde, en skraldespand, LED lys – og wc papir til toilettet bag huset! All you need udover selskab, mad og en god flaske cava!

Inden vi gik på land så at sige, sejlede vi en lille tur rundt om øen – her er huset lukket helt ned. Men skodderne kan åbnes op, så lyset og naturen strømmer ind. I kan også skimte det lille grå toilet.
Solen kom….

Vi fik leveret det lækreste bræt med små delikatesser til hytten – med båd! A la Just Eat – ekstraordinaire! I kan se leveringen i min “Småland hightlights” på Instagram, altså det var lidt en sjov oplevelse, som man ikke lige glemmer.

Yndighed!
Der ikke andet end udsigter fra sengen.
Solopgangen

Janne der driver Romoa tippede mig til at stå op kl. 04 og sejle ud i kano og se solopgangen! Og som det A-menneske jeg nu engang er, var jeg selvfølgelig allerede vågen kl. 3:30 og mere end klar på en solopgang! Allan blev forsigtigt spurgt om han ville med, hvilket han halvbevidstløst takkede nej til. Det var virkelig lunt, tidspunktet
taget i betragtning, og da solen var kommet helt op i horisonten, var en t-shirt mere end nok! Da showet var færdigt fortsatte jeg med at padle en halvanden time mere – i mutters stilhed. At padle i mutters stilhed er balsam for sjælen, jeg kan slet ikke beskrive hvor fredfyldt det er og hvor meget mine batterier bliver genopladt.

En uforglemmelig morgen.
Derinde lå Allan og snorksov…

Omkring kl. 05:45 var jeg retur ved hytten og Allan var vågnet. Vi havde taget vores Trangia med hjemmefra, så vi kunne lave os en tidlig morgenkaffe eller 4. Med kaffe i hånden hoppede vi ind i seng igen og åbnede alle skodderne, så vinden og naturen kom indenfor. Det var sådan en fin morgen – sådan en til minderne, som jeg gerne havde set varede lidt længere! Efter en vældig god morgenmad på fastlandet, tog vi ud på en halv times køretur, hvor der stod “højder og fart” på programmet – Zipline comin’ up!

EAT

Udover at Ramoa er et oplagt sted selv at lave mad på grill eller bål, så har stedet også en lille café med et godt lille udvalg. Til frokost på vores ankomstdag fik vi en super god burger. Aftensmaden leverede Ramoa med båd og til morgenmad fik vi den bedste røræg, grillstegte pølser og rundstykker ad libitum. Og lad mig lige lave et shout out til Jannes hjemmebagte kanelbullar – det er Smålands bedste! Det er jeg overbevist om!!!!

LITTLE ROCK LAKE ZIPLINE

Vi har tidligere Ziplinet i Litte Rock Lake, så vi var slet ikke i tvivl om, at vi gerne ville have det på vores Smålands program! Det er simpelthen sådan en vild og smuk naturoplevelse!

Litte Rock Lake / Zipline Sweden ligger i det mest naturskønne område, med store grantræer, små bjerge og en brusende flod – bestemt et område, som man bør tage en gåtur rundt i, hvis man har tiden til det! Udover at ligge usandsynligt smukt, så har Little Rock Lake udmærket sig ved at være indehaver af Europas længste Zipline, hvor man på en af linerne, når over en hastighed på 70 km/timen! Den længste Zipline er 427 meter lang og på den højste af dem, hænger man 52 meter over jorden – langt over trætoppene. Det lyder langt mere skræmmende end det er, for man føler sig aldeles sikker på hele turen.

Vi var på den “røde tur“, som er “all-in” turen. På den røde tur, får man som nævnt det hele med; alle de crazy udsigter og de store hastigheder! Man kan også vælge mere familievenlige ruter. Men jeg vil helt klart anbefale den røde rute – det er en kæmpe oplevelse! (I kan se mig skyde af afsted på Ziplinen, i min Småland Highlight på Instagram). Den røde rute er på ca. 2,5 km og fordelt på 8 etaper.

Vejret så truende ud da vi ankom, men det holdte tørt hele vejen.
Se lige den udsigt fra hængebroen mellem de to tårne...

Wilderness…hihiii

Se lige den udsigt og den næste etape på ruten!
Mig som Batman af skoven, nu hvor der ikke var så meget Spiderman over mig, da vi klatrede 🙂

Den første tur udover kanten er altid lidt grænseoverskridende, men når den er overvundet, så nyder man det hele i fulde drag! Og det kommer fra Allan, der har en del højdeskræk!

Et lille udsigtshvil på en af platformene.
Jeg kan slet ikke komme mig over hvor smukt der er…

Forest Camp – på ruten til de forskellige etaper går man igennem skoven og igennem denne Forest Camp. Lejren kan lejes og jeg var selvsagt ekstatisk – som altid, når jeg støder på noget der involverer overnatning i skoven.

Herfra kan man Rapelle ned i en mine. Minen kan man besøge via Little Rock Lake.
Hvis man kommer til at bremse for hårdt eller måske bliver spundet lidt rundt i vinden, så man mister fart…. så er det armgang for resten hahaaa!

Efter vores Zipline, spiste vi frokost på Fine Forest, som har den smukkeste udsigt over skoven og Vänghultasøen. Fine Forest serverer mad baseret på råvarer fra lokale gårde, tilsat ingredienser fra skoven. Vi fik serveret en gryderet der havde simret i hele to dage og den blev serveret med bålstegte kartofler – perfekt “Comfort food” i det lidt rå vejr.

VÄXJÖ

Efter flere timers hygge i Little Rock Lake gik turen til Växjö inden om Ramoa, fordi vi havde glemt at aflevere vores meget store flyende nøgle! Det er mig stadig en gåde, hvordan vi kunne overse at aflevere den store tingest!

