ROADTRIPS & VILDMARKSREJSER

Bo i en smuk gammel stald på Helgøya i Sydnorge

11. juni 2020

Helt ned til strandkanten, ikke meget lagt fra Oslo, ligger en unik overnatningsmulighed kaldet for Sommerfjøset; en gammel kostald der er blevet omdannet til en minimalistisk og rustik sommerresidens.

Sommerfjøset var vores første overnatning på vejen til Senja i Nordnorge tilbage i august, men alligevel et af de sidste steder vi bookede, fordi vi ikke vidste hvor meget vi ville trykke på speederen de første par dage på roadtrip’en. Skulle vi snegle os op og nyde turen eller skulle vi køre mange timer hver dag og have mere tid deroppe? Vi var i tvivl. Men endte med en mellemting, hvor vi brugte 3 overnatninger dage på at køre de godt 2500 km, alt imens vi oplevede og nød turen. At kører 2500 km i Norge, tager længere tid end man lige forvente pga de mange hastighedgrænser på fjeldvej.

Roadtrip dag 1 – Fra Danmark til Norge i høj søgang

Vi var tidligt om morgenen kørt fra Allans forældre ved Holstebro til Hirtshals, hvor en ekstremt bølget færgeoverfart tog os til Langesund. Allan er søstærk. Det er jeg slet ikke! Jeg nåede lige en omgang indre uro, da der i højtaleren blev sagt at kiosker, restauranter og butikker ikke ville holde åbent, pga. bølgerne. Tanken om ikke at kunne købe en søsygepille var uoverskuelig!!! Men det viste sig heldigvis, at de handles i info-skranken. Så nu ved I det, hvis I skulle være lige så dårligt foreberedt som mig. Pillen hjalp gevaldigt og jeg fik en god overfart imod alle odds. Der ligger en story i min highlight, på Instagram, hvor man kan hvordan horisonten forsvinder i bar’ bølgegang. Det var ikke for sarte mave!

Vel fremme i Langesund, satte vi GPS’en mod Helgøya; Norges største ferskvandssø og hjem for Sommerfjøset.


Trafikken omkring Oslo har vi aldrig været heldige med og det var vi traditionen tro, heller ikke denne gang. Så efter en køretur på ca. 4-5 timer var vi fremme, på det majestætiske Hovelsrud gård, hvor Sommerfjøset ligger. På gården bor en familie på fem, som er i gang med at føre gården tilbage til sine velmagtsdage og gøre den økologisk. I kan se den smukke gård her. Det er ren idyl!
En stor Sankt Bernardshund og flere katte tog imod os. Og aldrig har vi set så smuk en historisk have. Lov mig ikke at lade den gå forbi! Den skal opleves med alle sanser!

Efter en lille introduktion blev vi peget mod stalden. Vi hoppede ind i vores bil og kørte ned af en allé, i retning mod vandet, forbi bakkede kornmarker indtil vi drejede af og nåede vores lille plet for natten.

En hyggelig ko stald

Stalden var endnu finere og større end vi havde forestillet os. Der var ikke en snert af “ko lugt”, hvis nogen skulle have fået den tanke.

Stalden har plads til to voksne og to børn, der er et lille siddeområde, et spisebord, gyngestole, et udekøkken og et fint lille das bag huset.

Der er ikke super varmt, men med uldundertøj og verdens varmeste og blødeste seng, mærkede vi intet til det kølige vejr, der ellers satte ind om natten, hvor et uvejr bragede løs.

Morgenmaden var forresten inkluderet i prisen og den var ikke beskeden! I kan se den længere nede i postet. Det var simpelthen så lækkert 😀

Et kig ind i soveværelset.

Hængekøjen havde vi rigeligt med tid til at hænge i på skift, imens grillen blev gjort klar til vores medbragte aftensmad. Morgenmaden bliver leveret ned til stalden i den fineste lille kurv, der indeholdt alt hvad maven kunne begære af lækre lokale varer og grønt fra egen gård.

Stalden kan åbnes op i begge sider, så naturen og solen vælter indenfor. Nede på stranden ligger der desuden en flydende badebro og et par kajakker som man frit kan benytte.

Morgenmaden blev bragt i en lille golfbil, efter aftale.

Klokken blev temmelig meget, den næste morgen, før vi fik os løsrevet fra kaffekopperne og hængekøjen. Min telefons billeder afslører, at den blev omkring 11:30, før vi fik smidt os selv ind i bilen og kørt endnu 4-5 timer længere nordpå, gennem Lillehammer til Trøndelag, hvor vi havde booket et helt fantastisk trætophus. For I ved; Ingen roadtrips uden trætophuse! That’s the rule 😛 . Jeg har tidligere skrevet et post om “vores 5 ferie-bud” , som er en liste over 5 dejlige ting vi om muligt skal på vores ferier – herunder bl.a. bo i et trætophus. Det er lidt fjollet, men ikke desto mindre sandt for de sikre os at vi får oplevet alt det vi elsker, når vi er på ferie. I kan læse om de fire andre ferie-bud her :p I morgen lover jeg at smide info/blogpost op omkring trætophuset.

 • Reply
  Anja Brandt
  19. september 2020 at 23:11

  Hvor kan den bookes den stald?

  • Reply
   Copenhagen Wilderness
   23. september 2020 at 6:26

   Der er direkte link til at booke i blogpostet 😀

Leave a Reply