I Växjö tjekkede vi ind på det super flotte Hotel PM & VÄNNER. Her skulle resten af dagen nydes på vores lækre værelse og på deres smukke rooftop med pool, jacuzzi og en ret stilig sauna.

Minimalistisk & elegant.

Hele Rooftoppen ligner noget direkte ud af Miami! Arkitekturen er storslået på den ultra minimalistiske og kubustiske facon – med klare referencer til funkisstilen. Mine øjne var glade!

Hvor ellers skulle man drikke Aperols, hvis ikke her – det gjorde vi i hvert fald!

Et lille peek ind i saunaen.

Se lige her…
Perfekt spot til en solnedgang.

EAT

Deres Michelin restaurant med samme navn var desværre lukket. Men i baren serverede det samme køkken både vores aftensmad og morgenmad! Så vi følte os ikke snydt. Maden og vinen var aldeles udsøgt.

Morgenmad på rooftop’en.
They had me on Cheesecake…til morgenmad !

EN DAG I ÅSNENS VILDMARK

Vores sidste dag i Småland, spenderede vi i Åsnen, som er en af Sveriges nyeste Nationalparker. Åsnen er Smålands næststørste sø, der med sine godt 900 øer er kendt for at være en fantastisk god kano- og kajaksø – og jeg kunne ikke være mere enig! Man kan også campe adskillige steder omkring Åsnen, der er nemlig flere ubemanede shelters og lejrpladser, hvor man kan ligge til med sit “fartøj”.

Inde i Nationalparken ligger naturreservatet Bjurkärr, med store og gamle bøgetræer og stor artsrigdom indenfor svampe, løv og insekter. Men også mange fugle slår sig ned her – f.eks Havørnen!

For viden om og tips til Åsnen tjek da Visit Åsnen ud.

På tur i Åsnen.

EAT

Efter vores lille gåtur i Åsnen, spiste vi frokost på Ålshults Handelsbod; en lille hyggelig og skæv café – præcis som jeg elsker dem!

Prøv lige at se hvor charmerende….

Allan gik all in på traditionelle svenske kødboller og jeg fik en sandwich med krabbesalat.

Ved siden af Ålshults Handelsbod ligger denne fine lade med en lille “Loppis”….
Herlige farver…

PÅ KAJAKTUR I ÅSNEN

Efter en super fin frokost i Ålshults Handelsbod, hvor jeg også fik afløb for lidt loppe-kiggeri i en gammel lade, kørte vi til Ulvön og mødtes med Ursula, fra Ursulas Äventyr. Hende skulle vi ud og padle i Kajak med på Åsnen.

Vi har efterhånden fået sejlet en hel del i kajak, men det var alligevel rigtig fint at have sådan en erfaren en med som Ursula, eftersom vi er temmelig autodidakte. Det er altid kærkomment at få kombineret oplevelser med læring! Så vi sugede til os og kom derfra med et par gode tips og tricks.

Fra Ulvön padlede vi til Trollberget, hvor vi hoppede på land, fik Fika og gik en tur ned til stenformationen “Trollberget”. Herfra padlede vi videre til Hulevik. Alt i alt en lille fin tur på godt og vel 1 times padling, som kun blev hyggeligere af Ursulas gemyt og store viden om området.

Himlen var truende men regnen holdt sig stort set væk.

At padle i Kajak er virkelig noget jeg vil anbefale alle – også folk der aldrig har prøvet det før. Det er den skønneste formmelse at “flyve” derud af og på ingen måde nær så “kluntet” som i en kano. Første gang vi var ude og padle i kajak, var også med en guide, hvilket jeg klart vil anbefale, så man som minimum har styr på basics.

Åsnen skal opleves fra vandet, det er nok det bedste tip jeg kan komme med til området.
Datenight wilderness style :p

Lige et shout out ud til Ursulas Äventyr, som udover kajak tilbyder virkelig mange forskellige typer udendørs aktiviter! F.eks. gad jeg virkelig godt prøve Whitewater kayak ! Det ser virkelig sjovt og udfordrende ud!

Tak for denne gang Småland! Vi havde flere fantastiske oplevelser end jeg næsten kan tælle <3

 • Reply
  It
  15. juni 2019 at 17:40

  Så smukt og inspirerende

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   15. juni 2019 at 20:05

   Tusind mange tak, det er så dejligt når det kan bruges i den retning <3

 • Reply
  Louise
  15. juni 2019 at 18:32

  Ej, jeg får lyst til at besøge alle stederne ☺️ Hvor er det nogle smukke billeder!!

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   15. juni 2019 at 20:06

   Tak altså! Det er simpelthen også sådan nogle fine steder – meget forskellige. Men fine på hver deres unikke facon 😀

 • Reply
  Anna
  17. juni 2019 at 20:20

  Ser jo heeelt fantastisk ud! Tak for en super guide! Vi må helt sikkert besøge den lille ø i boede ude på tæt på Ramoa. Var i ikke ved at blive ædt op af myg hvis der ikke var glas i vinduerne? ??

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   18. juni 2019 at 9:36

   Det var så fin en tur og selvtak 😀
   Der var faktisk ingen myg overhoved ude på øen – og der var heller ikke glas i de nederste vinduer, så myggene havde frit spil, hvis de havde været der 🙂
   Jeg bliver uhæmmet altid ædt op. Det eneste sted vi oplevede myg var faktisk i Åsnen. Men Djungleolja er altså en lifesaver, det er den eneste gå-væk-myg spray der virker på mig:D

 • Reply
  Ramoa Adventure Village
  17. juni 2019 at 22:10

  Underbart att läsa:-)
  Stort tack för besöket

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   18. juni 2019 at 9:37

   Tak for at have os, det var en aldeles magisk oplevelse:D

Leave a Reply